vrijdag 27 maart 2020

DIY - bommetjes vol bloemen

Al dat slechte nieuws dat de hele dag op ons afkomt, moet je compenseren met positieve vibes, las ik laatst ergens. Die positieve kant moet doorslaan. Dus lees ik veel Flow, kijk ontspannende programma's op tv en verlies mezelf in Pinterest. Deze DIY voor 'bloembommetjes' vond ik wel leuk om te delen. Om met kinderen te doen, of gewoon voor jezelf, lekker ontspannend in de aarde te wroeten. Want zeg nou zelf, we kunnen beter wat bloemetjes verspreiden dan virussen...Guerilla gardening wordt het ook wel genoemd: kleine 'bommetjes' aarde vol bloemzaadjes die je overal waar je komt kunt achterlaten. In je eigen tuin of in borders langs de weg. Een beetje regen en de boel gaat gauw genoeg ontkiemen.

Wat heb je nodig?
Eigenlijk helemaal niet veel!

 • Tuinaarde
 • Kleipoeder
 • Mix bloemzaadjes
 • Beetje water
Neem vijf delen tuinaarde en 4 delen kleipoeder en strooi de zaadjes erdoor. Met een beetje water erbij gaat de boel al gauw plakken en kun je er bolletjes van rollen. De kleipoeder zorgt ervoor dat alles goed samenp(l)akt en is te koop o.a. in tuincentra, maar ook online. Keramisten gebruiken het bijvoorbeeld, maar zelf nam ik Henna-haarpoeder die ik nog over had en die dezelfde hechtende werking heeft.

De bolletjes kun je vervolgens bewaren in een klein eierdoosje (hier zaten Tony Chocolony paaseitjes in) en vanaf april/mei lekker 'uitgooien'.     Of je verpakt elk bolletje apart in een leuk zakje en deelt ze uit aan iedereen die wel wat vrolijkheid kan gebruiken!


Hoe kom jij aan je positive vibes?

Liefs Carolien

12 opmerkingen:

 1. Wat een super idee!!!! Ik gebruik het om fleurige positiviteit te verspreiden, hopelijk voor na het C zodat we weer volop kunnen genieten X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee. Ik word heel blij van de foto's van mijn leerlingen die ondanks al het gedoe er thuis het beste van maken. Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is leuk zeg! Due ga ik zeker onthouden en in de praktijk brengen. Dank je wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb ook mijn zakjes zaad uit de lenteswap zitten bestuderen hoe ze te gebruiken want ik wil ook graag vrolijkheid zaaien. Wandelen was gisteren ook heel fijn vooral omdat het zonnetje heerlijk scheen maar vandaag.... brrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wandelen met Leaf..en goed voor jezelf zorgen....en niet zoveel naar het nieuws kijken...word er zo onrustig van...en owww alleen is zo alleen ....pffff...maar tot nu toe lukt het aardig allemaal....liefs Ria ❤️💋🙏

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heerlijk he met de hond wandelen, zeker met dit weer. Ja, nu is het helemaal wrang om alleen te zijn, ik kan me voorstellen dat het je nu dubbel raakt. Sterkte!!

   Verwijderen
 6. Wat leuk, dat hebben wij ook gedaan afgelopen week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee! Ik kreeg na carnaval een heel pakket met spulletjes om bijen naar je tuin te lokken.
  Ben daar ook gezellige bezig geweest buiten maar ook leuk inderdaad om wat zaadjes zo cadeau te doen.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!