vrijdag 9 juni 2017

ABC Note swap

"Wanneer organiseer je weer eens een swap", vroeg een trouwe volgster mij al een paar keer. In mijn eerste blogjaren deed ik dat inderdaad vaker. Maar sinds ik ook op Instagram zit, zijn er zoveel swaps in de omloop dat ik denk: wat voeg ik nog toe?


Toch zette het mij aan het denken. Want bij al die swaps, hoe leuk ook, draait het allemaal om de cadeautjes en is het geschreven woord (een kaartje, of brief erbij) steeds vaker een bijzaak. Als liefhebber van de Nederlandse taal én de handgeschreven brief moet ik daar natuurlijk iets aan doen.

Daarom organiseer ik, in het verlengde van de ABC-kaartjesswap, nu de ABC-noteswap. 

Dit is het idee:
-Je schrijft een brief aan iemand die ook mee doet. Na de inschrijfdatum ontvang je van mij een naam en adres van die persoon. Misschien ken je diegene al een beetje via internet, of juist helemaal niet? Dat maakt niet uit!
-Wat schrijf je dan? Nu komt het! Gebruik elke letter van het alfabet om iets over jezelf te vertellen. Elke letter verdient een hele alinea. Bijvoorbeeld de A van Amsterdam als je daar geboren bet en vertel er iets over. De B van Boeken en het mooiste boek dat je hebt gelezen. De C van cupcakes bakken en een lekker recept erbij... Nou ja, je kunt het zelf helemaal invullen!
-De brief staat centraal in deze swap. Je mag er best een kleinigheid bij doen, maar het moet geen cadeautjesfestijn worden. Want de brief is het cadeau!


-Laat voor 15 juni weten of je mee doet door een mail met je adres te sturen naar mij (e-mail adres via blogpagina).
- Op 16 juni krijg je het adres en kun je aan de slag.
-Ik maak geen koppels, dus diegene waaraan jij je brief richt, hoeft niet de persoon te zijn die ook naar jou schrijft. Dat blijft nog even een verassing.
-30 juni gaan dan alle brieven op de post.
-Belgische dames mogen uiteraard ook mee doen!

Liefs
Carolien

15 opmerkingen:

 1. Leuk hoor.....maar ben helemaal niet zo creatief...geef graag wat weg maar zie die brief niet zitten hoor ((...fijn weekend liefs ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee maar ik doe niet mee want ben totaal niet creatief met woorden.. Maar ben wel benieuwd naar de resultaten straks...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga meedoen en zie wel wat ik er van maak want brieven schrijven is al lang geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee. Ik doe mee! Ga ik nu vast nadenken over abc over mijzelf. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als Belgje wil ik ook wel meedoen!groetjes en gezellig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig idee. Ik ben niet zo goed in brieven schrijven maar er zijn vast genoeg dames die dit helemaal leuk vinden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee! Een beetje als het ABC "vroeger" op bruiloften... ben tot 1 juli druk met een coupeuse examen, dus sla deze keer over. Volgende keer ben ik van de partij!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wil ik graag aan meedoen, hartstikke leuk. Maar ik krijg jouw mailadres niet aangeklikt. Hier is het mijne: emiewempe@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk idee! Ik heb alleen op het moment geen tijd om mee te doen. Misschien een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe mee!
  Het lijkt mij erg leuk. Ik heb al een idee voor de letters A,B,C en N.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga je mailen want ik ga deze uitdaging aan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat leuk! Ik doe mee. Ik ben gek op brieven schrijven én ontvangen! Maarre elke letter van het alfabet en dan een hele alinea, dat worden lekkere lange brieven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zie het nu pas ...dus te laat. Lijkt me wel leuk om te doen. Maar of de ontvanger dat ook leuk zal vinden. Een heel alfabet over iemand die je niet kent???
  Of mag er ook nog wat anders instaan??

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik organiseerde het ooit zonder thema, maar toen vroegen mensen: waar moet ik over schrijven? Door het alfabet langs te gaan word je een beetje geholpen en het prikkelt je creativiteit (hoop ik). Maar het hoeft niet alleen over jezelf te gaan hoor. De adressen zijn inmiddels verstuurd, maar wei weet volgende keer? Fijn weekend!

   Verwijderen
 14. ik zie het ook te laat, hopelijk volgt er nog een swap binnenkort, ik zou ook graag deelnemen!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!