donderdag 16 mei 2019

Win het boek dat je graag wilt lezen!

Ja je leest het goed. Je kunt het boek winnen dat je graag nog zou willen lezen. Wordt het een deel van de Zeven Zussen? Of misschien wel Het Rosie Resultaat (die staat nog op mijn lijstje!) Of wordt het een reisgids naar je vakantiebestemming deze zomer?


Zoals jullie weten is naast schrijven ook lezen een grote hobby van me.  Eén boek per week gaat er hier vaak wel doorheen.

Vriendin M die nooit leest, probeert het te begrijpen. “Jij hebt natuurlijk als kind al altijd veel gelezen” zegt ze,  als we op het onderwerp lezen komen. Ik verzeker haar dat het niet zo is. “Eigenlijk las ik nooit” vertel ik. “Ja de verplichte kost op de middelbare school, maar dat vond ik niet leuk. “

Ik denk terug aan de tijd dat ik begon met lezen voor mezelf. “Ik weet het weer” roep ik. “Ik werd lid van de boekenclub, ECI heette die toen nog, omdat ik een compleet servies cadeau kreeg. Heel handig als je op jezelf gaat wonen. Het boek bestelde ik er als bijzaak bij en het lidmaatschap zou ik wel weer snel annuleren.

Dat boek was IM van Connie Palmen, ik weet het nog goed. Ik vond het een mooi verhaal, maar bovendien ontdekte ik hoe ontspannen lezen kan zijn. En dus bestelde ik het kwartaal erop nog een boek. Dat was 1999 en nu is het 2019. Ik ben twintig jaar lid van wat nu BookSpot heet en honderden boeken verder...

Ik heb zelf altijd een lijstje met  ‘nog te lezen-boeken’. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd.  Heb jij ook zo’n lijstje? En welk boek staat daarop? Ook als je geen lijstje bijhoudt: welk boek wil je graag nog lezen? Laat het me voor 24 mei hieronder in de reacties weten en wie weet win jij het wel. Ik mag namelijk van BookSpot één boek naar keuze weggeven. 

Mocht jij winnen dan ontvang je van mij een mail met de vraag naar je woonadres en e-mail adres Die stuur ik dan naar BookSpot en zij laten jou het boek toekomen. Jouw gegevens worden alleen voor deze give-away gebruikt en daarna niet meer.

Oh trouwens dat servies… dat heb ik nog steeds!


Liefs,
Carolien

27 opmerkingen:

 1. Ja altijd lijstjes,zoveel moois dat ik nog graag wil kopen en lezen. Nu bovenaan staat het boek Echo van Thomas Olde heuvelt
  Groejes Anna italieganger@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat boek ken ik niet, ga het eens opzoeken. Leuk dat je mee doet!

   Verwijderen
 2. mijn vader was vroeger lid van Boek&Plaat. Hij moest dan altijd een boek kopen om te voorkomen dat hij er automatisch eentje kreeg. Bij zo'n gelegenheid kocht hij Papillon, prachtig boek, de films vind ik slappe aftreksels. Na het overlijden van mijn vader gaf mijn moeder alle boeken weg, ook Papillon! Ik heb hem opnieuw gekocht. Wij wonnen bij de pcl pas geleden shoptegoed bij Bookspot. Het boek dat ik alle enige tijd graag wil lezen is Judas van de zus van Holleeder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Judas! Ik heb het gelezen, erg indrukwekkend. Goede keuze!

   Verwijderen
 3. Super leuk maar toch ga ik niet meedoen om een boek te winnen. Er staan er hier nog te veel in onze boekenkast die ik zou moeten/willen lezen en waar ik maar niet aan toe kom. Ik ga hier wel volgen om te kijken wat andere blogsters nog willen lezen want wie weet krijg ik zo nog wat tips. De echtgenoot hier leest momenteel Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer. Een aanrader volgens hem dus dat wordt voor mij heel waarschijnlijk mijn volgend vakantieboek. :-)
  En van die ECI werd ik ooit nog lid voor het cadeau : een houten kistje met 4 houten steakborden en steakbestek. Intussen ben ik (bijna) helemaal vegetariër en is dat kistje al lang verdwenen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha die welkomstcadeaus toch! Ik ga de boekentip van je man eens opzoeken!

   Verwijderen
 4. Ook hier zon leesbeest. Lettervreter werd ik vroeger ook wel genoemd. 10 boeken van de bieb, mn favoriete plekje in huis opzoeken, kopje thee erbij, en lezen maar. Heerlijk vond, en vind ik het.
  Zoveel als toen lees ik niet meer, maar altijd zorg ik wel dat ik een boek op voorraad heb, is dat niet zo, dan word ik onrustig. Het was, en is voor mij een heerlijke manier om te ontspannen.
  Het boek waar ik nu naar uitkijk is nr. 6 van de 7 zussen, normaal gesproken lees ik lucinda riley niet, maar vind dit heerlijke boeken, die zo lekker weg lezen
  groetjes Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelf alleen deel 1 gelezen, ik vond het erg mooi maar het is niet zo dat ik ze nu allemaal wil lezen (zijn me iets te dik, haha) Leuk dat je mee doet!

