vrijdag 10 januari 2020

20 jaar later...

In de bijlage van onze krant stond laatst een hele leuke reportage. Twintig jaar geleden, op de vooravond van het jaar 20000, werd een aantal jongeren geinterviewd met de vraag hoe ze zichzelf over twintig jaar, in 2020 dus, zien. Diezelfde mensen wisten ze weer op te sporen voor een nieuw vraaggesprekje over wat er van terecht is gekomen.


Bijna iedereen doet nu iets anders dan hij of zij voor ogen had in dat spannende milleniumjaar, maar allemaal hebben ze op hun beurt hun plekje gevonden. Een meisje schreef dat ze de middelbare school uiteindelijk helemaal niet heeft afgemaakt, maar ze runt al jaren succesvol een manege en is super gelukkig. Mooi toch?

Waar stond ikzelf in 2000? Ik haalde een fotoalbum erbij om het me beter te herinneren. Ik woonde al samen, maar was nog niet getrouwd en nog geen moeder. Ik werkte voor een reclamebureau als tekstschrijver en bedacht slogans en campagnes. Internet kwam meer en meer op, maar ik was vooral nog offline bezig. Met onze hond Dylan bijvoorbeeld, een kruising tussen een boxer en een herder. Die moest het ontgelden  met een heus millenniumbrilletje op (sommige dingen veranderen nooit!)

Die hysterie rondom dat nieuwe millennium staat me nog goed bij. Ik vraag me wel af waar ik dat brilletje heb gekocht, want een Action was er toen nog niet of wel?En laat ik dat brilletje nu weer tegenkomen in een kerstdoos (hoezo ontspullen, haha) Dus zelfde bril, zelfde plek, maar met een andere hond (en andere koekjes in de trommel :-).In diezelfde krant stond ook een heel stuk over de voorspellingen die in 2000 waren gedaan. Over een 'kijktelefoon' bijvoorbeeld. Daar kon ik me toen nog helemaal niets bij voorstellen en vond het maar
overdreven allemaal. En nu skypen we met kennissen in Amerika. Bizar!

Dus het artikel in diezelfde bijlage over hoe we er in 2040 voorstaan, neem ik dit keer maar wat serieuzer. Dan zijn er auto's die kunnen vliegen (hoewel nog niet massaal gebruikt). Niemand heeft dan nog een eigen auto, want die kun je gewoon op vaste plekken pakken als je ergens heen wilt, voorprogrammeren en achterover leunen. En een chip kun je in je huid laten inbouwen zodat je alle informatie die je nu op je telefoon hebt nog dichter bij je hebt.

Ik vind het doodeng als ik erover nadenk, echt!Dus die bril bewaren we gewoon nog eens twintig jaar. En als het teveel van het goede wordt, gaan we gewoon terug in de tijd.

Liefs
Carolien

15 opmerkingen:

 1. Zo'n chip in je huid lijkt mij reuze-eng.
  Maar auto's die je zomaar kunt pakken, zoals de bus, lijkt mij wel wat. Ik heb geen rijbewijs en ben afhankelijk van mijn man of openbaar vervoer. Als ik een keer naar mijn vriendin wil, aan de andere kant van Nederland, kan ik zo'n auto pakken en lekker lezen of borduren... hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik zie het ook helemaal voor me!! Dat autootje dan he, niet die chip!

   Verwijderen
 2. Wat leuk zo een reportage in de krant!
  In gedachten nog niet zolang geleden, totdat je de foto's ziet.
  Ook grappig die foto's van je hond,met bril♥
  Ik zou zeggen go with the flow, we zien wel wat er allemaal veranderd
  fijn weekend, lucette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja go with the flow is het beste, druk maken heeft geen zin! Fijn weekend!

   Verwijderen
 3. Haha, die honden zijn zo grappig! Leuk hé, 20 jaar later. En ze zijn omgevlogen die jaartjes. Neem dat maar van mij aan. Zou het echt zijn van die vliegende auto's? Ik moet er niet aan denken. Ik vrees dat ik na het opstijgen meteen neerstort. :-( En die chip daar griezel ik helemaal van. Van mij mag het nu even gewoon blijven zoals het is. Al erg genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik zit hardop te lachen om het feit dat je jezelf al ziet neerstorten. Is ook niks voor mij!

   Verwijderen
 4. Ik heb een tijdje terug een soort gelijk programma gezien, over jongeren in Engeland die ze om de zoveel jaren weer eens opzochten. De foto's van de honden met bril zijn echt te grappig. Over 20 jaar, laat dat nog maar even wachten, dan loop ik tegen de 80 ;) Daar wil ik nu echt nog niet aan denken!! Fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de millennium wisseling, wat werd er dramatisch over gedaan door sommigen. Ik was toen 6 weken zwanger en kreeg op 2 januari een nichtje, zij was de millennium baby van ons dorp.

  Over action die bestond toen al wel maar nog niet zo massaal als nu

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bijzonder van jouw nichtje! En bestaat de Action echt al zo lang? In ieder geval was 'ie nog niet hier, in het zuiden zijn we met alles later :-)

   Verwijderen
 6. Wat leuk om zo terug te gaan in de tijd . Ik ga ook eens nadenken over hoe mijn leven toen was. Er is sowieso veel gebeurd in de 20 jaar. Hond, huis, trouwen, kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toen ik op de lagere school zat in de jaren 70, dachten we dat in het magische jaar 2000 de lucht druk zou zijn met vliegende voertuigen. Nu blijkt dat 'de vooruitgang' helemaal niet zo'n vooruitgang is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou kon het maar terug in de tijd..ik zou zo gaan hoor...wat een leuke post...fijne zondag liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha die bril! Ik ga er nog niet over nadenken hoe het in de toekomst is, we zien het vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeps 20 jaar geleden, mmm een paar kilo's geleden ook. Ik was net moeder van dat kind is nu volwassen. Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat. Als ik de voorspellingen lees denk ik ook, nee toch maar ga maar eens 5 jaar terug dan merk je dat er al veel veranderd is.
  Fijn 2020 nog.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!