vrijdag 24 maart 2017

Kalkverf en de spiegel van tante Jet

Ik heb haar misschien alles bij elkaar drie keer ontmoet. Tante Jet. Weinig gezien, maar veel verhalen over gehoord. Ze was de zus van mijn schoonmoeder. Toen ze stierf mochten B. en zijn broers en zus de spullen verdelen. Dat ging in goed overleg. Theeserviesje hier, kristallen glazen daar.... totdat de spiegel ter sprake kwam.

 
 

"De kringloop" opperde oudste broer en de anderen knikten instemmend. Toen deed mijn B. zijn mond open. "Als niemand hem wil, willen 'wij' hem wel. Hij zei het zonder me aan te kijken.
Wij?

In een interieur waar hout en wit de boventoon voeren, komt een hoogstklassieke spiegel met allerlei goudkleurige krulelementen. Ik moest ervan slikken. Maar wie ben ik om hem een erfstuk te ontnemen?

Eenmaal thuis besloten we dat de hal een mooie plek was. Ik troostte me met het praktische aspect van deze spiegel, handig om even je outfit te checken.

Deze maand ontdekte ik kalkverf van de befaamde Annie Sloan. Ik had een oud bureau op te knappen en deze verf schijnt volgens legio bloggers ge-wel-dig te zijn. Geen voorbehandeling nodig. Ik nam de proef op de som met een oud, hoogglanzend bureautje dat ik voor tienerdochter opknapte.Toen ik het deksel weer op de verf schroefde nadat de klus geklaard was, speelde de spiegel ineens door mijn gedachten. Als die nou eens wit was?

Met lichte hartkloppingen in mijn keel, begon ik vanochtend de mega spiegel te kalken. 'Please laat het mooi worden', klonk het als een mantra in mijn hoofd, bij elke verfstreek. En om na het verven weer te schuren, vergt ook de nodige moed hoor!


Toch wel een beetje spannend wat B. zegt als hij straks thuis komt.
Maar 'we' vinden het vast erg mooi geworden.

23 opmerkingen:

 1. mooi!!benieuwd naar de reactie van de man!ik kreeg het in mn hoofd een oude witte plastieken tuintafel die in een hoekje stond(voor de container)te verven in mojitogroen(heel fel en fleurig voor in de tuin)en het is ook gelukt!(wel mn verf in een speciaalzaak gehaald en daar eerst verteld voor wat ik dat nodig had)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij vond de oude versie mooier, maar was gelukkig niet boos. Ik wist niet dat je plastic kon oververven, leuk dat het gelukt is. Altijd fijn als een meubelstuk een tweede leven krijgt!

   Verwijderen
 2. Zo'n erfstuk kan je je lief niet ontzeggen natuurlijk, maar ik begrijp je gevoel *Ü*.
  Slim om hem een kleurtje (nou ja, niet kleurtje)te geven. Ik hoop dat je werk is goedgekeurd!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En wat zei B.? Ik geef je overigens wel gelijk om met de witte kwast aan de slag te gaan.
  Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij vond de oude versie mooier, maar kan ermee leven gelukkig!

   Verwijderen
 4. Heel eerlijk, ik vond dat zwart echt veel mooier. Maar gelukkig smaken verschillen, ik hoop dat B. er net zo blij mee is al jij. Gezellig weekend, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, je man wist van niets? Slaap jij nu in de keet? Of is het goedgekomen?

  Wat een geweldig bureau heeft jouw dochter. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De perfect match zou ik zeggen, de spiegel en jullie.
  En je B. kent je al wat langer dan vandaag, dus hij zat er waarschijnlijk op te wachten. Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Persoonlijk vind ik een vrijage tussen klassiek en modern in het interieur vaak goed samen gaan.

  Hoop dat na de metamorfose van tante Jet zaliger haar spiegel jullie ook nog harmonieus samen zijn onder één dak;-)

  Fijn weekend,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi hoor de spiegel....ik vond de zwarte uitvoering mooier ...sorry...fijn weekend liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vond hem gelijk al mooi! Wat een pronkstuk voor je huis. Lekker kitch maar niet te. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niet verkeerd hoor, zo'n erfstuk.
  Fijn dat er verf bestaat, zo kan je nog eens veranderen!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helemaal prachtig geworden. Hoop dat B. dit ook zal vinden. Best wel spannend niet? :-) Het bureautje is trouwens ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind hem heel erg mooi geworden zo, maar ik ben toch wel heel benieuwd naar wat je man er van vond... Maar misschien had hij jouw wit-kwast al in gedachten toen hij zie "Wij willen hem wel.."?
  Fijne rest van de dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. tja 'we' kunnen niet meer terug he?!
  Kreeg je goedkeuring of ruzie trouwens?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. In het zwart was het ook best wel een opvallende spiegel. Ik vind dit een mooie metamorfose.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Steeds weer andere onderwerpen zo leuk steeds je blog verhalen en foto's.
  Dat bureautje van Serah is mooi geworden en de spiegel van tante Jet zeker ook prachtig!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldige verf toch! Ik gebruik het zelf ook regelmatig, zelfs mijns choenen zijn niet veilig voor deze verf, hihihihihihi. Je bureau en spiegel zijn prachtig geworden..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!