vrijdag 3 mei 2019

Five on Friday

Deze week heerlijk vrij gehad! Wat ik zoals heb gedaan? Dat vertel ik je aan de hand van deze 5 foto's.

Creatief met bloemen

Dit idee had ik een tijd terug gezien op Pinterest.  Heel simpel: paraplu wordt vaas! Zoek een leuk kleurrijk (kinder)parapluutje, water erin, bosje bloemen en met een strik bind je de paraplu bij elkaar en hangt hem aan je deur. Een vrolijk welkom!Koningsdag

Die was dit jaar helemaal verregend helaas! En de vrijmarkt werd afgelast. Dus we bleven binnen met oranje tompoezen (dat dan weer wel), het koningsfeest op TV en een cavia die een lintje. uh ... koninklijke krans kreeg toebedeeld.

Lekker lunchen


Ik had een aantal gezellige lunchdates deze week. Met mijn moeder, mijn zus, met een collega én ik ben uit lunchen geweest met de 4-jarige Daan voor mijn nieuwe column. Wat die me allemaal te vertellen had, lees je binnenkort!


Lezen

Ik bedenk graag mijn eigen tradities. Eén daarvan is dat ik elk jaar rond de periode van 4/5 mei een boek over de oorlog lees. Omdat we niet mogen vergeten hoeveel dappere mensen voor onze vrijheid hebben gestreden! Dit boek komt van een van mijn favoriete auteurs: Marion Pauw. Ze schreef over de afschuwelijke experimenten die destijds in Auswitch plaatsvonden. Indringende flashbacks worden afgewisseld met een hedendaags verhaal waarin moeder en stiefdochter na jaren weer samenkomen.Een aanrader!Instagram meeting

En de vakantie is nog niet voorbij! Zondag staat er nog een high tea op het programma met vijf dames die ik via Instagram ken. We wonen allemaal in het zuiden en hebben als gezamenlijke hobby het maken en versturen van post. Iedereen maakt een goodiebag voor elkaar met leuke postspulletjes. Een mooie afsluiter van de vakantie.


Heb jij nog iets leuks gedaan deze meivakantie?

Liefs,
Carolien

16 opmerkingen:

 1. Leuk allemaal. Ik heb die traditie ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geen meivakantie voor mij...
  leuk dat idee met de paraplu als bloemenvaas
  ik ben benieuwd naar Daan's verhaal
  ik ben begonnen in een boek over de oorlog (haar naam was Sarah) maar dat is al wel weer een paar weken geleden, misschien toch dit weekend maar eens verder lezen
  leuk! een insta meeting met andere creatieve dames. Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haar naam was Sarah is zo ontzettend verdrietig, maar mooi geschreven! Gauw uitlezen!

   Verwijderen
 3. Heerlijk zo'n vakantie. De mijne duurde zelfs 2 weken maar vloog voorbij. Vooral veel nuttige dingen gedaan maar de laatste 2 dagen ga ik nog naar Schiermonnikoog. Ook een goede afsluiter. Veel plezier bij de high tea.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had geen meivakantie, want ik mocht niet tegelijkertijd met mijn collega weg... Dus neem ik een week later vrij, als iedereen op school zit en aan het werk...
  Mijn man was wel een week vrij, en de andere week hadden we nog BSO en opa & oma.
  Ik heb jouw boek gelijk in mijn te lezen lijst gezet, zag dat ze die ook hebben in onze bibliotheek.
  Zelf lees ik altijd een boek over de Tweede Wereldoorlog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus jij hebt je vrije weekje nog tegoed, ook fijn! Vel plezier !

   Verwijderen
 5. Wat heerlijk dat je een weekje vrij was/bent!
  Leuk om te zien wat je gedaan hebt én dat er nog een geweldige zondag aankomt.👍🏼 Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke, gezellige blogpost weer. Dankjewel voor de boekentip, kijk uit naar je interview, en die goodiebags zijn al geweldig op zich. Geniet van de samenkomst! Oh ja en het bloemenparapluutje staat geweldig. Fijne zondag, Lien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezelligheid en die plu is ook echt een lollig cadeau-idee. Bedankt voor de tip. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk allemaal!..ben benieuwd naar je instagram ontmoeting.....altijd leuk toch ? Fijne week liefs Ria 💚🍀💚🍀💚

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind die paraplu als vaas echt een geweldige vondst. Het staat ook supervrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gostei da primeira foto. Lindas e inspiradora. Boa semana. Abraço.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!