donderdag 11 april 2019

Jouw creatieve bijdrage gevraagd!

Terwijl buiten de bloesem opkomt, ben ik al in winterse sferen. Niet dat ik verlang naar kou hoor, helemaal niet. Maar ik ben voor mijn werk een planning aan het maken voor een boekje dat we gaan samenstellen voor alle mantelzorgers in ons werkgebied. Het wordt een winters boekje met mooie quotes, recepten en ontspanningstips. Het boekje wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg op 10 november.Elk jaar maken we er iets moois van om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het is goed dat er een dag per jaar is die daar aandacht aan schenkt, want mantelzorg is vaak behoorlijk zwaar.

Zodra ik zo'n opdracht krijg, gaat mijn hoofd al aan de slag, want dit zijn de leukste dingen om te doen. Ik heb al heel wat ideetjes, maar kan eigenlijk nog wel wat hulp gebruiken en dus dacht ik aan jullie!

Wat zoek ik?
Heb jij een mooie winterse foto die je wilt delen? Ken jij een ontspanningsoefening die écht helpt? Heb je een lekker (kort) receptje voor de winter dat voor troost kan zorgen? Of een mooie quote?
Laat het me weten!
Misschien ben je zelf wel mantelzorger en heb je handige tips, apps of websites die je wilt delen? Of adviezen die voor jou helpen om ontspanning te vinden.

Wat levert het op?
Waarschijnlijk een hele grote glimlach van diegene die het leest. En wat is er fijner dan iets moois met een ander te delen?
De inzendingen gaan nog even langs een redactiecommissie. Mocht jouw foto of tekstje worden geplaatst, dan ontvang je in november natuurlijk een exemplaar van het boekje.

Mocht je mee willen doen, stuur me dan een mailtje. Ik ben benieuwd!

Winterse groetjes,
Carolien

 

14 opmerkingen:

 1. Hoi Lien, wat een mooi initiatief.
  Ik weet niet of dit er bij past, maar ik maakte eens rouwkost. Zoals kraamkost, maar dan voor bij een overlijden. Misschien kan er wel zoiets komen als mantelzorgkost? Zoiets als in waar de mantelzorger eens in de watten gelegd wordt door zijn omgeving.
  http://viedesofie.blogspot.com/2017/10/rouwkost-een-ovenschotel-met-wortel.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik reageerde net ook al even bij je blog. Wat een mooi initiatief! Toen mijn vader overleed kregen we van Joodse overburen een mand vol eten. Dat gaf echt het gevoel: ik zorg voor jou. Ik ga eens brainstormen of ik hier iets mee kan. Bedankt voor het meedenken, erg lief!

   Verwijderen
 2. Oef ik zou het zo een twee drie niet weten. Ik vind de rouwkost een mooi idee. Wellicht schiet me nog iets te binnen. Leuk project trouwens.
  Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee zeg.....succes liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een heel mooi initiatief en idee.
  Ik ga eens kijken of ik iets voor je kan vinden.
  Fijn weekend daar.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi idee!
  Ik loop al een poosje na te denken, maar vind het nog best moeilijk. Daarom heb ik op Pinterest eens gezocht naar quotes.
  Deze vond ik erg mooi: "Be there for others, but never leave yourself behind".
  Of deze: "Never get tired of doing little things for others. For sometimes, those little things occupy the biggest part of their heart". (Ida Azhari)
  Of: "Caring makes you a better person and the world a better place".
  Of: "It's not how much we give, but how much love we put into giving"(Moeder Theresa).
  Tot slot: de spreuk die gister op mijn blog te zien was, vind ik eigenlijk ook een mooie voor in het boekje: "Kindness always starts with noticing the needs and hurts of others"(Rick Warren).
  Misschien vind je het helemaal niets hoor, maar wie weet!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooie quotes zitten erbij! Ik ga er zeker eentje plaatsen! Dankjewel voor het meedenken!

