vrijdag 6 januari 2017

Bloggen en een gezond recept

De afgelopen tijd zie ik veel 'best gelezen blogposten van het afgelopen jaar' voorbij komen. Ik kijk eigenlijk zelden naar de statistieken, maar werd ineens wel nieuwsgierig. Welke stukjes van mij werden het meest gelezen?


5. Copy Cat
4. Geen kip die komt (over vegetarisch eten)
3. Kwestie van smaak: over de (kleding)bemoeizucht van mijn zus
2. Moeders van 80
1. Negen tips om gezonder te leven.

Soms worstel ik met mijn blog. Moet ik niet duidelijk één 'niche' kiezen, zoals dat in marketingtermen zo mooi heet. En zoals de kenners ook adviseren. Vijf jaar geleden begon dit als een creatief blog, maar gaandeweg kwam er steeds meer bij: van recepten tot boekrecensies. En vooral ook column-achtige stukjes over het gewone, alledaagse leven. En juist die stukjes worden het best gelezen.

Moet het niet allemaal wat professioneler? Een eigen URL? Overstappen naar Wordpress? Een andere naam? Maar dan denk ik weer 'néé',  het mag ook wel af en toe lekker knullig met foto's die veel beter zouden kunnen en berichten die steeds een ander thema hebben. Zo is het echte leven toch ook? Bovendien is mijn motto voor 2017: niet perfect is ook goed.

Het enige waar ik consequent in ben, is dat ik in principe op vrijdag een blogpost plaats. Dat geeft rust en structuur voor mezelf.

Heb jij nog plannen voor je blog het komende jaar?

Terug naar mijn top vijf. Die nummer 1 'negen tips om gezonder te leven' haalde het met stip. Gezond eten is sowieso in het begin van een nieuw jaar een hot item. Dus ik sluit deze blogpost af met een verantwoord en heerlijk recept voor gezonde spaghetti met een saus van avocado's! Te lekker om niet te delen.Dit heb je nodig:
250 gram volkoren spaghetti
2 teentjes knoflook
(vegetarische) spekjes
75 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaan)
2 avocado's (liefst zo zacht mogelijk)
een staafmixer

Kook de spaghetti beetgaar. Bak de spekjes en voeg na vijf minuten de knoflook toe.
Schil en ontpit de avocado's en doe ze in een hoge kom. Voeg daar 200 ml kookvocht van de spaghetti aan toe en een handjevol geraspte kaas. Pureer het geheel tot een romig mengsel. Voeg als laatste de avocadosaus en de spekjes door de spaghetti en garneer met de overgebleven geraspte kaas.

Je kunt ook echte spekjes gebruiken, maar deze vegetarische variant is minstens zo lekker (en gezonder).

Op een jaar vol nieuwe en leuke blogposten!

Liefs,
Carolien
23 opmerkingen:

 1. mmm ziet er heerlijk uit dat recept van jou,het lijkt mij ook wel fijn om 1 dag uit te kiezen om te bloggen,daar zit ik aan te denken,nu blog ik wanneer het me uit komt,is ook wel fijn hoor,ik wil er geen druk achter zetten,bloggen moet leuk zijn,maar ik hou al die blogjes niet bij van de anderen allemaal,ik wil ze allemaal wel lezen die ik volg,en dat vind ik best pittig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo op de foto lijkt mij de spagetti wel wat maar als ik kijk wat er in zit....ik ben een moeilijke eter.
  Voorlopig ga ik gewoon door met mijn blog zoals in het afgelopen jaar, dat bevalt goed.
  Fijn weekend.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb 1 blog over een specifiek onderwerp (Alzheimer) en 1 met/over vanalles en nog wat, en dat bevalt prima

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmm dat ziet er lekker uit.
  Vroeger blogde ik op woensdag en zaterdag. maar dat lukt me niet meer. Wel 1 keer in de week. Ik blijf gezellig door bloggen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je lekker hier door blijft schrijven. Af en toe stel ik mezelf ook die vraag, moet ik mijn onderwerpen niet wat verder beperken? Maar net als jij zegt, zo is het leven. Zo is mijn leven. En hoewel mijn blog met mij meegroeit, blijft de rode draad wel zichtbaar.

