vrijdag 30 december 2016

9 voornemens die ik heb waargemaakt in 2016

Ik voelde me een beetje 'het braafste meisje van de klas' toen ik deze week mijn lijstje met goede voornemens erbij nam. Nooit eerder kon ik zoveel afvinken! Wat is me in 2016 gelukt?


 1. Meer sporten. Het staat elk jaar braaf op mijn lijstje, maar dit jaar maakte ik het waar dankzij het feit dat ik yoga ontdekte. Bijna elke dag rol ik mijn matje uit voor de oefeningen, het is echt een onderdeel geworden van mijn dagelijkse ritme. 
 2. En in het kader van sporten wilde ik ook voor het eerst eens meedoen aan een hardloopwedstrijd, gewoon om het gevoel te ervaren. I dit it! Niet met noemenswaardige resultaten overigens, maar dat stond ook niet in de regels :)
 3. Gezonder eten. Ik had de pakjes en zakjes al geschrapt in 2015, maar dit jaar besloot tienerdochter vegetarisch te worden. Ik moet zeggen dat ik daardoor nog bewuster kook en zelf ook bijna geen vlees meer eet, maar des te meer groente. Heel veel baat had ik bij het geweldige boek Food, Body en Mind.
 4. Iets doen buiten mijn comfort zone. Dat deed ik door in een luchtballon te stappen en me mee te laten varen met de wind.
 5. Met een boswachter op pad gaan. Nou, dat werd een schaapsherder uiteindelijk. Die leerde me een kudde schapen bij elkaar houden. Verder heb ik varkens gemasseerd en koeien geknuffeld, maar daarover volgt nog een blogpost.
 6. Naar London. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen, maar we gingen wel een paar dagen naar het Engelse platteland. Heel iets anders, maar minstens zo leuk. 
 7. Meer doen met schrijven. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde twee columns in naar Metro Nieuws en ze werden allebei in de krant geplaatst.
 8. Een nieuwe vaardigheid leren op creatief gebied: servies stippelen.
 9. Ook organiseerde ik weer twee keer Kitsch in de Keet.
Verder deed ik mee aan heel wat swaps, knapte ik onze hal op en maakte 366 tekeningen (elke dag één). Wat mijn voornemens voor 2017 worden, weet ik nog niet precies. Ik ga zeker weer (meer) columns schrijven, iets buiten mijn comfort zone doen en vooral ook genieten van kleine dingen.

Deze illustratie past wel bij me:


Hoe zat het met jouw voornemens het afgelopen jaar? En heb je ze voor 2017?
Hoe dan ook, ik hoop dat het een heel mooi jaar voor je mag worden!

Groetjes
Carolien


28 opmerkingen:

 1. Jeetje Lien dat je naast die 366 tekeningen per dag nog tijd had voor al die andere dingen (ha, ha) maar goed bezig Lien als je zoveel van je bucketlist kan strepen knap hoor. En nee ik heb geen goede voornemens nooit aan gedaan ook trouwens. Wens je een allemachtig mooi 2017 toe, met heel veel liefde, geluk, vrede en gezondheid. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nummer 5 deed ik al een paar keer met schaapsherder, varkens en koeien knuffelen. Ik denk dat ik weet waar je dat laatste gedaan heb en ik ben heel benieuwd naar je blogje.
  Ik ga in mijn nieuwe agenda achterin schrijven wat mijn doelen zijn en voorin de leuke dingen die ik wil doen.
  De dingen die ik dit jaar best goed gedaan heb; beetje afvallen, meer musea en cultuur, films. En vast andere dingen die ik nu even niet weet. Voor komend jaar moet ik toch eindelijk eens tegen bepaalde mensen leren zeggen dat ik bepaalde dingen niet meer accepteer. Tegen 1 dat ze ALTIJD veel te laat is en de ander dat ze nooit naar mij luistert en altijd maar praat en praat en praat. Ik vermijd ze al tijden maar ik kan ze ook vertellen wat me dwarszit omdat ik ze niet kwijt wil.
  Heel veel geluk voor 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat neem ik me ook voor om vaker rechtuit te zijn en niet zo om feiten heen draaien, maar dat lukt me nooit, dus heb het opgegeven, haha! Hopelijk lukt het jou wel!

   Verwijderen
 3. Je bent goed bezig geweest, met 366 tekeningen per dag is dit echt een mega prestatie hihi. Ik heb het vermoeden dat je dit stukje een beetje gehaast geschreven hebt, want er zitten een paar taalfoutjes in die ik eigenlijk ook niet van jou gewend ben ;-). Maar misschien ben je wel heel druk met het bakken van oliebollen. Voor mijzelf ga ik er vanuit dat 2017 aleen maar beter kan worden dan 2015 en 2016. Ik stap het nieuwe jaar positief in en ben benieuwd wat er allemaal op mijn pad komt of voor welke weg ik zelf ga kiezen. Ik wens jou en je gezin alle goeds toe voor het nieuwe jaar!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps.... daar ben ik normaal best secuur in, uhum... ik heb er twee weg kunnen werken, hopelijk was het dat (nee zit nog niet aan de champagne, haha) 2017 kan voor jou alleen maar beter worden toch? Liefs!

   Verwijderen
  2. Er zit er nog één...luchtballen ;-). Maar je stukjes zijn te leuk om daar over te vallen, er zijn ergere dingen in de wereld hihi. Als mijn gezondheid goed blijft, kan het nieuwe jaar voor mij inderdaad alleen maar mooier worden. Dus ik zeg...proost! Xxx

   Verwijderen
  3. Haha, die had ik echt over het hoofd gezien! Ja, gezondheid is het grootste goed voor ons allemaal. Laten we daarop proosten!