   Verwijderen
 5. Net de nieuwste van Sante Montefiore besteld...heb ze allemaal heerlijk om te lezen...ik zou het zo niet weten hoor...ga eerst deze maar lezen...hihihi...fijn weekend liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb van haar Onder de Oububoom gelezen, ook erg mooi!

   Verwijderen
 6. Wat leuk dat je een boek weg mag geven! Ik heb goede herinneringen aan de ECI, maar zelfs toen waren boeken al duur. Als kind heb ik ontzettend veel gelezen uit de bibliotheek, zoveel dat ze thuis niet geloofden dat ik de boeken al weer uit had. En de waarschuwing dat ik met lezen in bed mijn ogen zou verpesten, kwam nog uit ook toen ik op mijn 10e een bril moest. En nu werk ik in de bibliotheek!
  Ik wil graag 'Desnoods de hele wereld' van Eva Louise Bakker 'hebben'. Het is een deels autobiografisch verhaal van de Nederlandse schrijfster, die aspergert net zoals ik. Ik hoop herkenning in het boek te vinden, zaken beter te kunnen benoemen en het lijkt me leuk om het op reis te laten gaan en dat in mijn blog op te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooie motivatie! Leuk dat je mee doet. En voor een boekenliefhebber is het een droom om in een bieb te werken lijkt me! Leuk, ik heb nu eindelijk een beeld bij jou na de IG-foto!

   Verwijderen
 7. Wat een leuke actie!! Mm een boek dat ik nog zou willen... Ik koop voornamelijk boeken die ik kan gebruiken voor mijn werk. Ik ben geen verhalen lezer. Er zijn vast mensen die een hele goede motivatie om een boek te krijgen. Veel succes dus anderen.
  Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie, jij ook nog een fijn weekend!

   Verwijderen
 8. Ik lees eigenlijk alleen kinderboeken en daar geniet ik heel erg van! Vooral Astrid Lindgren. Maar ik hoef geen boek te winnen hoor. Ik krijg iedere twee maanden een doos vol kinderboeken, dus ik kan heerlijk voor uit en onze minibieb heeft lekker veel nieuw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is leuk: elke twee maanden een doos vol kinderboeken, kun je zelf ook van genieten he? Ik mis die voorleestijd wel eens!

   Verwijderen
 9. Ik heb mezelf dit jaar opgelegd geen boeken te kopen...En wat gebeurd er dan! De ene na de andere recensie waarvan ik denk: " dat lijkt me nou een mooi boek!",ik denk daarbij aan "Het zoutpad" van Raynor Winn.
  Geniet van deze heerlijke bezigheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat zou ik mezelf nooit kunnen opleggen, haha. Wie weet win je het wel!

   Verwijderen
  2. Gelukkig heb ik nog wel wat op de plank!!!

   Verwijderen
 10. Lezen is mijn grootste hobby. Helaas kan ik het niet meer zo lang achter elkaar. Wat ik soms jammer vind,is lezen over een boeiend boek, om te ontdekken, dat de bieb het niet heeft.Laat een ander met meer "lees-tijd je boek maar winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is lief van je! Ja jammer dat de bieb vaak niet de nieuwste boeken heeft. En als ze er al zijn, zijn ze uitgeleend! Ik ben inmiddels ook geen lid meer, ik kijk veel in mini-biebs en op rommelmarkten!

   Verwijderen
 11. Ik ben gek op lezen, altijd al geweest. Maar ik hoef een boek niet te 'hebben'ik lees een boek namelijk nooit 2x. Dus ik gun het boek aan iemand anders en lees lekker door. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook nog nooit een boek 2 keer gelezen en ik bewaar alleen de mooiste boeken in een (bescheiden) boekenkast!

   Verwijderen
 12. ik kreeg van de kinderen voor mijn verjaardag een prachtige e-reader...,omdat overal in huis en de caravan boeken slingeren en in alle kamers wel een boekenkast,plank is ...Maar weet je hij is leuk en handig en praktisch ,maar een "echt "boek is toch nog anders .....de zeven zussen bvb ,die staan zo mooi op de plank ,en de aardkinderen ...ook toch ...welk boek ik zou willen winnen ....ik denk dat jij me vast een tip kan geven ,als je weet dat deze allebei in mijn smaak vallen !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. misschien weet iemand van de boekenfanaten hier welk boek ik al jaren zoek ..;ik las het 43 jaar geleden uit de bib,al wat ik nog weet is dat er een versregel/liedje in voorkwam ...
  Bomen moeten blijven staan ,mensen moeten verdergaan ......
  iemand die weet uit welk jeugdboek deze tekst komt ? ik zou er zo blij mee zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh geen idee! Ik heb gezocht via google maar kom dan op sites van tuiniersbedrijven, haha. Hopelijk kan iemand anders je helpen!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!