vrijdag 30 maart 2018

40 dagen niet snoepen - ik ben er klaar mee!

Ik ben er dus klaar mee! Bijna dan he, want morgen zit mijn vastenperiode van 40 dagen erop! En ik heb het gered!


Zo erg als op deze foto was het nou ook niet hoor! Maar ben toch trots dat ik 40 dagen geen suiker heb genuttigd.De vastenperiode heeft in totaal 46 dagen geduurd, dus 6 weken. Maar de zondagen telden niet mee. Dus in totaal 40 dagen geen suiker gehad.

Hoe is het gegaan?
In het begin (lees: dag 1 al) vond ik het best lastig. Waar ben ik aan begonnen, heb ik best vaak gedacht. Maar al naar gelang de periode vorderde werd het gemakkelijker. Je krijgt een nieuwe mindset: snoepen mag niet, dus het verdwijnt ergens naar de achtergrond. Ik was er steeds minder mee bezig.

Wat vond ik het moeilijkste?
Het weekend staat voor mij voor een lekker toetje. Dat miste ik wel. En daarnaast vooral de chocolade 's avonds bij de thee. En de snoepjes tussendoor.

Heb ik echt niet gespijbeld?
Hmmm..... Ik had een kruidenworkshop en daar krijgen we altijd vers gebakken vlaai. Die is niet alleen erg lekker, maar ik vind het bovendien niet gezellig om te weigeren. Maar toen heb ik de zondag erna ook gevast, dus eigenlijk die twee dagen omgeruild.

Hoeveel kilo's ben ik kwijt geraakt?
Het was niet mijn doel kilo's te verliezen, maar ik heb me vooraf wel gewogen, gewoon om te kijken of het iets met je gewicht doet. Ik ben 2 kilo kwijt geraakt.

Wat merk ik aan mijn lijf?
Het grootste verschil is mijn stabiele bloedsuikerspiegel! Soms wilde ik nog wel eens trillen van de honger, zo vlak voor het eten, maar dat was helemaal weg. Zo fijn! En de zondagen, als ik dan wel een koekje of stuk chocolade nam, merkte ik dat het zwaar viel. Je lichaam went er dus echt aan.

Hoe ga ik nu verder?
Nu Pasen voor de deur staat ga ik echt wel chocolade eitjes eten en schuimpjes :-) Maar ik denk zeker dat deze periode me veel heeft gebracht. Zo wil ik in de toekomst door de week zoveel mogelijk suikerloos blijven. Ik heb gemerkt dat het niet eens veel moeite kost. En dat stukje vlaai dat je op je werk pakt doe je heel vaak uit gewoonte. Als ik dat al doe, dan vind ik dat ik iets anders moet wegstrepen (toetje of lekkers bij de thee). Dus ik ga sterker overwegen: is het me dit waard?

Zijn er meerdere van jullie die hebben gevast? Hoe is het je af gegaan? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Hele fijne Paasdagen gewenst met of zonder snoepgoed!

Liefs
Carolien

14 opmerkingen:

 1. Interessant om je bevindingen te lezen en met mijn ervaringen te vergelijken.
  Echt snoep en koek eet ik zelden omdat ik daar niet van houd, maar daar tegenover staat wel veel taart en toetjes. Heb dit vorig jaar ook een tijdje drastisch verminderd, maar was enigszins teleurgesteld dat er qua gewicht niet zoveel af ging, inderdaad ook 2 kilootjes. Voelde me wel heel gezond maar dat kan ook suggestie zijn. Denk toch dat ik weer eens een poging waag, maar dan begin ik wel pas na de Pasen, haha.
  Mooie Paasdagen voor jullie, ik in elk geval met zoetigheid, ben op 2 plekken te eten uitgenodigd.
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja qua gewicht valt het best tegen he, ik denk dat je dan ook de koolhydraten moet laten! Maar nu eerst deze Paasdagen genieten van wat lekkers!

   Verwijderen
 2. Interessant om je bevindingen te lezen. Ik ben benieuwd of je bewuster om blijft gaan met snoep. Fijne paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na de Paasdagen en de vakantie ga ik dat toch ook proberen. Vooral ifv gezondheid. Al die suiker kan niet goed zijn voor ons lijf. Knap dat je het al 6 weken vol hield! Ik ben intussen al 6 maanden gestopt met alcohol. Maar dat kost me totaal geen moeite. Het snoepen laten gaat moeilijker zijn. Dat weet ik nu al. Fijn Paasweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alcohol drink ik eigenlijk nooit, dus dat zou ook niet moeilijk zijn. Maar suiker zit inderdaad bijna over in! Het helpt als je je challenge deelt op je blog, dan heb je een stok achter de deur en er zijn altijd mensen die meedoen! Zo heb ik dat ervaren. Succes!

   Verwijderen
 4. Goed gedaan! Ik ben niet echt een tussendoor snoeper, maar een chipke bij een glaasje witte wijn... Ik ben een weekje ziek geweest, en dan gaat er direct een kilo of twee af. Fijn dat je weer lag gaan snoepen.
  Prettig paasweekend, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Net je blog ontdekt. Wat een challenge. Helemaal niet meer snoepen zit er hier niet in, maar ben toch ook al een paar keer begonnen aan een gezonder leven. Meestal lukt het voor enkele weken/maanden maar daarna herval ik weer. Ondertussen toch al enkele weken terug veel minder suiker. En je voelt je ook veel beter hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je voelt je zeker beter, maar al dat snoep is ook zo lekker. Wat dat betreft is het een challenge voor de rest van je leven haha! Leuk dat je mijn blog volgt!

   Verwijderen
 6. Knap hoor !!
  ....hele fijne dagen liefs Ria 🐰💛

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een tijd terug lukte het mij om ongeveer een jaar gezond (en zonder al teveel suiker) te eten maar het lukt niet om het vol te houden. Zucht. Ik geniet nu van de Paaslekkernijen maar daarna zou ik eigenlijk....
  Fijne Paasmaandag nog.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. goed dat je het volgehouden hebt en er een positief gevoel aan hebt overgehouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!