vrijdag 16 december 2016

Een pakje met een verhaal

De drukke decemberdagen zijn begonnen. ‘Even’ gauw een boodschapje doen is er nu al niet meer bij. Dinsdag na mijn werk wipte ik bij ons plaatselijke sigarenwinkeltje annex postkantoortje binnen om een pakje af te geven. Het vertrouwde belletje van de oude winkeldeur rammelde, maar daarna kwam ik niet veel verder. Het anders zo rustige winkeltje stond propvol mensen. Het leek meer op een volle lift dan op een winkel.


Er was niet echt een zichtbare rij, dus ik propte me met mijn pakket tussen de mensenmenigte. Gauw daarna ging het belletje weer. En nog eens. De moeder voor me had twee kinderen aan haar jas hangen. “Hoelang duurt dit nog”, jengelde haar zoontje verveeld. Naast haar stond een mevrouw die het mandje van haar rollator volgeladen had met kerstkaarten. Ze wipte van het ene been op het andere om het lange staan te verlichten. Ook de gezichten van de andere klanten stonden niet blij. Af en toe hoorde je een flinke zucht.

‘Boosdoener’ van de opstopping was een grote man, van zeker 2 meter. Hij had drie pakketten bij zich die bijna net zo groot waren als hijzelf. En die pakketten moesten naar Amerika. Alle drie naar een ander adres, om het helemaal gecompliceerd te maken. Douanepapieren moesten tot in detail worden ingevuld. Iets waar hij in het winkeltje geen vrienden mee maakte. Ik overwoog een andere keer terug te komen, maar tegelijk wilde ik dit pakje kunnen afvinken van mijn to-do list en dus bleef ik staan.

Toen hij het eerste formulier fout had ingevuld, hoorde ik mezelf ook zuchten. Na een dik kwartier was hij eindelijk klaar. Hij keek de mevrouw achter de postbalie aan en bedankte haar voor de moeite. “Mijn moeder is overleden en de erfenis moet worden verdeeld onder familie in Amerika”, zei hij met zachte stem en gaf een knikje voordat hij zich omdraaide en de winkel uitliep. Met lege handen en gebogen hoofd, om de boze blikken niet te hoeven incasseren. En voor het eerst deze maand kreeg ik het 'kerstgevoel' , wat dat ook precies mag zijn.  En ik besefte weer dat het allemaal niet om al die pakjes draait en wat erin zit. Maar veel meer om het verhaal erachter....


Liefs
Carolien

28 opmerkingen:

 1. Ach,.... Het is meestal anders dan het lijkt. Bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verhaal! En ik moet zeggen dat ik ook snel (te) oordelend ben, maar probeer er de laatste tijd aan te werken.. Heb mezelf er een paar keer op betrapt dat ik dan 'spijt' had van mijn oordeel, omdat het in werkelijkheid allemaal heel anders bleek te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontroerend verhaal, zo menselijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel ontroerend en mooi geschreven!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi verhaal!
  Soms moet je idd even wachten metje oordeel. Niet alles is wat het lijkt!

  Fijn weekend.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi verhaal. Ook ik stond een tijd bij de balie op het postkantoor met een paar pakjes naar 4 verschillende landen. Zonder douane formulieren, maar tegenwoordig is de weegschaal op de computer aangesloten, en die print ook het bonnetje. Het is wachten tot de computer al die handelingen gedaan heeft. Vorig jaar was ik in 3 min. klaar, nu duurde het een kwartier! Ik stond me daar dus ook op te winden, voor mezelf en voor iedereen achter mij. Ik zeg tegen de juffrouw:"kan dat niet sneller?". Ze antwoord:" nee.....de computer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wachten is niet erg...
  Klagen wel! En wat fijn dat er in deze digitale tijd toch nog echte post is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi Lien! Kippevel....
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach die arme man, wie weet wat er allemaal in die dozen heeft gezeten, misschien ook wel dingen die hij liever zelf had willen houden, maar ja, de familie in Amerika had ook recht op een deel........ En dan al die blikken in zijn rug en dat gezucht...m..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi verhaal... ik vraag me af of het echt is of weer een heel mooi verhaal van jou? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is helemaal echt en uit het leven gegrepen. net als mijn andere verhalen trouwens ...:)

   Verwijderen
 11. Wat kan een stukje ergernis dan ineens omdraaien en een stukje meelevendheid. Zo sneu dat die man dit nu moest afhandelen, terwijl je eerst dacht 'schiet toch eens op'. Mooi verhaal weer.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooi verhaal.ik maak een ritje van 10kilometer naar een postpunt waar het altijd rustig is en dit heb ik ervoor over,want ik moet door mooie landwegen en natuur

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tja zo gaat dat.....in het leven....wij gaan in de week na kerst mijn broer zijn huis leeghalen pfffff.....lastig allemaal ...liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi verhaal.....
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Slik, wat heb je dat weer mooi verwoord en ook meteen heerlijk de spanning in gebracht. Je bent een topper dat je even de andere kant van het verhaal komt belichten. Dikke knuffels en dankjewel voor je leuke kerstengeljte en kaart :).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Poeh... dankjewel voor het delen!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Blij dat je het klusje wilde afvinken en gewacht hebt, nu kon je ons een mooi inzicht bieden. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Maak mijzelf er ook wel eens schuldig aan hoor...dat ik moeilijk liep te doen terwijl het niet nodig was. Vandaag nog, toen ik ook langer dan gepland in een rij bij de kassa moest wachten en mijzelf even toesprak omdat ik liep te zuchten terwijl ik totaal geen haast had.

  Je hebt het mooi verwoord!

  Fijn weekend en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh zo'n mooi stukje. Ik schreef op mijn blog ook een stukje over een kerstpakketje wat ik gemaakt heb. Ja en inderdaad ook zo iets, er zitten niemendalletjes in echt waar maar ik weet zo zeker dat het een glimlach gaat geven in een leven wat regelmatig zo moeilijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ach en zo zie je maar. Overal zit een verhaal achter. Soms is het gewoon zo en moeten we maar even geduld hebben. Jou kaartje is ook gearriveerd, dank je wel. Lief van je. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Merry Christmas and may this new year bring you joy and laughter. To be happy is the greatest wish in life!
  Love, Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooie boodschap zo net voor kerst......
  Ik wens jou hele fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jij moet echt een boek met korte verhalen uitgeven.
  Wat een leuk verhaal is dit ook weer.
  Is het jullie in Engeland ook opgevallen dat ze daar vaker de tijd nemen, ook in supermarkten, voor de klant en niemand die achter je staat te zuchten zo speciaal....zo zou het gewoon moeten zijn toch.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat mooi geschreven. Ja in deze periode heeft blijkbaar iedereen toch meer gevoel voor elkaar (het kerstgevoel?) En als je dan zo iets hoor dan denk je toch weer ja en dan maar je je druk om dat je staat te wachten. Waarom eigelijk hè xx

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!