donderdag 13 december 2018

(Kerst)post

Niets zo leuk als 'echte' post, zeker met kerst. De enveloppen voor de SecretSantaSwap die ik organiseerde zijn in ieder geval onderweg.


Een tijdje terug deed ik voor het eerst mee aan een internationale postswap..Ik werd gekoppeld aan iemand uit India en Amerika. Het thema was 'herfst'. 
Deze envelop deed ik zelf op de post.


Gunjan uit India schreef dat er bij haar in Mumbai nauwelijks blaadjes van de bomen vallen en dat ze herfst niet zo kennen zoals wij. Het is voor hen de tijd van het Diwali festival en dat vieren ze met zoet snoep, veel lichtjes, kaarsjes en lampions in huis en bonte versieringen (met name in oranje kleuren) om de boze geesten buiten te houden.
Ze stuurde me heerlijke Indiaanse lekkernijen en een aantal van die bonte versieringen, zoals een theelichthouder en twee vogeltjes. Zo leuk om via de post een stukje cultuur mee te krijgen!


Tracie uit California maakt de mooiste tekeningen en stuurde me deze kunstwerkjes. Met haar doe ik nu ook nog een kerstswap.


Mocht je zelf ook eens een internationale swap willen doen, kijk dan bijvoorbeeld eens op Instagram @prettypostalswap. Zij hebben ook een blog. 

Overigens heb ik Maria en Jos ook weer een leuk kerstkaartje gestuurd. Wil je ze ook nog verrassen deze kerst, vraag dan gerust hun adres. Ze kunnen het goed gebruiken!

Liefs,
Carolien

16 opmerkingen:

 1. Ohh Lien wat weer onwijs leuk, je bent verwend jaloers op mensen die zo goed/mooi kunnen tekenen. En hoe speciaal om zo iets leuks uit het buitenland te krijgen. En ja ook weer leuk idee om Maria en Jos een leuke kerstkaart te sturen. Gezellig weekend groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lien ik heb Jos ook een kaart gestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die swap
  Ik moet even kijken of ik de adressen van Maria en Jos nog heb, ik doe mee, hetvis een klein gebaar 😀 Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk, internationaal post uitwisselen. Die van Gunjan vind ik prachtig! Verwacht je nog een derde envelop?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh wat leuk die post uit het buitenland. En wat een goed idee om het kaartjes sturen nog even onder de aandacht te brengen. Ik ga Maria weer een kaartje sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke swap! Ik was in Mumbai tijdens het lichtjes festival. Er was toen ook de hele tijd vuurwerk. Het leek wel oud en nieuw! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel speciaal inderdaad om zo dingen over de hele wereld uit te wisselen en allemaal zo creatief!
  Die envelop die jij getekend hebt hoe gaaf is die, jouw stijl is prachtig!
  Nooit aan gedacht om een journal te maken met je eigen tekeningetjes? Oef kost je wel weer veel tijd haha.
  Ik kijk ook graag naar de filmpjes van creachick op YouTube, die tekent ook zomaar snel even wat zo knap...ik kan nog geen boom goed tekenen.
  Zo en dan nu laat dus bedtijd.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik zeker eens opzoeken op YouTube! Maar je dicht me teveel eer toe hoor. Ik kan wel redelijk natekenen, maar niet zelfs iets bedenken!

   Verwijderen
 8. Hoi,

  Ik heb de secret santa (nog) niet ontvangen. Kan natuurlijk vertraagd zijn met de kerstpost maar ik hoop dat hij er snel is,ik ben erg nieuwsgierig 😅
  Ik hoop dat mijn secret santa goed is aangekomen en dat ze het leuk vond.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!