woensdag 13 juni 2018

Dierproefvrij - kleine moeite, goed gevoel!

Al zolang ik me kan herinneren probeer ik producten te gebruiken die niet op dieren zijn getest. Ik herinner me nog de brieven die ik als kind schreef: "Beste Palmolive, testen jullie op dieren?"
Meestal kreeg ik warrige antwoorden terug, waar ik nog niet veel mee kon. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om dierproefvrij te kopen. Veel huismerken zoals DA, Kruidvat en Etos zijn bijvoorbeeld al dierproefvrij!


En daar komen steeds nieuwe merken bij, zoals deze! Ook in winkels als Holland Barett vind je hele schappen vol.

De meest actuele informatie krijg ik tegenwoordig van dochterlief. Zij houdt nauwkeurig bij wat wel en niet op dieren is getest en heeft zelfs een bestandje in haar telefoon zodat ze blij twijfel kan checken.

Op Instagram plaatst ze regelmatig updates en ze is blij met elke volger! Dus bij deze maak ik een beetje reclame voor haar. Je kunt haar vinden via @dierproefvrijnl

Ik probeer zelf ook zoveel mogelijk biologisch te kopen, dus met zo min mogelijk chemische toevoegingen. Ook dat komt steeds meer op en meestal zijn biologische producten ook meteen dierproefvrij.Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Let jij erop dat producten dierproefvrij zijn? En wat is je favoriete merk?

Liefs,
Carolien

PS Dit was even een blogje tussendoor.Vrijdag ben ik er weer met een nieuwe kaartjes-swap!

20 opmerkingen:

 1. Ik gebruik altijd shampoo van de kapper. En heel eerlijk, ik weet niet of het dierproefvrij is.... Maar je zet me wel aan het denken hoor. Ik ga het vragen! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het 100%dierproefvrij is staat het op de verpakking, logo met konijntje!

   Verwijderen
 2. Oef... gewetensvraag! Vaak let ik daar op, maar eerlijk gezegd niet altijd... Het helpt als het duidelijk op de verpakking staat, want dan heeft het meteen een streepje vóór!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vind ik ook! Soms moet je echt zoeken naar het symbooltje.

   Verwijderen
 3. Wij eten biologisch en ook de schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsprodukten komen van de biologische winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé, ik kan ineens weer een kommentaar plaatsen, hoera!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zet me aan het denken! Dus ging ik het even opzoeken en lap! Het weinige dat ik gebruik : Nivea bodycreme is NIET dierproefvrij! En Dove ook al niet! Dus zal ik op zoek moeten naar een andere crème. Wat shampoo betreft, gebruiken we tegenwoordig Lush. En dat is in orde. Ik ga er beter op letten! Dankjewel om me bewuster te maken! En je hebt een al even "bewuste" dochter als wij. Fijn dat de jeugd ons aan het nadenken zet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Nivea en Dove zijn hier uit den boze! Lust is heerlijk hè, alleen best duur! Wat goed dat je er bewust mee aan de slag gaat!

   Verwijderen
 6. Ik wil eigenlijk nog een stapje verder gaan: wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld dierproefvrije producten te gebruiken, maar ook bijvoorbeeld geen vlees te eten, ga dan ook niet naar dierentuinen/parken. Laat staan zoiets als een Dolfinarium waar de dieren gedwongen worden kunstjes te doen. Maar dat is iets wat veel mensen vergeten: we eten geen vlees want dat is zielig, maar gaan wel kijken hoe ze opgesloten zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal waar! Dolfinariums en circussen of wat dan ook staan hier niet op de agenda!

   Verwijderen
 7. Ja daar letten wij ook steeds vaker op....voel me er ook beter bij om te gebruiken en consumeren ....hihihi....Ekoplaza bv vind ik zo’n heerlijke winkel....alleen jammer dat het vaak zo schrikken is bij de kassa (( liefs Ria 💜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik zoveel over gehoord, is in Amsterdam of niet? Helaas niet hier in de buurt...

   Verwijderen
 8. Ik let daar zeker op! Meestal gebruik ik Weleda, maar ook producten van Holland&Barett zijn heel fijn. Volgens mij heb ik nu een dagcreme van dr Organic, heerlijk spul! Ik vind het goed dat jij en je dochter dit onder de aandacht brengen, 't is iets waar veel mensen niet aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De dagcreme van Dr Organic heb ik ook, fijn is 'ie he! Weleda heeft officieel nog niet het label dierproefvrij. Ze kunnen nog niet 100% garanderen dat toeleveranciers geen dierproeven hebben gedaan. Maar zelf verrichten ze inderdaad geen dierproeven. Goed dat je er ook zo mee bezig bent!

   Verwijderen
 9. Zo de bezigheden op school afgerond voor zover dat kon in de eerste vakantie week nu lekker blogs bijlezen ....we zitten al sinds zaterdag in Dorset zuid Engeland het is hier prachtig en net zo dor als in Nederland, geen gras is meer groen helaas.
  Dierproef vrij wat goed dat je dochter daar mee bezig is!
  Ik heb een dochter die de studie international lifestyle studies doet dus ook ik blijf bij de tijd zo...over vsn alles en nog wat dus ook hier over.
  Ons budget laat het niet altijd toe maar we proberen er op te letten samen dierproef vrij te kopen.
  Ik lees weer even verder dus tot zo....
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh heerlijk Engeland, mijn favoriete land! Heel veel plezier!!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!