donderdag 10 januari 2019

Goede voornemens

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Heb je ze al gemaakt of doe je er niet aan? Ik geef mezelf de hele maand januari de tijd om een lijstje op te stellen.


Ik ben al een eind op weg!

Veel lezen. Daar wil ik bewust tijd voor inruimen, want het is zo ontspannend en het verruimt je geest! Afgelopen jaar las ik 35 boeken, dat probeer ik dit jaar op z'n minst te evenaren!

Alleen nog duurzame kleding kopen. Gen truitjes meer van Primark of C&A, maar alleen van merken die aangeven waar hun kleding vandaan komt. Afgelopen jaar heb ik daar al een start mee gemaakt. Het scheelt een hoop tijd, want je hoeft die grote modeketens ook niet meer naar binnen!

En iets dat daarbij op aansluit is.... ontspullen. Afgelopen jaar heb ik al heel veel weggedaan, dus nu ga ik proberen het geheel in balans te houden. Koop ik iets nieuws, dan gaat iets anders de deur uit.

Als het afgelopen jaar zo overdenk, dan zijn het vaak de uitstapjes die blijven hangen, niet de dingen die ik heb gekocht, zoals het dagje picknicken met mijn oude schoolvriendinnen of je egen boeket samenstellen in de pluktuin. Dus meer 'belevenissen' vind ik ook wel een goeie voor dit jaar.

Ook probeer ik elk jaar een woord te kiezen waarop ik me extra ga focussen en dit jaar is dat: structuur. Zowel thuis als op mijn werk ga ik proberen gestructureerd te werken. Daar zal ik vast nog over gaan bloggen dit jaar!

Mensen blij maken. Ook dat wil ik blijven doen. Een broodje kopen voor een zwerver in plaats van hem een euro toe te stoppen of iemand verrassen met een klein cadeautje. Vorig jaar deed ik dat elke maand minimaal 1 keer en dat neem ik dit jaar mee!

Verder bestaat mijn lijstje uit nog wat praktische zaken zoals het trappenhuis opknappen, gezond eten, yoga doen en de keet nog eens openen als winkel-voor-1-dag (dat is trouwens niet praktisch, maar leuk!)

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jullie voornemens!

Liefs,
Carolien
.

16 opmerkingen:

 1. Hoi lien, ben druk met een soort van grote schoonmaak. Ben nu bezig (nou nu ff niet dan��) want schrijf dit bericht��. Maar komt omdat spul moet drogen, ben dus bezig met aanrechtkastjes/lades uitmesten schoonmaken en wat ik niet gebruik in doos naar kringloop. Dus ontspullen zal ik maar zeggen, hele hut staat vol (zelf gedaan overigens). Je moet er wel eens aan toe zijn of zo denk. Heb zo lang gehad dat ik het zonde vond omdat er aan alles een prijskaartje hangt maar nu hup weg met die zooi. En elke maand iets weggeven ook een hele goeie deed al vaak kleinigheidje weggeven maar niet iedere maand ga ik ook mee aan de slag leuk��. Bedankt voor al je mooie tips weer, de belevenissen ook geweldig, net 5 weken naar Australië geweest, of dat een belevenis is ? Voor mij zelfs meer dan dat. Nou gezellig weekend en suc6 met je lijstje. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dus jij bent ook al aan het ontspullen! En die belevenissen kun je doorstrepen want een reis naar Australie is inderdaad een mega belevenis. Gaaf!

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja structuur dat wil ik ook wel graag dus lees ik graag wat je daarover gaat schrijven. Belevenissen zijn erg waardevol, ik ga mijn best doen dit jaar de pluktuin hier in de buurt te bezoeken. En meer lezen staat al jaren op mijn lijstje. Het lukt nog steeds niet. Heel veel succes met jouw goede voornemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh ja mijn ervaring met zwervers is dat ze liever een euro hebben dan een broodje (aangezien ze liever bier drinken dan een broodje eten haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja haha, ik heb laatst toch een broodje gekocht en een flesje jus d'orange en hij nam het dankbaar aan. Maar je hebt waarschijnlijk gelijk!

   Verwijderen
 5. Ik ben altijd onder de indruk van jouw goede voornemens. Ik probeer vaag iets in die richting maar echt lukken doet het niet. Het formuleren ervan niet en al helemaal niet het naleven ervan. En toch inspireer je me weer met je lijstje en denk ik misschien toch ook eens proberen dit jaar :). Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet lukt het je dit jaar wel! En anders lekker laten gaan en gewoon genieten, is ook fijn!

   Verwijderen
 6. Ik doe daar niet aan hoor...pffff....maar mij sprak aan mensen blij maken dat vind ik zo leuk om te doen ...daar ga ik voor in het nieuwe jaar...liefs Ria x 💕💕

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen goede voornemens maar ik ben wel aan het opruimen. En dat is niet perse omdat het 1 januari is. ben een beetje aangestoken door het Marie Kondo virus. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marie Kondo is nu ook te zien op Netflix, al gekeken?

   Verwijderen
 8. och jee ja die voornemens,nou ik moet afvallen van mij zelf,dus daar zijn manlief en ik mee bezig,vorig jaar ook al ,maar dat gaat dus echt met vallen en opstaan ,echt moeilijk dus,enne ik zou graag van het nagelbijten af willen,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hello everyone my name is Joan from USA, i never ever believed in spell until i meet a man called Dr.Ogudugu, who helped me cast a spell that brought back my ex-lover to me within 48 hours. Dr.Ogudugu spells works beyond my imaginations and today i am happily married me and my ex-lover are now husband and wife. What more can i say rather than to say thank you Dr.Ogudugu for been there for me,contact Dr.Ogudugu today and your life will never ever remain the same. YOU CAN CONTACT Dr.Ogudugu VIA EMAIL: greatogudugu@gmail.com OR CALL HIM ON +27663492930

  NAME: JOAN
  COUNTRY: USA

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I think you love reading. Just like you, I also love to read books and novels. I believe reading makes the mind refresh and also provides too much information, and I have a massive collection of applied science books because I am an applied science student, and these are only for Btec Applied Science Help. On every new day, new things are coming so to up-to-date our self's books reading are a perfect way.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!