vrijdag 17 maart 2017

Een juileum en tips om je werk leuk te houden

Het was vooraf niet mijn bedoeling zo lang te blijven. Een jaartje of vijf, zes, en dan weer verder.... Maar afgelopen dinsdag vierde ik toch echt mijn 12,5 jaar jubileum.

 
Dit horloge kreeg ik van mijn collega's.
 
Mijn allereerste échte baan was op een reclamebureau. Na een paar jaar van freelancen kon ik als junior copywriter beginnen, iets waar ik lang van had gedroomd. De dag dat ik er, zeven jaar later,  weg ging was een dag met tranen. Het werk was nog steeds leuk en één van de vormgeefsters was inmiddels mijn beste vriendin. En toch koos ik er zelf voor om weg te gaan. Na talloze slapeloze nachten weliswaar. Omdat een nog mooiere baan op de loer lag en wel bij een zorginstelling. Want schrijven is passie 1: maar schrijven over mensen leek me helemaal het einde.

Inmiddels is dat dus alweer 12,5 jaar geleden. Ik ben blij dat ik mijn hart heb gevolgd en deze weg ben ingeslagen. Want wat is er mooier dan over mensen schrijven. Ik ga op interviews, luister naar hun unieke verhalen en maak er artikelen van. En dat is iets waar ik geen genoeg van krijg. Vandaar ook het jubileum.

Het leuke is dat mijn vriendin van het reclamebureau inmiddels op zichzelf is begonnen. Sinds kort ontwerpt zij de bladen voor onze zorginstelling, die ik vol schrijf. Net als toen, zijn we weer een team.
 
En voor mijn jubileum maakte ze, samen met mijn huidige collega's,  deze cover in Flow-stijl.


En een van de collega's hier is nu ook een hele goede vriendin.
Zo komt alles weer mooi samen.

Overigens heb ik in al die jaren, en ook daarvoor, met heel wat verschillende bazen gewerkt, mannen en vrouwen. Allemaal hadden ze hun eigen adviezen.
 
7 dingen die ik van mijn bazen heb geleerd.
 
* Een ferme handdruk is vaak de beste indruk
* Voel de angst, maar doe het toch
* De beste pr is pr voor jezelf
* Ga altijd goed uit elkaar, ook na een conflict. Het wereldje is klein en je komt elkaar toch wel weer tegen (waar gebleken)
* Relativeer, dan valt het altijd wel mee
*Je kunt niet meer doen dan je best
* Regeltjes zijn er ook om te overtreden

7 dingen die ik er zelf aan zou willen toevoegen:
* Staar je niet blind op uiterlijk vertoon. Mensen met veel blabla presteren vaak het minst
* Maak je baan leuk voor jezelf. Geen leuke uitdagingen in het verschiet? Creëer er zelf een! (Ik ga nu een opleiding social media doen, leuk!)
* Zet de mail ook eens uit en loop naar je collega's om iets persoonlijk toe te lichten (maak gelijk een gezellig praatje)
* Erger je niet, werk heeft nou eenmaal ook minder leuke kanten. Maar daarom word je er ook voor betaald, remember?
* Maak je niet te druk om kritiek, maar leer ervan.
* Begin de maandagmorgen met je zaterdag-humeur.
* Een opgeruimd bureau en dito mailbox is een opgeruimd hoofd (dit laatste lukt me vrijwel nooit)

Wat maakt jouw werk leuk? En hoe lang doe je het al?
35 opmerkingen:

 1. Wat een leuke post....tja mijn werk...we doen de winkel al bijna 24 jaar samen...pfff wat een tijd...maar ikzelf nog met veel plezier....het is heerlijk freubelen met bloemen....alhoewel er meer en meer administratief werk voor mijn klaar ligt ...maar das ook leuk ik ben een echte regel tante..dus ook dat kast bij me....leuk horloge !....enne gefeliciteerd en een fijn weekend x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd!
  mooi lijstje, zeker een paar om te onthouden en herkenbaar. Degene waar ik veel baat bij heb: bij jezelf blijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie aanvulling ook! Dat zei mijn baas laatst tegen me toen hij met pensioen ging, vergat 'm helemaal te melden :)

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd. Ik werk niet meer en daar ben ik nu nog steeds erg verdrietig om. Ik heb veel verschillende dingengedaan en ook ik heb in de reclame gezeten heb de academie van beeldende kunst gedaan richting reclame. Na lang omzerven ben ik in het werlzijnswerk terecht gekomen, bij dementerende ouderen en daar lag mijn hart. Ligt het nog steeds. sinds een jaar of 9 ben ik afgekeurd omdat ik MS heb. Als ik er over schrijf dan rollen de tranen over mijn wangen want het was mijn lust en mijn leven. Heel soms ontwerp ik nog wel eens iets, laatst nog een boekenlegger voor een boekenmarkt en voor mijn man maak ik ook wel eens posters. En ik haak,borduur en doe andere creatieve dingen en schrijf daar over op mijn blog...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas... werken is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend he! Fijn dat je toch af en toe nog je oude beroep kunt uitoefenen! Liefs!

