vrijdag 2 juni 2017

Vrouwelijker in 10 stappen

En dus vertelde ik over die collega die er altijd zo tiptop bij loopt. En hoe graag ik dat zelf ook wel zou willen! Het was voor mij aanleiding om de 21-days challenge aan te gaan met behulp van dit boek. Wat het me heeft gebracht? Dat lees je hier!


De afgelopen 21 dagen liet ik me meeslepen door Franse modeontwerpers, kledinginkopers en modellen die elke dag een ander thema behandelden: van huidverzorging tot kapsels en van stijl tot het juiste parfum.

Je leert nadenken over je eigen stijl. Welke vrouwen speelden/spelen een rol in je leven? Hoe beinvloeden zij jou? Welke kleding past bij je karakter?

Het boek staat boordevol tips, maar ik heb er tien op een rijtje gezet.

- Maak een moodboard. Knip uit wat je aanspreekt en maak een collage daarvan. Hang hem op aan de binnenzijde van je kledingkast zodat je elke dag weer weet wat jouw stijl is.- Observeer alle vrouwen om je heen. Wat hebben ze aan, welke sieraden dragen ze? Hoe zit hun haar? Hoe zou dat bij jou staan?
Ik zou zeggen neem een lekker terrasje met dit weer en geef je ogen de kost!

-Ruim je kledingkast op. Alles eruit en neem elk kledingstuk één voor één in je hand voordat het terug de kast in gaat. Is het nog gaaf zonder kleine gaatjes? Is het gestreken (zo niet, doe dat voordat je het teruglegt) Past het nog?
Zo heb ik zelf een hele stapel XS shirtjes weggedaan. Ik vond ze nog allemaal leuk, maar die tijd is echt voorbij nu!

(De lege plekken in de kast heb ik uiteraard aangevuld)-Zorg goed voor je huid, het is je grootste orgaan en bepalend voor je uitstraling. Alleen 's avonds reinigen is niet genoeg. Elke ochtend en avond en dan met reinigingsmelk en een tonic na. En dan lekker smeren.

-Haartips genoeg. Deze heb ik zelf opgepikt: borstel je haar goed door voordat je het wast. Laat shampoo en conditioner minstens vijf minuten inwerken, wees geduldig. Gebruik olie om het haar te voeden.

-Zorg dat je goede basics in je kast hebt. Tijdloze shirts, vesten of andere kledingstukken die eindeloos meegaan en waarmee je van alles kunt combineren. De basics zijn uiteraard van goede kwaliteit, de rest mag goedkoper.

-Spuit parfum op de plekjes waar je gekust wilt worden (aldus Estee Lauder :-). Breng weinig parfum aan op veel verschillende plekken, liefst waar je je hartslag voelt (dus in je nek, armen, borstkas.) dat verspreidt de geur beter. Weinig tijd? Spuit een wolk parfum voor je uit en loop er doorheen.
En deze vond ik ook leuk: parfumeer je handtas!

-Schoenen zijn het visitekaartje van een vrouw. Elke vrouw moet minimaal 1 paar hakken in de kast hebben.

-Vergeet je accessoires niet. Goedkope ringetjes en armbanden zijn voor tieners., kies liever voor een paar mooie exemplaren.

- Experimenteer en durf!
Dit laatste advies zorgde ervoor dat ik eens een kleur buiten mijn comfortzone koos.


Enige jammere van het boek vind ik dat het letterlijk vertaald is vanuit het Frans en alle merken en cosmetica hier niet te koop zijn (tenminste, het klonk allemaal onbekend). Wat mij betreft had de productinformatie weggelaten kunnen worden. En jammer dat er niet werd ingegaan op de vormen van je lichaam en welke kledingstukken daar wel / niet bij passen of welke kleur bij je huidstype staat.

Maar al bij al heb ik erg van het boek genoten en heeft het me opgeleverd dat ik veel beter weet wat ik nu wil.

Vorige week kreeg ik een mail van mijn nicht. Vijftien jaar heb ik haar niet gezien, vanwege haar drukke leven. Ze heeft altijd bij het Nationaal Ballet gedanst en coacht daar nu. Ze was voor een voorstelling in Maastricht en we spraken in haar pauze af om even een hapje te eten. Toen ze het eetcafé aan het Vrijthof binnen liep, voelde ik me gelijk een provinciaaltje. Haar kaarsrechte houding, stijlvolle make up en een prachtige ring om haar vinger. Het was alles waar het boek voor staat. De moed zakte me weer even in mijn schoenen (met hakken!) tot dat ze puffend bekende: "ik had lange mouwen aan, maar dat bleek veel te warm. heb hier bij zo'n boetiekje even gauw een shirtje gekocht, let niet op hoe ik eruit zie. "

Sommige vrouwen kunnen alles aan....


32 opmerkingen:

 1. Dat geel staat je echt prachtig. Laat je niet onzeker maken hoor hoe anderen eruit zien. Jouw eigen stijl wordt ook gevormd door wie je van binnen bent en dat maakt je uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha ik ben dol op goedkopere armbandjes in alle kleuren van d regenboog, hakken heb ik afgezworen maar door zo'n wolkje parfum springen doe ik elke ochtend :)
  X Es
  ps mooooi staat geel jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent wie je bent.....een mooi mens van binnen uit....maar ook van buiten ...))...liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staat je leuk dat zomers geel!

  Ben de laatste maanden ook veel met mezelf bezig maar op een hele andere manier, denk niet dat er iemand met me zou willen ruilen of in mijn schoenen wil staan al zijn ze nog zo mooi.

