vrijdag 27 juli 2018

Texel wat ben je leuk!

Jaren geleden won ik met een schrijfwedstrijd een weekendje Vlieland. Omdat ik toen druk was met afstuderen, liet ik mijn moeder en een vriendin in mijn plaats gaan. Maar het is altijd nog een wens geweest naar een waddeneiland te gaan. Dat deed ik afgelopen weekend, met mijn beste vriendin en onze kinderen.


Ik kan je zeggen dat het een Roomse reis is vanuit Zuid-Limburg! Zes uur in totaal, daarmee ben je , vanaf de andere kant gezien, ook al in Frankrijk! Maar eenmaal op de boot, hadden we gelijk dat heerlijke vakantiegevoel met de meeuwen die om ons heen vlogen en de wind in ons haar!


Wat een leuk eiland! Veel natuur, vriendelijke mensen en een heerlijk relaxt eilandsfeertje. Alsof je helemaal niet in Nederland bent.


Als kind had ik al een zwak voor zeehonden, dus een bezoek aan de opvang mocht niet ontbreken. 


Zo aandoenlijk die huilertjes!


Maar we bezochten ook de minder bekende plekjes, zoals deze theeschenkerij 'de bonte belevenis'. 


Je kreeg er thee in alle soorten en daarbij mocht je zelf je theepot uitkiezen, hoe leuk is dat?


In de eigen bakkerij mocht je trouwens ook zelf meebakken.


Maar je kon er ook bier brouwen, kaarsen en zeepjes maken en papier scheppen.

In de tuin zelf werd je omringd door kippen, haantjes en een pauw met jonkies. Als je daar niet zen van wordt...


En natuurlijk lekker langs het strand gelopen, voetjes in de zee, schelpen zoeken en chillen in een hippe strandtent inclusief dj.





En ooit hoop ik ook nog eens Vlieland te bezoeken, want het smaakt naar meer!



Wat is jouw favoriete waddeneiland?

Liefs,
Carolien

33 opmerkingen:

  1. Ohh Lien Texel is leuk, maar Vlieland is geweldig. Had ik het maar geweten zat je 30 km bij me vandaan had je wel een bakkie kunnen komen doen. Maar wat een reis voor jou, wij zijn met 20 à 25 min in Den Helder. Maar voor Vlieland moet je naar Harlingen dus dan hebben wij ook langer reizen hoor. Alle eilanden hebben wel iets leuks/ kneuterigs heerlijk onthaasten vinden wij dan he. Geniet van het mooie weer en je weekend. Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn jongste tante trouwde met een eilander en woont nog steeds op Terschelling. Als meisje mocht ik daar in de zomer logeren met een vriendinnetje. Dat was zo stoer; samen op de boot en het eiland verkennen vanaf mijn 12e. Texel ken ik ook, maar vind ik wat te groot voor het eiland-gevoel. Een eiland in de winter is ook mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind Texel heerlijk en bij mij vandaan niet zo heel ver weg. Een dagje fietsen lijkt al een hele vakantie. Ik ga nooit naar de andere eilanden omdat ik er eentje dichtbij heb. Of is dat niet het goede excuus om de andere niet te bezoeken?

    groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha juist een goed excuus om ze allemaal te bezoeken als je vrij dichtbij woont!

      Verwijderen
  4. Zo grappig om te lezen hoe je de reis in Nederland ervaarde! Dat gevoel hebben wij ook, maar dan andersom; als wij naar het buitenland willen, duurt het zeker een paar uur voordat we een grens over kunnen.
    Texel is inderdaad een prachtig eiland. Ameland is ook zo mooi en heeft ook een heerlijk sfeertje. Als je de kans krijgt, is het zeker de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooh het komt vast door de warmte: ik typte Ameland, maar ik bedoel Terschelling! 😌

      Verwijderen
  5. Texel is leuk en prachtig. Maar bezoek ook eens Ameland,een kleiner eiland, maar ook zo bijzonder. Een onvergetelijk stukje Nederland, de waddeneilanden. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zou best eens willen, ben nog nooit op een eiland geweest. Ja op Ameland op schoolreis maar daar heb ik geen leuke herinneringen aan dus die telt niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan moet je gauw leuke nieuwe herinneringen creëren! :-)

      Verwijderen
  7. Wat leuk...en ja wat een eind reizen zeg....pfffff...naar de moeite waard volgens mij.....liefs fijn weekend Ria x ☀️☀️☀️

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Reacties
    1. Uitwaaien is het goede woord, heerlijk die wind, vooral bij deze hoge temperaturen.

      Verwijderen
  9. Heerlijk Texel....... ben er 3 keer geweest, dan Terschelling 5 keer geweest en nog meer eilandgevoel. Vlieland is favoriet en daar zijn we dan ook wel 8 keer geweest. De waddeneilanden blijven altijd trekken om er even een weekje tussen uit te gaan in voor- en najaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dus Vlieland toch favoriet? Leuk om te horen, je bent de tweede die het zegt!

      Verwijderen
  10. HEEERLIJK! Op Texel zijn we jaren terug ook ooit geweest, ik kijk er met veel plezier op terug (al is het inderdaad een hele reis). Vlieland zou ik ook graag nog een keer bezoeken. Eilanden zijn altijd extra speciaal.
    Liefs,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja voor jullie ook een hele reis he! Maar dat maakt wel dat je echt het gevoel hebt ergens heel anders te zijn!

      Verwijderen
  11. Wij gingen toen we klein waren regelmatig met m'n ouders naar Schiermonnikoog. Ook prachtig daar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het kleinste eiland toch? Leuk als je daar jeugdherinneringen hebt!

      Verwijderen
  12. Heerlijk ik was er een week voor jou wilde zo graag de slufter zien prachtig wat mooi. Maar al die eilanden zijn mooi ben er nu op 4 geweest wil nog naar schiermonnikoog. Als je naar vlieland ga vergeet dan geen ritje te maken met De vlieland expres, geweldig. FIJNE VAKANTIE VERDER

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat grappig dat we zo vlak na elkaar daar waren. Je tip ga ik zeker onthouden!!

      Verwijderen
  13. Texel is voor ons het mooiste en fijnste eiland. We komen er al 50! jaar samen en hebben er sinds een paar jaar een klein, eigen huisje. Vlieland is ook leuk, maar vind ik te klein. En Terschelling is ook een fijn eiland. Maar toch, Texel wint het nog steeds.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is al een hele tijd! En het verveelt dus niet, mooi! Dit jaar ook weer?

      Verwijderen
  14. Wat fijn dat je het zo fijn hebt gehad op Texel, het is een super leuk eiland. Als je er nog eens bent moet je beslist ook gaan garnalen vissen. Nou ja moet... je moet natuurlijk niks maar ik kan het je van harte aanbevelen.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige foto's jullie hebben er zeker van genoten tijdens het hete weer want dan is het drie kaar harder puffen bij ons in Brabant en Limburg.
    Toen wij terug kwamen van dat grote eiland Engeland haha zeiden we tegen elkaar wat is hier de lucht toch muf, drukkend en helemaal niet open alsof er en deken over je heen valt als je van de zee af komt.
    Een Waddeneiland heb ik nog nooit bezocht dat is wel nog ooit een wens dus ik heb even alle tips van de anderen hierboven gelezen.
    Groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts.

    ดูหนังออนไลน์

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!