vrijdag 8 september 2017

Post-adventswap

Vroeger had ik een Deens vriendinnetje die ieder jaar in december een prachtige adventskalender van haar moeder kreeg. Vierentwintig zakjes met elke dag iets leuks. Al gauw nam ik dat idee over en vond elk jaar wel iemand die dat met me wilde doen. Eigenlijk was dat ook al een soort swappen, zonder dat ik het wist.
 
 
Vanaf die tijd bracht ik geen enkele december zonder adventskalender door. Inmiddels wemelt het in blogland en op instagram van de adventsswaps waaraan je mee kunt doen. Nu leek het mij leuk om een kleinere adventsswap te organiseren, eentje waarbij het thema 'post' centraal staat en die gewoon door de brievenbus past.
 
Wat is de bedoeling?
Als je meedoet, mag je 24 cadeautjes voor iemand inpakken. Het centrale thema van de kalender is POST! Zo bevat de kalender minimaal 8 kaarten, waarvan drie zelfgemaakt. Verder mag je het aanvullen met bijvoorbeeld briefpapier, tape, stickers, stempels..... Nou ja, alles om je post wat leuker te maken!
 
En de grootste uitdaging: zorg dat het allemaal door de brievenbus past. In zo'n plat brievenbusdoosje past behoorlijk wat hoor, dus dat moet lukken! Verzenden via brievenbuspakket (€ 3,50) is verplicht i.v.m. track & trace code.
 
Elk cadeautje is apart ingepakt en voorzien van een nummer. Als er meer mensen meedoen, maak ik koppels. Dus je weet vooraf voor wie je iets maakt en van wie je iets terugkrijgt. Samen kun je dan ook jullie wensen bespreken.
  
Meedoen?
Laat het in een reactie weten en mail me je adresgegevens en eventueel al kort je interesses. Dat maakt het wellicht gemakkelijker om te matchen. De inschrijving sluit op 20 september. Kort daarna ontvang je de gegevens van je swapmaatje en kun je aan de start. Uiterlijk 25 november gaan we verzenden.
Belgische bloggers mogen ook meedoen. Vind je de iets hogere portokosten naar het buitenland een bezwaar, meld dat dan even bij je aanmelding.
 
Ik voel nu al de voorpret. Jij ook?
 
 
Groetjes,
Carolien
 
 
 
 
 

26 opmerkingen:

 1. vond de vorige zo leuk, ik doe ook weer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lijkt me leuk, even afwachten of ik het kan inplannen want ik wil er wel iets deftig van maken. Ik heb nog een paar dagen tijd om mij in te schrijven he...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe graag mee, lijkt me super leuk,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe ook mee! Leuk idee Carolien en fijn om het zo ruim van tevoren te weten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja 24 cadeaujtes... daar moet je op tijd mee starten :) Leuk dat je mee doet!

   Verwijderen
 5. Ik wil alle dames succes wensen met het maken van de advents-swap.
  Zelf doe ik niet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me leuk, maar doen er ook Belgen mee? Anders zou ik het wel zien zitten. Of als iemand richting België wil sturen...
  groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat mag, lees maar aan het einde van het bericht :-)

   Verwijderen
  2. Stond dit daarnet ook al, dan las ik daarover, hihi. Ik stuur je een mailtje 😉

   Verwijderen
 7. Wat een leuk idee. Ik denk er nog even over na. Ik heb mijzelf beloofd mij dit jaar niet overal in te storten :). Fijn weekend.

  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee! Voor mij geldt ook dat ik er even over na moet denken. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Denk ook nog even na, maar ben al bijna over de streep, wat een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooooooo dat klinkt wel heel leuk! Ik swap ook met merlijn en sarah, maar dit moet toch te doen zijn daarnaast? Begin ik gelijk. Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha ik kan mij toch niet beheersen. Ik ga je mailen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk daar heb ik dan meestal weer geen tijd voor..er komt altijd wel wat in die maanden waardoor ik of...meer moet werken..of onverwachte dingen waarvoor ik cadeautjes meen zelf te moeten maken zoals....iemand waar ik vroeger op ging babysitten die 50 werd afgelopen week of...de dag van de duurzaamheid waar ik voor twee moeders als dank voor het voorlezen komende dinsdag iets leuks voor wil maken of....een opdracht vsn ons team omdat we op de 12 1/2 jarige bruiloft van ons hoofd mogen komen....doe iets met spreuken en quotes van o.a. Loesje waarvan zij zo houdt is hier de opdracht...dan nog een baby op komst in december van een collega en een blogster verjaardag....enne ik wil nog iets maken voor kers voor mijn blogmaatjes dat komt vAk pas uit vlak voor kerst hast klusje dus...je ziet ik zit niet stil maar had ook graag aan zoiets een keer meegedaan...wellicht ooit haha
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!