zaterdag 13 april 2019

Wat je nog meer kunt met de insectenplaatjes van AH

Albert Heijn heeft vaak leuke acties, vinden jullie niet? Een paar jaar geleden waren insecten vooral 'vies' en nu beseffen we steeds meer hoe nodig ze zijn voor de natuur. Bij de AH insectenplaatjes worden ook tattoos geleverd. Ik heb ontdekt dat je die ook heel goed op papier kunt plakken!Je brengt ze op dezelfde manier aan als op je huis. Beschermfolie verwijderen, tattoo goed drukken en met een nat washandje aandrukken (niet te nat natuurlijk, dan kromt het papier).

Dus pimp je schrift, enveloppen of labels met vlinders en bijtjes!

Ik heb de app van Freek Vonk zelf gedownload en is echt leuk om te bekijken! En met die app kun je ook vandaag en morgen nog mee kunt doen met de insectentelling. Een half uur door je eigen tuin lopen en bijen en wespen tellen. Heerlijk mindful...

En wie weet gaat de zon dan ook nog wel een beetje schijnen?Fijn weekend tussen de beestjes!

Liefs,
Carolien

25 opmerkingen:

 1. Ik vind het fijn dat ik dergelijke acties kan negeren nu de zonen er 'te oud' voor zijn. En erg vriendelijk voor het milieu zijn de Voice of Holland gadgets van Plus, Hamsterbollies van AH en dergelijke niet. Maar hopelijk dienen de Moestuintjes en deze insectenplaatjes een hoger doel. En ik ben ze toch weer aan het 'sparen' voor de vijfjarige zoon van een collega ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond de bakvormpjes laatst echt niet leuk met al dat plastic! Maar die kaartjes die ook nog educatief zijn, daar kan ik mee leven!

   Verwijderen
 2. Leuke manier om de insectenplaatjes te verwerken. Ik zag ze zelfs op stof en gedeeltelijk geborduurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ha, fijn dat je er nog een keer over blogt :)
  Ik wilde je eerdere bericht nog opzoeken, fijn dat je al aangeeft hoe het werkt :)
  Ik heb de zandhommel bewaard, maar ik had ook een duizendpoot en nog iets griezeligs, wat echt niet gezellig staat op een label ;) Bedankt voor het idee, groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee haha, die wormen en kevers heb ik ook niet gebruikt :-)

   Verwijderen
 4. Ook leuk om ze op een canvasdoek te plakken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee, thanks! Jammer dat de actie is afgelopen, ik krijg net de smaak te pakken, haha!

   Verwijderen
 5. Wat leuk!...fijn weekend liefs Ria 💕💕

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Jee dat is ontzettend lang geleden en niet meer te doen om op alle posten die ik nog niet gelezen had te reageren sorry!
  Zo las ik je boeiende post over de 93 jarige man, heerlijk hoe je van die mensen kunt genieten en nog steeds leren, ik heb ook nog een oom die zo oud is.
  Dan de post over die bijtende boef bij jullie die al 5 jaar verwend wordt en nog steeds ondeugend is haha.
  De complimenten dag inderdaad zoveel leuker dan Valentijnsdag.
  Het eerste half jaar in groep 3 benauwde me,het was echt zo’n cultuurschok na 34 jaar kleuters!
  De groep van 29 kinderen is ook super druk en eigenlijk niet te doen in je eentje ook al is het soms maar de helft dan nog is het worstelen.
  De manier van lesjes moeten geven is totaal niet de mijne ook en dat isietswat nooit gaat wennen vrees ik.
  Toch geef ik er af en toe ( maar minimaal mogelijk qua tijd) mijn eigen draai aan.
  Het mooiste compliment kreeg ik van een jongetje dat normaliter eigenlijk nergens door geboeid is tijdens de creatieve middag na mijn uitleg wat ze konden knutselen.....juf mag ik iets zeggen? Meestal wacht hij nooit op zijn beurt en hangt de Pipo uit maar nu sprak hij serieus....hij ging verder...ik vind denk ik toch wel dat jij de allerbeste knutsel juf bent die er op de wereld bestaat!
  Ik heb de hele middag niet op hem hoeven mopperen...hij knutselde een tijgerdoos, een tijger boekje en een tijger blik voor zijn potloden hoe lief was dat!
  Oeps ik vergeet helemaal de reactie op deze blogpost.
  Op school natuurlijk veel kinderen met deze tatoo plaatjes en alle jongens willen later Freek Vonk worden.
  Ik kreeg een hele stapel plaatjes van mijn schoonbroer afgelopen maandag en heb ze ook op papier uitgeprobeerd dat gaat inderdaad super!
  Erg leuk om ze nu bij jou op vrolijke tags te zien!
  1 beestje hoop ik toch deze zomer niet meer tegen te komen en dat is de processierups...aaaah wat een jeuk geven die!
  Alles wat niet steekt vind ik prima!
  Zo dat was het dan weer eventjes.
  Fijn weekend!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lange reactie, gezellig! En wat een mooi compliment van dat jongetje in je klas. Daar doe je het toch voor!! Fijen Pasen alvast!

   Verwijderen
 7. wat is de actie alweer afgelopen?? Ik heb er nog maar 2... Maarrrr soms kun je ook gewoon tattoos kopen dus blijf ik maar neuzen bij het kinderspeelgoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kwak ze altijd in mijn tas en kijk er niet meer naar, maar door jouw post ga ik ze nu openen en nader bekijken! Dankjewel voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wist niet wat ik met de plaatjes moest maar als ik dit had geweten.... Leuk! XX esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie de kinderen in mijn klas onder de insecten zitten maar het duurde even voor ik door had dat AH die uitgaf (ik doe daar geen boodschappen). Goed dat de insecten onder de aandacht worden gebracht.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja bij de kids in je klas zie je wat de rages zijn he?

   Verwijderen
 11. Wij hebben ze op keien geplakt voor het heksenfeest van onze dochter. Dat gaat ook heel makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo, mijn naam is Hailey Mary Ik kom uit Den Haag maar verhuis met mijn man naar Waterton Lakes National Park Canada. De woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen heeft verlaten voor een andere vrouw. We zijn zeven jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een serie gevechten gehad die ons hielden totdat hij eindelijk met mij en onze kinderen vertrok en naar Australië verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. hij blokkeerde alle communicatie, hij maakte ze ongeldig. Ik leerde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen leerden dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart kwelden niet beheersen, ik werd verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Elke dag en nacht denk ik aan hem en ik zou altijd willen dat hij met me terugkwam, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die eens soortgelijke uitdagingen in haar had huwelijksleven. Ze verwees me naar een zeer krachtige man naam DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot nu toe genoot. Drigbinovia kan helpen, verbroken relaties zei ze dat ik hem moest proberen. Ik nam contact met hem op via zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat te doen en dat deed ik ook, daarna deed hij een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing, na drie weken, belde mijn man me en vertelde me dat hij ons net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Zo kwam hij met veel liefde en vreugde bij ons terug en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Dankzij Drigbinovia is hij een zeer krachtige man, dus besloot ik mijn verhaal te delen omwille van die vrouwen en mannen die hebben meegemaakt wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige tovenaar die bad omdat hij lang leefde om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En het heeft ook spreuken voor het genezen van hiv, kanker, enz. Of WhatsApp hem via 2348144480786 GOED GELUK,

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!