   Verwijderen
 4. Van ♥harte proficiat♥ met je dienst jubileum,Carolien.

  Mooie jaren om op terug te kijken en verdiende waardering van geliefde en bevriende collega's.

  Ben al 49 jaar fulltime huisvrouw en mijn eigen baas.
  Veel ervaring opgedaan en weet inmiddels dat er onder die grote paraplu van huisvrouw zijn veel actieve beroepen schuilgaan ook zonder betaalde arbeid te verrichten.
  Kijk met veel voldoening terug op die jaren waarin ik er als huisvrouw nooit alleen voor stond maar we samen de handen uit de mouwen staken en mijn naaste dierbaren geven mij dagelijks het gevoel ook zonder blabla heel tevreden en gelukkig te zijn met die gang van zaken.

  Fijn weekend en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook een hele prestatie Ger! Nog een jaartje en je hebt ook jubileum :)

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd! Wat een mooi tijdschrift maakten ze voor jou. Fijn weekend! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. van harte en wat een mooie kadootjes. Ook ik volg mijn hart en ben na jaren in grote instellingen alweer 11 jaar geleden voor mezelf begonnen. Mijn grote missie en passie. Nog steeds in de zorg maar met een eigen visie ;)
  Mijn aanvulling is dan ook: dirf te dromen en durf ze vorm te geven
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeker een moment om bij stil te staan! Van harte gefeliciteerd en wat een leuke cover maakten ze voor jou.

  Je zou verwachten dat jouw soort functies al wegbezuinigd waren, maar ben blij dat dat niet het geval is. Eigenlijk lijkt het mij ook wel wat, nog nooit gerealiseerd dat er zulke banen bestaan.
  Heel fijn weekend en geniet nog van vele jaren in dienst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, is vaak het eerste waar ze op bezuinigen. Maar in een organisatie waar 5000 mensen werken, is communiceren ook erg belangrijk. Gelukkig wordt dat door ons bedrijf ingezien!

   Verwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd, ik denk dat ik al z'n dik 30 jaar bij het zelfde bedrijf zit. Op veel verschillende afdelingen gezeten, maar waar ik nu zit zo leuk. In het verleden wel eens gedacht als het zo moet stop ik ermee, maar wij konden niet zonder mij salaris dus dan blijf je en probeer je er het beste van te maken. En volg je hart is prachtig, maar niet altijd mogelijk. Maar leuk Carolien dat je het zo naar je zin heb ga je dus nog wel 12,5 jaar vol houden. Geniet van je weekend groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt Petra, niet altijd mogelijk. Er moet ook geld in het laatje komen! Wow, dertig jaar... daar kan mijn jubileum niet aan tippen, haha. Veel werkplezier nog!

   Verwijderen
 9. dubbel gefeliciteerd. Met je jubileum en het werken met zoveel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd dan maar!
  Mijn werk? Na jarenlang fulltime moederen ben ik voor mezelf begonnen: schrijven! Eigen tijdsindeling, eigen opdrachten enz. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je ook schrijft! Ik kan me geen ander beroep voorstellen... Succes met je eigen bedrijfje!

   Verwijderen
 11. Ik heb een heerlijke baan en ik kan mij niet voorstellen dat ik daar ooit mee ga stoppen maar eens zal dat toch gebeuren. Ik hoop dat ik dan ook zo'n mooi horloge krijg! Gefeliciteerd met je jubileum en fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd en wat een mooi horloge. Ik heb sinds kort wel een andere baan. Nog steeds als onderwijsassistente maar na bijna 26 jaar speciaal onderwijs ga ik naar het regulier onderwijs. Heb er zin in. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is je jubileum echt en goed gevierd! Mooie inzichten ook.
  In mijn huidige baan werkt ik bijna 9 jaar en het directe contact met de klanten (gedetineerden) vind ik het leukst en de afwisseling in werkzaamheden. Het administratieve werk geeft bijvoorbeeld rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is een mooi jubileum! En wat fijn dat je er met veel plezier op terug kunt kijken en met nog evenveel plezier verder gaat! Proficiat hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. een beetje laat ,maar als nog gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Proficiat met je jubileum!
  Leuk om te lezen hoe je geniet van elke baan.
  7 leerpunten van de bazen oké maar die 7 toevoegen van jou zelf zeggen mij ietsje meer.
  Erg leuk dat horloge met de mooie tekst!
  Geniet er van.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!