vrijdag 15 maart 2019

Vintage Vrijdag

Elke keer als ik iets koop in de kringloopwinkel of op een rommelmarkt, sluis ik het door naar de pipowagen om te voorkomen dat ons huis explodeert. Soms weet ik zelf niet eens meer wat ik allemaal heb! Vandaag ga ik mijn meest recente vintage vondsten met jullie delen!Een oud Verkadeblik, hoe leuk! Wat denken jullie, is het een echt oudje? Aan de roestige binnenkant te zien wel.


Onze kringloop heeft een hele grote boekenafdeling, daar kun je zo een middagje rondstruinen. En het leukste is dat ze de nieuw binnen gekomen boeken altijd apart zetten, zodat je als vaste klant (ik noem geen namen :-) niet steeds alle schappen weer af moet.
De invulboeken 'Once upon a time' en 'Mama, vertel!' zijn allebei nog gloednieuw met de prijs er nog op.

En die kleine wereldbol, is die niet leuk?


Dit stofje en het kapstokje in retro stijl passen goed in de keet. En ook dit boek is zo goed als nieuw met mooie illustraties. 


En dit krijtbord voor 3 euro gaf me een instant Frankrijk-gevoel. .

Eigenlijk is de zondag mijn vintage-dag want dan zijn er altijd rommelmarkten. Maar Vintage Vrijdag klinkt zo leuk.

Ga jij dit weekend nog naar een rommelmarkt of kringloop?

Liefs
Carolien

32 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke spullen heb je gevonden! Stuk voor stuk mooi en lekker vintage, goed geslaagd!
  Zelf ga ik niet vaak naar de Kringloop of een andere winkel om 'zomaar' iets te kopen. Meestal koop ik iets wanneer ik het echt nodig heb. Nadat we (in ons vorige leven, hihi) alles weggedaan hadden, beviel dat erg goed. Nu proberen we dus om niet meer zo veel aan te schaffen. Dat lukt aardig (al zit er gerust wel eens een uitspatting tussen hoor ;-) en ik krijg nog wel eens wat toegeschoven en wil dan niet onaardig doen en er voor bedanken...)maar ik merkte laatst wel dat onze 'inventaris' begint te groeien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dat ik de Pipowagen in de tuin heb, want in huis ben ik aan het ontspullen haha!!

   Verwijderen
 2. Dat zijn van die geluks momenten, als je iets aparts scoort.
  Ik sta volgende maand met kraampje , bij een zorg boerderij.
  En heb genoeg in huis, me voorgenomen niks meer te halen bij kringloop.
  Maar nu al mislukt !!!! Kan het niet laten. ♥
  Fijn weekend, Lucette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een goed idee van de kringloop om nieuwe boeken apart te zetten. Ik denk niet dat wij aankomend weekend gaan kringlopen, dat hebben we afgelopen weekend al gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier was een paar weekenden niets vanwege carnaval, dus nu kan ik weer :-)

   Verwijderen
 4. Ik zou graag willen maar moet het hele weekend werken. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga al een tijd niet meer, omdat ons huis inmiddels een schatkamer vol moois is. We hebben twee ouderlijke huizen leeg moeten halen en wanneer ik drang voel, duik ik één van de dozen in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat koekblik is prachtig en zo'n krijtbord komt altijd van pas. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie spulletjes heb je gekocht. Als ik naar de kringloop ga, breng ik er meestal spullen heen, maar kijk ook altijd rond of er iets is. De laatste keer kocht ik een pan, niet leuk maar wel nodig. Leuk dat je een pipowagen hebt waar je weer met de spulletjes heen kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn er in Zweden mooie kringloopwinkels? Ben eigenlijk wel benieuwd!

   Verwijderen
  2. In zweden zijn er heel veel, loppis heet het, dus als je zo'n bord ziet staan, meteen erheen! Hihi.

   Verwijderen
 8. Heerlijk, grasduinen over markten, door kringlopen. Maar ik kan me heel goed beheersen tegenwoordig. Kijk heel doelgericht.
  De titel Ik & mijn plant vind ik heel aantrekkelijk :-)
  Het koekblik is waarschijnlijk niet oud. Ik heb een aantal jaren geleden een nieuwe vintage koektrommel van Verkade gekocht. Incl. koekjes, maar dus wel nieuw. Niet minder leuk overigens.
  Fijne zondag dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jammer, maar inderdaad niet minder leuk. Ik had het eigenlijk wel gedacht, maar van binnen is ie erg verroest en dat maakte me aan het twijfelen!

   Verwijderen
 9. Heerlijk rondstruinen in de kringloop. Je brengt me op een idee.
  Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben fan van je ophangrekjevondst! Ik was van de week ook weer geweest sinds tijden en vond hele leuke huisjes van klei, ze staan nu bij het raam te prijken en ik heb er een kaboutertje bij gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dacht al dat het jouw stijl zou zijn, lekker retro!

   Verwijderen
 11. Jouw kringloop is leuker dan degene die ik bezoek. Daar zie je dit soort vintage niet meer helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer, dat hoor ik best van veel mensen. Misschien werken er mensen met een neus voor vintage en die houden al die leuke dingetjes achter :-)

   Verwijderen
 12. Nee helaas ....ook hier veel teveel spullen...heb wel nog wat servies op Mp gekocht en dat staat weer tussen de verzameling...liefs Ria 🍀💚

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Servies is echt zo'n dankbaar object om tweedehands te kopen he!

   Verwijderen
 13. Het blik werd voor het eerst uitgegeven in 1990. Ouder is het dus zeker niet.
  Groet, Ikkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo, mijn naam is Hailey Mary Ik kom uit Den Haag maar verhuis met mijn man naar Waterton Lakes National Park Canada. De woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen heeft verlaten voor een andere vrouw. We zijn zeven jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een serie gevechten gehad die ons hielden totdat hij eindelijk met mij en onze kinderen vertrok en naar Australië verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. hij blokkeerde alle communicatie, hij maakte ze ongeldig. Ik leerde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen leerden dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart kwelden niet beheersen, ik werd verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Elke dag en nacht denk ik aan hem en ik zou altijd willen dat hij met me terugkwam, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die eens soortgelijke uitdagingen in haar had huwelijksleven. Ze verwees me naar een zeer krachtige man naam DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot nu toe genoot. Drigbinovia kan helpen, verbroken relaties zei ze dat ik hem moest proberen. Ik nam contact met hem op via zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat te doen en dat deed ik ook, daarna deed hij een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing, na drie weken, belde mijn man me en vertelde me dat hij ons net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Zo kwam hij met veel liefde en vreugde bij ons terug en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Dankzij Drigbinovia is hij een zeer krachtige man, dus besloot ik mijn verhaal te delen omwille van die vrouwen en mannen die hebben meegemaakt wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige tovenaar die bad omdat hij lang leefde om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En het heeft ook spreuken voor het genezen van hiv, kanker, etc of WhatsApp hem via +2348144480786 GOED GELUK,

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!