vrijdag 5 april 2019

Het jaar van de structuur: of niet?


Structuur zou mijn woord worden voor 2019. Ik zou dit jaar echt mijn best daarvoor gaan doen. Maar het eerste kwartaal van dit jaar is alweer voorbij en structuur is verder te zoeken dan ooit. Ik vergat me in te schrijven voor de ouderavond, raakte mijn blaadje met wachtwoorden kwijt en betaalde de tandartsrekening voor mijn moeder twee keer.  


Het is te hoog gegrepen. Ik had een ander woord moeten kiezen. Want op andere gebieden ben ik weer wel goed bezig. 

Neem DUURZAAMHEID. Ik ben allergisch voor plastic geworden, ik koop geen fast fashion meer en ik ben overgestapt op een duurzame bank: de ASN bank. Dat vond ik best nog een dingetje, zo van bank veranderen. Maar het is goed gegaan en ik ben blij dat mijn geld nu benut wordt voor projecten die de wereld een beetje mooier maken.


Ook op het gebied van ONTSPULLEN doe ik het best goed. Elke week belandt er weer een hoop in de zak voor de kringloop. Verder heb ik acht albums aan vakantiefoto’s teruggebracht naar 1! Voor elke vakantie kocht ik in het verleden een dik album en plakte de foto’s erin, samen met foldertjes en andere herinneringen. Ik haalde de foto’s los, zocht de mooiste uit (strenge selectie) en stak ze in de handige mapjes van mijn nieuwe insteekalbum. Eén plek voor acht jaar vakantiegeluk. Een halve plank kwam daarmee vrij!


Ook andere spullen werden kritisch beoordeeld en gehalveerd. Moet ik echt elk interview, elk artikel en elke reportage die ik ooit schreef bewaren? Wie gaat dat ooit nog lezen? Stapels kranten, nieuwsbrieven en magazines van eigen hand werden teruggebracht tot 1 klapper.
Grappig te zien hoeveel ik altijd heb bewaard. Van bedankbriefjes van geïnterviewden tot contracten van oude werkgevers. Zo kwam ik ook een beoordeling tegen van mijn toenmalige baas, twintig jaar geleden. Bij ‘punt voor verbetering’ stond: Carolien mag nog wat meer structuur in haar werk brengen. Dat is nog een punt van aandacht.

Het zit dus niet in mijn genen die structuur. Hoe kan ik dan verwachten dat het twintig jaar later ineens wel lukt? 

Wat is jouw woord voor dit jaar?

Liefs Carolien

15 opmerkingen:

 1. Ik heb eigenlijk geen speciaal woord, maar nu ik dat opschrijf valt me het woord Rust in. Dus ik denk dat dat mijn woord dan is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent heel erg goed bezig en nu ik dat bij jou zo lees, denk ik ook over mezelf na: met de deelcontainer ben ik lekker mijn zolder aan het opruimen, mijn zolderspulletjes zijn erg gewild haha. En iedere zaterdag ga ik nu met mijn eigen bakje naar de viswinkel om 2 harinkjes te halen en leuk dat ze dat daar in die viswinkel vinden! En voor ons is het makkelijk: wij hoeven de visjes niet van dat vieze kartonnetje te plukken en in het bakje te doen maar schuiven zo het bakje uit de boodschappentas in de koelkast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey is dat ik nooit bij de visboer kom... maar top idee. Alle beetjes helpen!

   Verwijderen
 3. Mijn complimenten hoor. Zo goed ben ik niet bezig. Alle goede voornemens ten spijt maar mij eraan houden lukt niet. Sterker nog hoe meer ik mij iets voorneem hoe minder het lukt. Loslaten vind ik wel een goed woord. Zou ook wat voor mij zijn. Laat je nog weten wat je gaat doen?
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niks....hihihihi...hou me eigen met andere dingen bezig ....het rommelt in mijn hoofd...en ja dan kan rust je redden en dat probeer ik zoveel mogelijk te nemen...
  Liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn woorden: Zwerfvuil, Zorg en Bijen/Hommels

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben me sinds een tijdje erg bewust van wat ik allemaal weggooi, en met name eten. Het is echt een uitdaging geworden om 'precies genoeg' klaar te maken zodat het afval minimaal is. Dus 'bewust inkopen' is op dit moment mijn woord 😀.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah lastig he! Dat probeer ik ook, maar lukt helaas niet altijd!

   Verwijderen
 7. LOSLATEN is voor mij een goeie, ben ik al een paar jaar mee bezig maar lukt me nog steeds niet ja met vlagen. Maar houvol!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo, mijn naam is Hailey Mary Ik kom uit Den Haag maar verhuis met mijn man naar Waterton Lakes National Park Canada. De woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen heeft verlaten voor een andere vrouw. We zijn zeven jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een serie gevechten gehad die ons hielden totdat hij eindelijk met mij en onze kinderen vertrok en naar Australië verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. hij blokkeerde alle communicatie, hij maakte ze ongeldig. Ik leerde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen leerden dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart kwelden niet beheersen, ik werd verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Elke dag en nacht denk ik aan hem en ik zou altijd willen dat hij met me terugkwam, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die eens soortgelijke uitdagingen in haar had huwelijksleven. Ze verwees me naar een zeer krachtige man naam DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot nu toe genoot. Drigbinovia kan helpen, verbroken relaties zei ze dat ik hem moest proberen. Ik nam contact met hem op via zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat te doen en dat deed ik ook, daarna deed hij een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing, na drie weken, belde mijn man me en vertelde me dat hij ons net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Zo kwam hij met veel liefde en vreugde bij ons terug en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Dankzij Drigbinovia is hij een zeer krachtige man, dus besloot ik mijn verhaal te delen omwille van die vrouwen en mannen die hebben meegemaakt wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige tovenaar die bad omdat hij lang leefde om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En het heeft ook spreuken voor het genezen van hiv, kanker, enz. Of WhatsApp hem via 2348144480786 GOED GELUK,

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!