vrijdag 29 september 2017

Spullen met een verhaal

Soms kom je bij de kringloop van die aandoenlijke foto's van vroeger tegen, dat je je wel moet afvragen: wie was dit meisje? Hoe zag er leven eruit? Op de achterkant staat 'Simona Andre au travail'.  De achtergrond lijkt eerder op een pakhuis dan een vakantiebestemming.


Ik houd van spullen met een verhaal. Ook al laat dat verhaal zich slechts gissen. Deze week nog was ik op een ladiesnight van een bekend woonmerk. Iedereen ging die avond naar huis met dezelfde windlichten en vaasjes. Ik word dan toch blijer van een mooie vondst op de rommelmarkt, of beter: vintage (dat klinkt wat hipper).


Deze leukerd hangt in onze keuken. Iemand heeft zich daar ooit de vingers blauw voor geborduurd. Die moeite wordt alsnog beloond :) 

Of neem deze typemachine voor 1 euro en 50 cent. Later zag ik zo'n zelfde model op eBay voor 90 euro. De kleur alleen al staat leuk in mijn Pipowagen, ware het niet dat het apparaat in beslag is genomen door mijn 84-jarige moeder, die er naar hartenlust brieven op typt.
Nog beter, toch?Waar ga jij voor? De nieuwste wooncollectie of oude meuk?(Dit theepotje is trouwens te koop in mijn webwinkel!)Fijn weekend... en mocht je je vervelen: op www.meukisleuk.nl vind je alle rommelmarkten bij jou in de buurt!

Groetjes
Carolien

16 opmerkingen:

 1. Van die moderne woonwinkels word ik ook niet vrolijker. Het is inderdaad veel leuker om op rommelmarkten rond te struinen en dan een 'vondst' voor weinig tegen te komen. Heel veel dingen in mijn huis hebben een verhaal en soms is het fijn even rustig te gaan zitten kijken en alle verhalen de revue te laten passeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben dol op meuk! Overal zie je dezelfde grote potten voor het raam met dezelfde planten erin, saaaaaaai
  Zelfde tuinsets ook saaaaaai
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij gaat niemand hier antwoorden dat ze voor de nieuwste wooncollectie gaat, hahaha! Ik hou van kringloopwinkels waar mijn hart soms sneller gaat kloppen van iets. Ik vind oude spullen inspirerend, ze hebben een ziel en ik waan mij origineel. Soms moet ik iets nieuws hoor, zoals de Kaleido's van HAY. Ik hou van het kleurrijke van de jaren 60 en 70, dat maakt mij blij (en is jeugdsentiment). Geweldig leuk, dat je moeder de typemachine in gebruik heeft! Ik heb een knalgele :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja voor mij geen HOME voor het raam, geen actiondecoratie, geen modekleuren, geen tig in een dozijn. Liever zelfgemaakt, ouwe zooi en van de rommelmarkt!En zulke oude foto's zijn fantastisch, kan je heerlijk bij dagdromen wie het zal zijn geweest en hoe diegene verder is gaan leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oude rommel...hihihihi.....maar oud en nieuw door elkaar is ook leuk hoor !...liefs fijne zondag x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoewel ik zeker wel eens nieuwe spullen koop, kom ik toch het meest met een aankoop van de kringloop thuis. Het zijn toch vaak unieke vondsten en voor de prijs hoef je het meestal ook niet te laten. Gaaf dat je moeder de typemachine gebruikt!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier ook een huis vol met dingen die een verhaal hebben...leve de rommelmarkt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed dat de typemachine weer gebruikt wordt! Ik heb er ook nog een. Niet zo oud, maar nog niet elektrisch. Ik hou ook van mooie vintage spullen. Jammer dat er hier zo weinig rommelmarkten zijn. Moet ik voor naar Athene.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oude spullen vind ik het leukst, maar op het moment koop ik bijna niets meer en doe zelfs af en toe wat naar de kringloop. het is ook al een tijdje geleden dat ik op een rommelmarkt ben geweest.
  Ik had anders ook zulke spullen als hierboven kunnen kopen, want die zijn allemaal erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Brocante schatten zijn bij mij veruit favoriet! Natuurlijk kan nieuw ook mooi zijn, vooral de dingen met een verhaal of handwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ageeth heeft gelijk niemand gaat hier voor enkel nieuwe spulletjes.
  Ook hier is de voorkeur ouwe meuk van de kringloop of rommelmarkt.
  Hier in huis staan nog twee stoelen van wijlen de ouders van Henk, een salontafeltje met glasplaat endaaronder een gehaakt kleedje van de oma van Henk, diverse oude typemachines, een petroleumstelletje, een oude wandkoffiemolen en zo kan ik nog wel even door gaan allemaal dingen met een ziel die we niet weg kunnen doen.
  Soms denk ik wel eens allemaal donkere dingen moet daar niet een likje witte verf over maar ook dat vind ik dan jammer niet meer authentiek...krijgen we misschien weer spijt van..dus we laten het nog even zo haha.
  Leuk dat je moeder de typemachine gebruikt, mijn vraag....kun je er nog typlint voor vinden ( niet al te duur)?
  Onze dochter heeft er zo eentje in mintgroen staan, ik zou het leuk vinden om daar wellicht weer wat tekstjes op te kunnen typen en te gebruiken voor de hobby.
  O en oude foto's echt albums vol hier op zolder van verre voorouders die we niet eens meer kennen.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gewoon bij de plaatselijke boekhandel! Het lint kostte meer dan de typemachine haha, 12,50!

   Verwijderen
 12. oh ja we hebben na de vakantie onze kringlooptochtjes alweer gemaakt en weer wat leuke spulletjes gescoord. Nu heb ik aan de andere kant ook wat dingen verzameld die weg mogen dus ga ik binnenkort naar de weggeefwinkel. Ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Meuk is zeker leuk. Voorheen ging ik regelmatig met mijn dochter maar die is op het moment niet zo van de meuk dus moet ik alleen op stap en dat doe ik toch minder snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke blog
  Nee aub niet allemaal t zelfde in de vensterbank. Brr
  Behalve een vermogen dat je eraan kwijt bent is het vaak lelijk ...

  Dat foto meisje is toch op haar werk..?

  Ga de rest van je verhalen lezen.
  Leuk

  Met Gr Roos

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!