vrijdag 20 maart 2020

Corona-perikelen

Elke week overwoog ik het wel even: schrijven over corona of niet? Maar ik wilde mijn blog vooral over leuke dingen laten gaan. Nu kunnen we niet meer om het virus heen. Het zou bijna raar zijn er niet over te schrijven...


De afgelopen dagen waren een beetje een rollercoaster. Als communicatiemedewerker in de zorg viel er heel wat te communiceren. Van nieuwe richtlijnen tot veel gestelde vragen. Van nieuwsbrieven tot stukjes op internet en social media. De nieuwsbrief van vandaag is morgen alweer oud nieuws. Het weekend, de zondag erbij, zat ik op kantoor, zo bizar.

Voor mij, en ik denk voor velen, zijn de ontwikkelingen een grote les in loslaten. In het begin wilde ik nog zoveel.
"Ja maar ik moet die mevrouw interviewen voor het magazine..."
"Ja maar ik moet bij mijn moeder langs..."
"Ja maar., mijn dochter heeft concertkaartjes en we zouden dat combineren met een dagje Amsterdam"
"Ja maar..."

Niets is meer zoals het was. Er komt dit keer geen magazine. Ik kan even niet bij mijn moeder langs en die verjaardag en uitstapjes moet ik ook afzeggen. Van het constante jagen van A naar B, kom je echt weer bij de kern. Thuis. Klein. De basis.

Less is more.

Soms vergeet ik het heel even, maar dan zie ik de lege straten of lege schappen in de winkel en dan komt dat gevoel gelijk weer terug. Een steen in mijn maag.

Om niet helemaal in paniek te schieten probeer ik me vooral ook te focussen op de leuke dingen.
 • Lekker veel erop uit in de natuur met de hond
 • Creatief bezig zijn. Post en swapjes gaan (voorlopig!) gewoon nog door. 
 • Geen nieuwe spullen hoeven najagen en kijken naar wat je nog allemaal hebt. Meer dan je denkt. Kastjes opruimen, de bezem door je huis.
 • Lekker in de tuin bezig zijn. Daar maak ik door het jaar veel te weinig tijd voor.
 • Lezen! Even heerlijk in een andere wereld kruipen die vrij is van virussen. Zelfs tienerdochter heeft het ontdekt nu. Het wordt de komende tijd nog vechten om deze heerlijke hangstoel


(Ik bestelde hem op de valreep bij Tropilex (duurzaam en eerlijk geproduceerd natuurlijk) en vermoed  dat we hem de komende tijd veel zullen gebruiken.
 • Bellen, appen, skypen. 
 • Thuis sporten. Op You Tube staan zoveel filmpjes. Zelf ben ik fan van Yoga with Adriene.
 • Series kijken die je aan het lachen maken.
 • Een thuis spa creëren
 • Voldoende slapen
 • Nieuwe recepten uitproberen.
Hoe denk jij over alle ontwikkelingen? Ben je bang of laat je je niet gek maken? Ik ben heel benieuwd!

Het magazine uit mijn vorige blogpost is trouwens gewonnen door: Crealice. Van harte gefeliciteerd! Het magazine komt gauw jouw kant op.

Liefs
Carolien

19 opmerkingen:

 1. Bang ben ik niet voor mezelf, maar wel een beetje om mijn ouders en kinderen. Het voelt raar allemaal, maar ergens denk ik ook dat het een kans kan zijn om te bezinnen en tot rust te komen. Heel dubbel dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dubbel inderdaad. Die bezinning doet niemand kwaad, maar het is een harde les!

   Verwijderen
 2. Inderdaad een rollercoaster voor iedereen, als je de aantallen iedere dag in de media hoort is het groot, groter, grootst. Onvoorstelbaar, een rampenfilm in de werkelijkheid.
  Sterkte met de communicatie, hier blijven we ook binnen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En uiteraard goede gezondheid toegewenst!

   Verwijderen
  2. Inderdaad net een rampenfilm, niet te lang over nadenken...

   Verwijderen
 3. Ja erg hè....ik ben echt wel bang hoor ik overzie het allemaal niet meer...😔 er was al zoveel onrust in mijn vertrouwde wereldje...en nu dit er nog bij.....gelukkig heb ik Leaf nog ...en probeer de rust te krijgen...liefs Ria ❤️💋

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest vandaag nog aan je denken... dit kun je er helemaal niet bij hebben. Hopelijk kan de winkel openblijven, toch wat afleiding. Sterkte Ria!!!

   Verwijderen
 4. Ik ben nog aan het werk in de thuiszorg.En merk ook aan mijn cliënten de onrust.
  En zo stil op straat.Maar wat mij dan juist verbaasd is, dat mijn cliënten juist bezorgd zijn over hun kinderen. Vakanties die niet doorgaan.Zelf zijn ze nog erg nuchter(westfriezen). En zeggen , wij hebben geen vakanties gepland of feestjes concerten. Zijn al gewend veel alleen thuis te zijn. Eten altijd al sober.
  Bijzonder om hun zo mee te maken.
  Maar het moet voor hun ook niet te lang duren.Ben bang dat ze dan ook de moed laten zakken. Liefs en alle goeds, Lucette ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja misschien maken wij ons meer druk dan de ouderen zelf. Mijn moeder is ook bezorgd om ons en zegt steeds dat ze zich wel redt. Maar wat als dit weken aanhoudt inderdaad? Lastig! Maar dikke pluim voor jou en het goede werk dat je doet!