   Verwijderen
 4. Ik doe nooit aan voornemens....ja 2017 word mijn jaar dat is duidelijk.......hihihi...liefs Ria. X ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je mag met trots het braafste meisje van de klas zijn hoor; wat goed dat je zoveel voornemens werkelijkheid hebt laten worden!
  Ik wens jou en alle lieverds om je heen een gezellige en veilige jaarwisseling toe en dat jouw wensen én voornemens werkelijkheid mogen worden in 2017!
  Dank voor al je blogjes afgelopen jaar; ik heb er van genoten!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel en jij bedankt voor al je uitgebreide reacties telkens weer!

   Verwijderen
 6. Je mag met trots het braafste meisje van de klas zijn hoor; wat goed dat je zoveel voornemens werkelijkheid hebt laten worden!
  Ik wens jou en alle lieverds om je heen een gezellige en veilige jaarwisseling toe en dat jouw wensen én voornemens werkelijkheid mogen worden in 2017!
  Dank voor al je blogjes afgelopen jaar; ik heb er van genoten!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat kun je met recht een goed jaar noemen. Dat zijn heel wat goede voornemens waar gemaakt. Sowieso stimulerend om het eens op een rijtje te zetten..... k' moet er ook maar eens een briefje bij pakken. X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb elk jaar een waslijst van dingen die ik wil doen, en veel daarvan doe ik dan ook mooi. Dus daarin kan ik veel afvinken. Alleen heb ik dat nog nooit mijn 'Goede Voornemens Lijst' genoemd, alleen maar mijn 'To-Do-List'. Misschien moet ik de lijst voor het volgende jaar maar een andere naam geven hihi...
  Heerlijk hè, als je zoveel dingen kunt doen in een bepaald tijdsbestek. Het geeft zo'n verrukkelijk voldaan gevoel vind ik...
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed van je!!!
  Ik doe meestal niet aan goede voornemens, niet voor mezelf tenminste. Ik probeer er wel altijd te zijn voor anderen.
  De beste wensen voor 2017♡

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In voornemens ben ik heel erg goed... in ze waar maken heel wat minder. :-( Zo flink als jij dit jaar... dat haal ik nooit! Fijn dat je meer columns wil schrijven. Ik kijk er al naar uit! Je bent daar erg goed in!
  Fijn eindejaar alvast.
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap!! Ik wandelde 1000 km en nog 1188 erbij. Mijn boek is bijna klaar en ik leef mijn dromen. Voor 2017 wil ik meer zelfvoorzienend leven we gaan het beleven! Fijne jaarwisseling XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie terugblik. Dat je alles hebt kunnen afvinken komt misschien ook omdat je geen onmogelijke doelen hebt gesteld, maar je bij onderwerpen hebt gehouden die het dichtst bij je interesses liggen? Ik word in ieder geval blij van je lijst.
  Heel fijne jaarwisseling en een gezegend nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo zeg, 366 tekeningen per dag??? Jij hebt vast niet veel slaap nodig...Maar hartstikke goed van je, dat je de meeste van je voornemens uitgevoerd hebt. Ik doe overigens niet aan voornemens voor een nieuw jaar...'go with the flow' zeg maar! (Maar ik onderneem regelmatig nieuwe dingen :-).) Een hele fijne jaarwisseling en een super mooi 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh haha, dat zou wel heel veel zijn, dan zou ik nu overspannen zijn! Oeps... heb het aangepast!

   Verwijderen
 14. Wat goed dat je zoveel voornemens hebt waargemaakt. Bij mij lukt dat niet echt.
  Een hele fijne jaarwisseling en goed 2017

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat leest als een geweldig jaar. Bedankt voor alles wat je deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Echt super knap dat je zoveel dingen van je lijstje waar gemaakt hebt!
  Ik ben niet zo knap hoor deal vaak af...maak dan ook maar slim geen lijstje maar 1 ding doe ik nog altijd wel en dat is altijd genieten van rust en kleine dingen.
  Ik had me voorgenomen meer voor mezelf of de kinderen te freubelen maar dat is er nog steeds niet van gekomen behalve dan het kerstornamentjes elk jaar.
  Misschien dan toch in 2017 haha.
  Ik wens je een fijne jaarwisseling en een goed, gezond en creatief 2017.
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik had maar een voornemen, mijn blog weer nieuw leven inblazen en dat is gelukt.
  Ik vind het een bewonderenwaardig lijstje van jou, je gehaalde voornemens, petje af!
  Ik wens je voor 2017 veel liefde, geluk, creativiteit en gezondheid!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi! Gelukkig nieuwjaar! Hoe het met mijn voornemens zat? Die had ik eigenlijk niet. Maar je blog werkt wel heel erg inspirerend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De beste wensen voor dit nieuwe jaar, wauw wat heb jij veel gedaan zeg, ik begin elk jaar wwer trouw met afvallen als voornemen, dus ik ga er weer voor

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw wat goed dat het je gelukt is. Ik heb geen goede voornemens, althans niet op een lijstje. Wel schemert er in mijn achterhoofd iets van teveel kilo's en minder haasten. Misschien moet ik het dit jaar wat concreter aanpakken. Eens zien of er dan wat van terecht komt. Die luchtballon wordt het in ieder geval niet, :). Veel plezier in 2017. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!