vrijdag 24 mei 2019

Kaarten challenges

Dat het versturen van kaartjes leuk is, wist ik natuurlijk al. Maar als je aan een challenge meedoet, wordt het nog leuker. In deze blogpost zet ik de leukste kaarten-challenges op een rij!


ABC-swap

Je gaat samen met een andere postliefhebber het alfabet af. Diegene die begint stuurt een kaartje dat begint met een A. Dus bijvoorbeeld een kaartje van een Aap. Jouw postmaatje stuurt dan een Beer terug, of een Bloem, een Boom .....en zo ga je door tot Z. Aan het einde kun je de rollen dan nog eens omdraaien waardoor de ander met de A begint!

TTT-swap

In deze kaartenswap ga je tot tien tellen. Op je eerste kaartje staat 1 item, bijvoorbeeld een bloem. Dan stuur je iets waarvan er twee op staan en zo door tot tien.


Hier zie je bijvoorbeeld 6 auto's en 7 baby;s op een potje.

Associatieswap

Toen ik laats met een paar IG-ers op high tea ging, hoorde ik van de associatieswap. Iemand stuurt jou een kaartje en dat doet jou ergens aan denken, daar stuur jij dan een kaart van terug. Zo kreeg ik een kaart met Jip en Janneke in een tentje. Die tent deed me denken aan de kampeersessies vroeger in de tuin en de insecten die 's nachts rond kriebelden. Dus ik stuurde een kaart met een insect terug. En zo maak je samen een heel verhaal.


Kleurenchallenge

In elke kleur van de regenboog een kaartje sturen. Dus een kaartje met overwegend rood, of groen, geel .En zo ga je alle kleuren af.


Wishlist

Deze doe ik, net als de TTT-swap, nu met mijn Amerikaanse penvriendin. We hebben een wishlist doorgeven van 10 kaarten die we graag zouden willen ontvangen. De zoektocht maakt het vervolgens zo leuk! Zo stond op haar wishlist dat ze een kaartje wilde ontvangen waarin het 'gingham'-patroon (oftewel de nostalgische ruitjesstof) voorkomt. Dat werd dus de kaart bovenaan dit bericht.


Bingo

Op Instagram organiseert @Wenericolor regelmatig een #kaartenbingo. Je stuurt met een groepje van vijf kaarten naar elkaar met de beginletters B, I, N, G en O.  Het kan zijn dat je twee keer de B krijgt, of drie keer de O. Maar je kunt ook het geluk van BINGO hebben en dan krijg je van iedereen nog iets opgestuurd. Ik heb dat geluk al eens gehad :-)


Over kaartjes gesproken....Vorige week hadden we een festival op het werk en ik was complimentenmeisje. Ik deelde deze kaartjes uit met een persoonlijk ter plekke geschreven compliment of gedichtje erop. De eerste die op deze blogpost reageert krijgt trouwens zo'n kaartje!

Doe jij wel eens aan een kaarten-challenge mee of heb je zelf nog ideetjes?

Liefs,
Carolien10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. He, je bent de eerste, dat verdient een kaartje! Stuur je me nog even je adres?

   Verwijderen
 2. Wat een mogelijkheden! Ik heb er nog nooit aan meegedaan. Wie weet ooit eens. Post ontvangen is altijd leuk. Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een keer meegedaan met een swap die jij georganiseerd had 1-10 was heel erg leuk om daar aan mee te doen. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoveel varianten, sommige te ingewikkeld voor mij.
  Misschien kringloop kaarten swap, bijv, 10 kaarten.
  fijn weekend,♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Complimentenmeisje! Dat is inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja als ik aan zo'n swap mee doe is het wel dankzij jou! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook een fanatieke echte-post-verstuurder. En ik breng ze rond ook trouwens als ik aan het werk ben ;-).
  Voor het derde jaar op rij ben ik een trouwe Postengel.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!