   Verwijderen
 5. Het was inderdaad afgelopen week een heksenketel en dan vooral in mijn hoofd. Er moest veel geregeld worden en over veel dingen worden nagedacht. Nu even weekend om bij te tanken.
  Jij ook ondanks alles een fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geconcentreerd was ik je blog aan het lezen en al in gedachten was ik 'm aan 't beantwoorden, toen ineens aan het eind.... wat fantastisch! Dank je wel. Ben erg benieuwd naar het magazine.

  En nu de reactie op je bericht:
  ik wist wel dat de café's dicht waren natuurlijk en allerlei winkels maar toen ik vanochtend in de stad was besefte ik het pas echt.

  Post maken heb ik van de week ook gedaan, nadat ik dat al een tijdje uitgesteld had wegens "gebrek aan tijd".

  Fietsen heb ik van de week ook weer wat verder gedaan, vanmiddag een wandeling gemaakt en aan voldoende slaap kom ik ook. Vroeg wakker maar ook vroeg in het mandje.

  En lezen vind ik een heel goed idee. Ik kijk steeds naar mijn leesvoer maar verder kom ik niet. Dat ga ik nu eens even doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja raar he als je het aan den lijve ondervindt die stiltes...Het magazine wordt dinsdag naar je toe gestuurd, rechtstreeks vanuit de uitgever. veel leesplezier!

   Verwijderen
 7. Ik maak mij wel zorgen als ik de berichten uit Italië zie en hoor. Wat krijgen we hier nog over ons heen. Het thuisblijven valt mij niet moeilijk, ik verveel mij niet. Naar buiten voor boodschappen houd ik 1,5 meter afstand en op visite bij mijn moeder ook. Op bezoek bij onze pasgeboren kleindochter doen we nu maar even niet. Gelukkig krijgen we veel foto's en video's van haar toegestuurd.
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qh wel jammer dat je je kleindochter nu even moet missen, maar hopelijk kun je dat gauw inhalen!

   Verwijderen
 8. Ik vind het heftig allemaal. Ben zelf astma patiënt en mijn man moet nog dagelijks naar zijn werk. Ik ben de hele dag alleen, gelukkig wel met Boris, onze hond. Maar ik ben ook iemand zoals jij, wat is er allemaal nog wel? En de dingen die jij aandraagt zijn voor mij ook de dingen die me nog blij maken. En die hangstoel? Oh ja, die ligt nog ergens in het fietsenschuurtje. Dankjewel voor de tip, en hou vol hoor! Jouw stukjes zijn zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig als je ook nog een astmapatient bent! Gelukkig kun jij ook nog genieten van de alledaagse dingen. En die stoel daar is het nu nog een beetje te koud voor, brrr wat een kou vandaag he. Laat het voorjaar maar snel komen!

   Verwijderen
 9. Als risicopatiënt ben ik wel bang maar ik laat me niet gek maken. Ik heb geen problemen met de quarantainemaatregelen en hou me goed bezig. Mijn dagen zijn evenzeer dan vroeger veel te kort. Manlief krijg ik aan de gang voor alle uitgestelde klusjes. Toppie! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hello everyone , I was totally broken when the love of my life left me it was so hard for me and I almost gave up if not for a friend who directed me to a very good and powerful man called Dr jeffrey who helped me bring back the love of my life and now he treat me with so much love and care. I don’t know what kind of problem you are passing through but with what he did for me I know he can help you. So try and talk to him on WhatsApp on: +2348162061202 Or email at: dctrjeffrey@gmail.com. He has a permanent solution to any type of problems such as: Lottery Spell, Love Spell, Power Spell, Psychic reading, Success Spell, Cure of any sickness, Pregnancy Spell, Marriage Spell,Job Spell, Protection Spell,Win court Case Spell, Luck Spell and many more

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super gave hangstoel! Heerlijk om zo te kunnen lezen!
  In het begin las ik de hele dag het nieuws maar dat doe ik nu bewust maar 1 keer per dag. Voor de rest vind ik het wel beangstigend eigenlijk dat de scholen weer open gaan. Ik denk niet dat dat al verstandig is als ik zie hoe mensen nu al de regels niet handhaven om ons heen. Bovendien zijn de meeste collega’s niet zo poetserig, eerder het tegenovergestelde dus ik hou mijn hart vast. Het lijkt wel alsof wij de enige zijn die nadenken over alles. Ik ben de laatste tijd bevattelijk voor longontstekingen dus ben al 7 weken niet meer de winkel in geweest.
  We zullen zien hoe het het loopt.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!