vrijdag 24 februari 2017

Yoga en vegetarisch eten

Toen ik begin vorig jaar begon met een 30-dagen yoga-challenge, wist ik nog niet dat het zou uitmonden in een 365-dagen yoga plan. Kortom, ik heb yoga omarmd!


Als je veel met je lichaam bezig bent, krijg je tegelijk zin om gezonder te eten. En toen tienerdochter aangaf vegetarisch te willen worden, stond 'groen' hier heel vaak op het menu. In dit kookboek vallen die twee werelden samen: vegetarisch koken en yoga.

Het kookboek is ingedeeld in 7 hoofdstukken, conform de chakra's, oftewel energiesystemen die ook bij yoga aan bod komen.

Aarden
Stromen
Vitaliseren
Voeden
Versterken
Kalmeren
Zuiveren

Oké, dat klinkt misschien zweverig. En dat ben ik helemaal niet! Ik doe yoga vooral omdat ik er lenig, sterker en blij van word.  En of je met deze gerechten echt beter kunt aarden of je lichaam zuivert, dat laat ik even in het midden. Wat ik wel leuk vind is dat je je veel bewuster wordt van de herkomst van je eten want daar wordt in het boek veel aandacht aan besteed met prachtige foto's.Ik wil graag een recept uit het boek met jullie delen. Gezond en snel klaar!

Kurkuma bloemkool steaks

Nodig:
1 grote bloemkool
90 ml gesmolten kokosolie
2 theelepels kurkumapoeder

Verwarm de over voor op 180 graden. Verwijder alle bladeren van de bloemkool en snijd deze vervolgens in grote plakken van 2 cm dik van het breedste deel van de bloemkool.
Verwarm de kokosolie in een pan op laag vuur en voeg de kurkuma toe. Bestrijk de 'bloemkoolsteaks' rijkelijk met de kurkumaolie (gebruik hiervoor een bakkwast). Bak ze vervolgens 25 minuten in de oven tot ze goudbruin, zacht en gaar zijn.

Lekker met zoete aardappelpuree!

 
Namasté!

Liefs,
Carolien

11 opmerkingen:

 1. geniet van je culinaire ontdekkingsreis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je zo'n toepasselijk boek hebt gevonden.
  De bloemkool is op deze manier niet moeilijk om te maken!
  Maar wat staat er toch op die eerste foto?? :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoete aardappel, avacado, granaatappel en kokosnoot. Overigens nog niet geprobeerd!

   Verwijderen
 3. Nou ziet er lekker uit hoor. Toevallig afgelopen week nog naar Koffietijd gekeken? Daar hadden ze hetook over groen. Hele lekkere recepten die gemaakt werden door een gast kok. Zo ook een 2 tal dames die ene kookprogramma op tv hebben, op zaterdagmiddag geloof ik.


  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik dat gemist! Ik ga eens op internet kijken. Dankjewel voor de tips!

   Verwijderen
 4. Lijkt me heerlijk......fijne zondag liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je een boek hebt gevonden dat zo goed bij je past. En al hou ik niet van bloemkool, toch klinkt dit goed.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk boek, ga ik eens opzoeken! Heerlijk hé yoga!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeej dit is leuk, ik heb al deze ingrediënten liggen :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ziet er al super lekker en gezellig uit lijkt me wat

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!