  Je spaghetti ziet er lekker uit. Ik heb recent iets vergelijkbaars aan mijn repertoire toegevoegd, maar dan met doperwtjespuree ipv avocado.
  Ik wens je een heel voorspoedig 2017

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat bord spaghetti er lekker uit, mmmm.
  Wat je blog betreft: ga asjeblieft door zoals je nu bezig bent? Ik geniet juist van al die variatie en de titels op het bloggerdashboard maken me keer op keer nieuwsgierig.
  Net zo niewsgierig als naar wat míjn bestgelezen blogje was: ik ga snel kijken 😉
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Juist op deze manier doorschrijven, dit ben jij, een echt mens. De echtheid bindt ons aan je blog. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het hoeft allemaal niet zo perfect. Goed is goed genoeg toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jummie, om je vingers bij op te vreten. En ik snap je "worsteling" maar inderdaad niet perfect is ook goed dus lekker zo doorgaan. Ik lees je stukjes altijd met veel plezier. Tot in 2017 Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een mooi bord spagetti. Ik kan het recept zo aanpassen voor mij alleen, want de vier mannen in huis gaan dit echt niet eten ;-) Soms word ik een beetje moe van het idee dat anderen mij geven dat Wordpress professioneel is. Prima, ik heb een ander vak en geniet van het bloggen en alles wat dat met zich meebrengt. Ook de verrassingen van blogberichten die opeens heel vaak bekeken worden (of juist niet). Ik hoop dat jij ons vaak blijft verrassen en dat je je unieke zelf blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Blijf schrijven,zoals het voor jezelf goed is. Dan vind je ook de lezers,die dat waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gewoon doen wat je hart je ingeeft ....als je maar wel blijft bloggen.....afgesproken ?....liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Blijf jij maar fijn gewoon voortdoen zoals je bezig bent! Veel te leuk zo! En dankjewel voor het recept! Ga ik één dezer zeker eens uitproberen! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ga het recept proberen. En gewoon blijven schrijven, ik lees je blogjes altijd met plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gewoon zo doorgaan Lien, het is leuk zoals je schrijft en dat vinden volgens mij al je lezers.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik herken je worsteling; heb ik ook gehad.
  Maar ik vind die variatie juist super leuk, dus gewoon mee doorgaan!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gewoon doorgaan op de manier waar je mee bezig bent.
  Lees meestal jou blogposten vol humor met een grote glimlach.
  Heb geen voornemens in het nieuwe jaar om op andere manier gaan te bloggen dan dat ik in de afgelopen 7 jaar gedaan heb.
  Een ander mag het knullig vinden of niet van deze tijd....
  Zal mij worst wezen,mijn leven hangt er niet vanaf of de blog wel of niet gelezen wordt.
  Wie weet heeft een ander er wel plezier in om telkens mijn tiep vouten te tellen;-)
  Er zijn gelukkig belangrijkere dingen in mijn leven.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lekker zo houden jr blog. Van alles en nog wat, dat is leuk om mee te lezen! En wat een mooi motto: niet perfect is ook goed. Dat ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Over het van alles en nog wat posten past blijkbaar bij jou, dus gewoon lekker mee doorgaan! Ik schrijf op mijn blog voornamelijk over mijn interieur en dat blijf ik doen in het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dit jaar wil ik weer gezellige blogpostjes maken ,dus mag wel eens snel beginnen ,en jouw blog lezen altijd leuk en zelfs nu weer lekker met die pasta

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Vooral zo blijven bloggen over van alles en nog wat dat vind ik juist zo gezellig aan jouw blog.
  Goede spreuk voor 2017 ik ben op sommige gebieden ook te perfect lastig om dat te laten hoor!
  Qua huishouden ben ik al stukken ' beter' bezig...strijk sinds die hernia weinig tot niets, hoef niet elke week alles in huis gehad te hebben en ook geen perfect onkruid vrij tuintje meer hoor!
  Mijn voornemen voor mijn blog? Even denken....ook dat is zo leuk aan jouw blogposten...je zet iedereen vaak aan het denken...eh ik hoop ook wat meer dingen voor mezelf of de kinderen te maken voor later als herinnering.
  Ik ga nog even door naar je laatste post.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!