vrijdag 15 februari 2019

Hoe je je foto's en verhalen mooi kunt bewaren

Zoals jullie misschien al weten laat ik elk jaar mijn blogposten in een boek afdrukken, daarover zo meteen meer! Nu heb ik ook mijn leukste Instagramfoto's laten vereeuwigen. Via de fotofabriek maakte ik dit kleurrijke boekje.


Ik kende de Fotofabriek nog niet, maar ben erg enthousiast! Het handige is dat je de foto's rechtstreeks vanaf je Instagram of Facebook account kunt uploaden. Dus in no time heb je ze omgezet naar een digitale lay out.
Ik heb zelf een indeling gemaakt per seizoen.
Van de lente, via de zomer naar de herfst en de winter.

Het is net of ik naar mijn feed kijk, maar dan op papier.


Bij de Fotofabriek kun je natuurlijk ook gewone fotoboeken maken. Het leuke is dat je naast je fotoboek ook een miniversie kunt mee bestellen, bijvoorbeeld voor je vriendin of voor oma :-). Je kunt er zelfs je eigen tijdschrift laten maken. Dat ga ik zeker nog eens proberen!

www.fotofabriek.nl of rechtstreeks: www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/

Je blogposten in boekvorm
En zo verzamelde ik ook weer mijn blogposten van het afgelopen jaar in een boek. Dat gaat heel gemakkelijk via blog2print
Ik schreef er hier al eens een tutorial over.

Zoals je ziet heb ik inmiddels al een hele verzameling :-)


Je verhalen in boekvorm

En omdat ik toch bezig was... ik had op mijn computer nog allemaal columns staan die ik schreef tijdens mijn zwangerschap. Elke dag wel eentje, in briefvorm aan mijn ongeboren baby. Ook die heb ik maar eens laten afdrukken, want ik moet er niet aan denken dat de computer crasht en alles weg zou zijn.

Zelf een boek(je) uitgeven kan bij LuLu. Net als blog2print, komt je product uit Amerika, maar qua prijs hoef je deze niet te laten. Ik betaalde € 3,45 inclusief verzenden!


In tegenstelling tot de overige twee sites is deze wel iets lastiger in gebruik. En het lettertype wordt erg klein afgedrukt, dus je moet minimaal lettergrootte 14 kiezen wil het enigszins goed uitzien. 

Maar ik ben erg blij met het resultaat!

Heb jij ook zo'n documentatiedrang :-)? Of laat je alles lekker gemakkelijk op je pc staan? 
Ik ben eigenlijk wel benieuwd!

Liefs,
Carolien

15 opmerkingen:

 1. O dat wil ik ook! De kleurigheid en vrolijkheid spat er van af! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja leuk hoor heb ook ooit een boek laten maken van mij blog....maar mijn ervaring is dat je er maar weinig in kijkt...maar ben wel blij dat ik er een heb hoor....jij hebt een prachtige verzameling boeken hoor ! Fijn weekend liefs RIa x💕💕

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De blog over mijn vader (stapjeterug.blogspot.com) heb ik ook laten afdrukken bij blog2print. Heel mooie herinnering aan een soms best zware tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me goed voorstellen dat het, ondanks het verdriet, toch een dierbaar document is geworden!

   Verwijderen
 4. Ik wil ook heel graag mijn blog printen en fotoboeken maken van de vakanties. Nu ik weer kiplekker ben en me beter dan ooit voel sinds ik geopereerd ben, is daar tijd voor. HOERA.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je je beter voelt! Ik wist niet dat je in de lappenmand zat? Nou dan maar veel leuke foto's uitzoeken nu! Veel plezier!

   Verwijderen
 5. Fijn om alles ook op papier te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is werkelijk een lust voor het oog. Prachtig al die kleurtjes. Ik vind het heel aansprekend.

  huisvlijt. com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super tip, dankjewel. Ik wil het eerste levensjaar van onze geleidehond Odin laten afdrukken voor de cliënt waar hij straks gaat wonen. #365dayswithodin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is een leuk idee! Ook voor jullie zelf als herinnering!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!