vrijdag 6 oktober 2017

Noortje

Onze ochtendwandeling wordt sinds kort ernstig verstoord.  En dat door een border collie van amper drie maanden. Of liever: door de baas van die pup. Elke ochtend als ik met de hond het veld in ga zijn ze er. Van ver hoor ik ze al.
Noortje!
Nóórtje!
Nóóóórtje….!


Er wordt hard aan gewerkt om de pup zonder riem te laten luisteren. Dat start doorgaans met het roepen van de naam, in alle denkbare toonhoogten. Daarna worden geluidjes geproduceerd door het baasje van Noortje. Van die ondefinieerbare ratels die ergens diep uit haar strottenhoofd lijken te komen. Haar pup reageert er nauwelijks op. Mijn hond des te meer.

Als niks helpt wordt er gestrooid met koekjes en worst in termen die mijn hond ook kent. Met het gevolg dat haar aandacht volledig in beslag wordt genomen en ze compleet vergeet waarvoor we kwamen.

Normaal ging het zo eenvoudig. Ik wandelde op werkdagen via het bos naar het uitlaatveldje. Liet mijn Griekje in de speciale honden uitlaatbak en binnen no time deed ze haar behoefte, vaste prik. Door het bos liepen we terug. Een wandeling van pakweg een half uur.

Sinds Noortje in het veld is, wordt er in de bak niet meer gesnuffeld. En al helemaal niet meer gepoept. Hondlief gaat zitten, neus tegen de draad en waant zich op de eerste rij van een heuse arena. Gefocuste blik en oortjes die op en neer gaan van zoveel theatraal spektakel. Onverrichte zaken keren we weer steeds weer naar huis.

En of ik nu een half uur eerder kom of later: altijd zijn ze er. De pup en haar overenthousiaste baas met haar schelle stem en volharde opvoedlessen. 

Je zou er zomaar de ‘schijt’ van krijgen.

Nu mijn hond nog…. 

17 opmerkingen:

 1. Ooohh dat klinkt als een baasje die een cursus 'hond' nodig heeft! Want in dit geval moet volgens mij niet alleen het hondje getraind worden maar ook het baasje.... misschien is het een idee om haar een briefje in de hand te duwen met een het adres van een goede 'school' voor beiden?
  Ik hoop voor jou en Griekje dat jullie weer snel als 'vroeger' jullie rondje kunnen maken!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat vervelend! Zou t helpen als je de baas aanspreekt en vertelt over de reactie van jouw Griekje? Gewoon op een vriendelijke toon? Ik duim voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een goede puppy cursus aanraden misschien? Ik zou toch eens ergens anders gaan wandelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihihi...hoe je het opschrijft...geweldig !...liefs succes Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vervelend. Hier is het omgekeerd. Roept een ander "kom hier"of "zit"tegen een jonge hond,dan gaat die van mij zitten of naar dat baasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik woon naast mensen die ok zonodig 2 honden moesten hebben. Uitgelaten worden ze niet en ze blaffen bij ieder geluidje. ze zijn helemaal niet opgevoed en luisteren dan ook niet. Ze horen de baas heel hard mee blaffen dus waarom stil zijn...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, dagelijkse ergernissen in het groot. Wat jammer! Misschien een folder geven van een cursus en zeggen dat verandering van omgeving ook wil helpen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha wat een verhaal vooral het eind...ja ik geloof dat je daar het schijt van krijgt.
  Lastig hoor dat mensen zo je ritme verstoren door hun " vreemde" gedrag t.o.v. hun eigen hond...meestal hebben ze dat zelf niet eens door.
  Aanspreken lijkt me ook lastig maar het valt te proberen...al hebben dat soort mensen vaak wel een plank voor hun kop.
  Ik zou er toch noet voor wijken denk ik.
  Succes ermee!
  Ik heb weer fantastisch genoten van al je blogposten die ik gemist heb.
  Fijn weekend!
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahaha zo herkenbaar ik krijg van vele baasjes de schijt vooral die bijtgrage honden gewoon aan de dijk loslaten om een ravage in de uiterwaarde aan te richten grrrrrr
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha voor jou heel lastig maar zoals je er over verteld, geweldig! Succes a.s. maandag maar weer. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat lijkt me een lastige maar vooral vervelende situatie! Maar voor ons wel erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. van 's morgens vroeg al ergernissen..niet leuk,hee!ik heb het schijt aan mensen die hun honden laten loslopen..de mijne is een energietje die vlug afgeleid is...dan komen die honden op ons afgestormt terwijl ze roepen:hij zal niks doen,hoor!de mijne begint al van vooraf heel luid te kaieten alsof hij verkracht is..hij is eens zonder te beseffen van langs achter toegenadert geweest dat hij daar een trouma van heeft...dus loop ik ook graag waar we het rijk voor ons alleen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik moest wel even glimlachen hoor,maar ik snap dat het voor jou heel vervelend is en echt tot irritant toe,kun je niet wat later gaan lopen met jou hond,of eerder??

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aan de tuinkant van mijn huis zit een stukje verderop een hondenuitlaatplek. Ik verbaas mij er telkens over hoe sommige bazen tekeer gaan tegen hun honden. Aan hun aanhoudende gefoeter kan ik merken dat de honden er inmiddels totaal niet meer op reageren, maar geef ze eens ongelijk ;-). Dus heel herkenbaar wat je schrijft!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 15. haha Noortje zal toch ook eens "volwassen" worden. succes tot die tijd. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oooo deze geweldige post had ik even gemist. Haha, die bazin van Noortje weet de aandacht wel te trekken, in elk geval van jou Griek. Tegen border collies hoef je doorgaans niet zo te keer te gaan, ze zijn heel leergierig maar ook gevoelig voor je stem en je bewegingen, dus dat baasje zal inderdaad nog wat moeten leren.
  Zelf ben ik nogal beweeglijk en Snarf reageerde daar extreem op. Daar moest ik ook mee leren omgaan met overigens fantastisch resultaat. Ik hoefde maar een vinger op te steken, te knikken of nee te schudden. Alles werd begrepen.
  Liefs, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. dus loop ik ook graag waar we het rijk voor ons alleen hebben!

  ทางบ้าน

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!