   Verwijderen
 6. Ik dacht meteen aan een leuke gehaakte vlinder of hartje om bij het boekje te doen, of wat denk je van zo'n kopje van vilt met een theezakje erin :) Ook leuk, veel succes en lief dat je op deze manier de mantelzorgers in het zonnetje zet. Groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een leuk idee, maar we gaan 800 boekjes uitdelen, dus dat wordt wat veel haken! Er komt een mini Tony Chocolony bij :-)

   Verwijderen
 7. Bij bijzonderinarnhem liet men laatst zien dat ze een spel deden, het heet bordje vol en laat zien welke taken je als ouder van een gehandicapt kind bovenop de normale taken hebt, zo kan je ene balans zoeken of een duidelijk overzicht krijgen van hoe vol je bordje is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed om dat symbolisch zo weer te geven! Ik kan me voorstellen dat je bordje als ouder van een gehandicapt kind gauw vol is!Respect hoor!

   Verwijderen
 8. Hallo, mijn naam is Hailey Mary Ik kom uit Den Haag maar verhuis met mijn man naar Waterton Lakes National Park Canada. De woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen heeft verlaten voor een andere vrouw. We zijn zeven jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een serie gevechten gehad die ons hielden totdat hij eindelijk met mij en onze kinderen vertrok en naar Australië verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. hij blokkeerde alle communicatie, hij maakte ze ongeldig. Ik leerde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen leerden dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart kwelden niet beheersen, ik werd verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Elke dag en nacht denk ik aan hem en ik zou altijd willen dat hij met me terugkwam, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die eens soortgelijke uitdagingen in haar had huwelijksleven. Ze verwees me naar een zeer krachtige man naam DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot nu toe genoot. Drigbinovia kan helpen, verbroken relaties zei ze dat ik hem moest proberen. Ik nam contact met hem op via zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat te doen en dat deed ik ook, daarna deed hij een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing, na drie weken, belde mijn man me en vertelde me dat hij ons net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Zo kwam hij met veel liefde en vreugde bij ons terug en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Dankzij Drigbinovia is hij een zeer krachtige man, dus besloot ik mijn verhaal te delen omwille van die vrouwen en mannen die hebben meegemaakt wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige tovenaar die bad omdat hij lang leefde om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En het heeft ook spreuken voor het genezen van hiv, kanker, enz. Of WhatsApp hem via 2348144480786 GOED GELUK,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn naam is Lilian N. Dit is een zeer vreugdevolle dag van mijn leven vanwege de hulp die Dr.saguru me heeft gegeven door me te helpen mijn ex-man terug te krijgen met hMy is betovering van liefde en liefde. Ik was 6 jaar getrouwd en het was zo verschrikkelijk omdat mijn man me echt bedroog en op zoek was naar een scheiding, maar toen ik Dr.saguru e-mail op internet tegenkwam over hoe hij zoveel mensen heeft geholpen hun ex terug te krijgen en helpen om de relatie te herstellen. en mensen gelukkig maken in hun relatie. Ik legde hem mijn situatie uit en zocht vervolgens zijn hulp, maar tot mijn grootste verrassing vertelde hij me dat hij me met mijn zaak zou helpen en hier vier ik nu omdat mijn man volledig voorgoed is veranderd. Hij wil altijd bij me zijn en kan niets doen zonder mijn cadeau. Ik geniet echt van mijn huwelijk, wat een geweldige viering. Ik zal blijven getuigen op het internet omdat Dr.saguru echt een echte spreukmaker is. HEB JE HULP NODIG DAN NEEM NU CONTACT OP MET ARTS SAGURU VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com of WhatsApp
  +2349037545183 Hij is het enige antwoord op uw probleem en geeft u een gelukkig gevoel in uw relatie. En hij is ook perfect in
  1 LIEFDE SPELL
  2 WIN EX TERUG
  3 FRUIT VAN DE VROUW
  4 PROMOTIE spreuk
  5 BESCHERMINGSPELL
  6 BEDRIJFSSPELL
  7 GOEDE BAANSPELLING
  8 LOTTERY SPELL en COURT SPELL.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!