vrijdag 23 december 2016

BofkontDe zondag voor mijn verjaardag mocht ik van huisgenoot B. niks plannen, want hij had een verrassing voor me. In de meer dan 20 jaar dat we samen zijn heeft hij me nooit eerder voorgesteld om spontaan een dagje weg te gaan. Dus dit geheimzinnige uitstapje, waarheen dan ook, was bij voorbaat al geslaagd...


Na een rit van dik twee uur, reden we steeds meer de binnenwegen en weilanden in en kwamen terecht bij familie Bofkont: een opvang voor varkens op leeftijd, gered uit de bio-industrie. Sinds onze vakantie in Engeland afgelopen jaar, met varkens als buren, is mijn liefde voor deze beesten nog meer aangewakkerd. En dus een bezoek aan deze farm stond hoog op mijn wishlist!
 
Tienerdochter en ik gingen helemaal los die middag. We mochten varkens masseren, koeien borstelen en knuffelen en senioren zwijntjes glaasjes appelsap voeren.
 
 

 
Te bedenken hoe deze varkens ooit leefden, staand in smalle hokken waar ze amper konden bewegen. En nu, heerlijk in het hooi onder warmtelampen liggen te knorren. Voor de oudjes waren aparte aanleunwoningen gebouwd, weg van de drukte en met echte geraniums voor het raam. 
 
Naast de varkens had ook buffel Mozarello mijn hart gestolen!
 
 
En elk dier heeft zijn eigen verhaal en een naam die daarbij aansluit. Zo is Zeeman (foto hieronder) gered bij een slachterij aan zee. Het eerste wat hij deed na zijn vrijlating was richting zee gaan (en houd een varken van 350 kilo maar eens tegen!). Een uitje dat daarna vaker per busje werd herhaald, zelfs een keer tijdens de Nieuwjaarsduik. Unox reageerde heel sportief en heeft naar aanleiding van een bezoek aan de familie Bofkont nu ook vegetarische balletjes in het assortiment.
Kijk, zo kan het ook!

Er waren nog zoveel meer bijzondere verhalen, dus eigenlijk zou je er zelf eens naartoe moeten gaan of vriend van de familie worden!
www.familiebofkont.nl.

Op de valreep schonken we nog € 50,- ; het bedrag dat we ophaalden tijdens de laatste Kerst in de Keet. Dochter stopte het briefje in een groot spaarvarken, onder het toeziend oog van Zeeman himself, zodat de oude, afgekeurde bus hopelijk snel kan worden vervangen.
 
Ik voelde me deze dag niet alleen een feestvarken, maar ook nog een enorme bofkont!
Geen wonder dus dat ik me daar zo thuis voelde...
 

26 opmerkingen:

 1. Zal blij zijn als het morgenavond is......ben zo moe...sta de hele week al te werken met een zere rug spit...en het is zoooo druk....dus...maar wel leuk al die tevreden mensen....fijne dagen lieverd geniet fan het samen zijn ❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn drukke dagen, maar ook hele gezellige dagen. Straks hele fijne kerstdagen, met gezelligheid, lichtje, warmte en degenen die je lief zijn, groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rustig aan....en geniet ervan (na morgenavond)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens jou en je gezin ook heel fijne kerstdagen toe,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh die kerststress komt steeds weer terug. Maar nog een paar uurtjes en je kan lekker met de beentjes omhoog genieten van de dagen die komen gaan.
  Gezellige dagen toegewenst!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook voor jullie een fijne kerst en een creatief 2017 gewenst,
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Carolien voor jou en je dierbare ook hele fijne kerstdagen, met veel liefde, geluk en gezondheid voor 2017. Een liefdevolle groet Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik laat me niet gauw gek maken, dus ook de hectische tijd voor kerst gaat mijn deurtje fijn voorbij .... Ik wens je alles wat wenselijk is met degenen die je liefhebt en die jou liefhebben, en alle goeds voor 2017

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie ook fijne ,rustige kerstdagen gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Rustig aan doen valt voor mij zo wie zo nooit mee, maar....kerst stress daar doe ik niet aan, uhhhh daar wil ik niet aan meedoen, maar...
  Ik wens jou en je gezin heel fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rustig aan doen komt in mijn woordenboek niet voor maar nu word ik min of meer gedwongen. Het is niet erg. Zelfs wel prima nu. Ik wens jou en je familie hele fijne dagen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn kerstdagen! Met heel veel tijd toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helaas, geen idee waar je tijd kunt kopen. Ik kom het ook altijd te kort!!
  Hihi....ben ook altijd bezig.

  Ook voor jou heel fijne Kerstdagen!

  Lieve groetjes van Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik herken het jammer genoeg,maar zal het aard van het beestje zijn ha ha!
  fijne dagen met je gezin!
  groetjes esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Morgen...o nee vandaag want het is nu al morgen...wil ik nog een start maken met een blogbericht dus vandaag vee gedaan...ik hoop dat het er vsn komt.
  Elk jaar koop ik voor kerst zo'n dubbelpakker margriet/Libelle en geen enkel jaar neem ik de tijd om die ook echt met kerst te lezen ...hoe vreemd is dat...toch eens bij de toilet legen of zoiets haha.
  Ik wens jullie hele gezellige feestdagen samen!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oef veel foutjes sorry typ te snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En ik ben blij als het Tweede Kerstdag is... :-))
  Heerlijke kerstdagen gewenst!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijne dagen samen! Ik heb flink de griep en dat is weer eens heel anders de kerst in gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hele fijne feestdagen gewenst, met iedereen die je lief is!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ken het druk met van alles nog even dit en even dat. Maar gelukkig is het nu kerst. Fijne dagen xx

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dit jaar ging het me aardig af! Ik hoop dat eerste Kerstdag fijn verlopen is voor je en voor vandaag wens ik je een relaxte dag toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat is een wens om te onthouden!
  Fijne dagen.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Aan jullie allemaal een mooi en rustig eindejaar en een hoopvol en prachtig 2017... met alleen maar goeds! Knuffel aan de Griek niet vergeten! :-) Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. O gelukkig :-)))) jou is het ook niet gelukt de Kerst rustig in te stappen. Het lukte mij ook niet om te ontspannen zonder eerst de to do lijst klaar te hebben. Nu drie weken vakantie in het vooruitzicht... 2017 gaat goed van start.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!