  Fijn weekend,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om er zo mee bezig te zijn. Tips gebaseerd op je lichaamsbouw en over kleurgebruik zijn minstens zo belangrijk. En hoe je in je vel zit! Ik vind dat jij een fijne uitstraling hebt! De vraag is voor wie je er vrouwelijker uit wilt zien, voor jezelf of voor mannen. En van wie miet dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha niks moet hoor! Het was voor mij gewoon een leuke uitdaging om dit 21 dagen te doen. Beland toch weer in mijn oude patroon van jeans en platte schoenen :) En nee, doe het niet voor de mannen. Ik heb een leuke man thuis zitten! Puur voor mezelf!

   Verwijderen
 6. Leuk dat geel. Kijk alleen maar naar andere mensen en blijf met wat je draagt gewoon jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het ligt helemaal aan je uitstraling, en die komt van binnen, hoe je overkomt. Als je lekker(der) in je vel zit straal je dat uit. Geel staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als tiener kreeg ik een leuk boek "Behoorlijk, bekoorlijk" geschreven door een mannequin (zo heette dat toen!) Hetzelfde als jouw boek, maar dan voor jonge meisjes! Wat me daarvan is bijgebleven is dat het niet uitmaakt wat je draagt, maar hoe je het draagt. Een model moet er ook met tuttige kleren goed uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook helemaal waar, je houding speelt ook heel erg mee! Leuk dat je dat hebt onthouden!

   Verwijderen
 9. Haha. Af en toe denk ik ook, mmm volgens mij kan het eleganter maar dat houd ik maar even vol. Ik probeer nu gewoon heel blij te zijn met mijzelf en dat lukt heel aardig. Ik ga het boek wel onthouden. Leuk voor in de vakantie. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat sta je leuk op de foto. Lekker fris dat geel, je kan het hebben.
  Best moeilijk hè om een eigen kledingstijl te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk stuk heb je weer geschreven!
  Ik ben niet echt heel erg modebewust.
  Mijn moodboards zou hetzelfde zijn als dat van jou, spijkerbroek, licht en donkerblauw of zwart met neutrale shirtjes, bloesjes en vesten.
  In de zomer vond ik alle vrolijke kledij en leuke jurkjes iedereen goed staan maar mij niet met mijn dikke enkels ( na de wondroos vaak met vocht in deze dagen) en dus geen slanke benen en taille.
  Wel leuke tips ...die wolk vsn parfum waar je doorheen loopt haha ik zie het helemaal voor me!
  Geel staat je leuk met je donkere krullen!
  Meestal kies ik daar ook niet voor omdat er vaak vliegbeesten als wespen of af komen maar het fleurt je zeker mooi op!
  Mijn kast heb ik laatst opgeruimd maar eigenlijk nog wel erg veel bewaard, ik kan zo slecht weg doen als het nog goed is.
  Hakken daar loop ik al tijden niet meer op, dansen met hakken vroeger was heerlijk!
  Leuk,je ontmoeting met je nichtje in het mooie Maastricht.
  Fijne korte werkweek!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet eens bij nagedacht dat er insecten op afkomen, haha, ik zal er eens op letten!

   Verwijderen
 12. Bij mij gaat het met vlagen dat ik mij verdiep in de mode en dan ook direct behoefte heb aan iets nieuws. Zelf vind ik het leuk om er voor weinig goed uit te zien, heb nu een ring om die in Cannes niet zou misstaan maar waar ik slechts 12 euro voor heb betaald. Dan geniet ik extra wanneer iemand zegt dat ik een prachtige ring draag.

  Die wolk parfum is een goede tip, die ga ik onthouden.

  Gezellig dat je je nicht na al die jaren weer gesproken hebt!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk is dat he! Ik heb deze week ook nog een armband van 6 euro gekocht en vind hem super! :)

   Verwijderen
 13. leuk jou uitdaging.ik vind ook dat je kledij veel van je dag afhangt daarmee bedoel ik hoe je je voelt,bij mij is dat toch zo.mooie foto van jou Carolien!!geel staat je goed(en dat is ook durven)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk om te lezen. Geel staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie foto! Wat een uitdaging... weet je dat ik bijna nooit weet wat een ander draagt. Na een afspraakje met vriendinnen betrap ik me er steeds op dat ik totaal niet weet wat de anderen aan hadden... Misschien moet ik al eens beginnen met daar op te letten? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik dus ook altijd! Nu probeer ik er wat meer op te letten :)

   Verwijderen
 16. Geel staat je uitstekend!Prachtige foto!

  Ik merk wel wanneer je iets draagt wat goed en lekker zit, je dat ook uitstraalt!!
  Die wolk parfum ga ik ook eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oef moeten we aan zoveel denken als vrouw zijnde?jij ziet er in iedergeval prachtig uit,super leuke foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Weet je wat ik heel belangrijk vind? Je houding en de manier hoe je staat en loopt. Ik ziet dames vaak waggelen of wijdbeens lopen. Dat moet ieder helemaal voor zich weten hoor maar ik let er altijd op. Is ons van kleins af aan geleerd (franse opvoeding).
  Een klein hakje staat altijd veel mooier dan plat. Beetje make-up en vooral kleding die past bij je leeftijd en figuur.
  Ik heb soms het idee dat het een beetje schande is als je met je buitenkant bezig bent maar dat vind ik grote onzin. Zelf kijk ik graag naar
  mensen die er leuk uitzien.
  Ik ben zeker niet modebewust maar let wel op wat ik aan kan.
  Is het zo vreemd dat je je mooi wil maken voor je man?
  Hij doet zoveel voor mij en hij waardeert het echt. Ik heb best veel vrouwen zien veranderen in moekes en is prima.
  Ik heb aan ballet gedaan en herken een danseres (ik was geen danseres hoor) op een kilometer afstand. Ik HAAT ze. Grapje hoor maar ik ben wel heel jaloers.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!