vrijdag 10 april 2020

Five on Friday

Het is goede vrijdag. Maar echt 'goed' voelt het niet. Normaal zou ik rond deze tijd druk zijn met de voorbereidingen voor de familiebrunch. Hoe anders is Pasen dit jaar! Maar tegelijk is er genoeg om dankbaar voor te zijn. De eerste aardbeien van dit jaar bijvoorbeeld.....


Dankbaar ook voor de natuur die lijkt te bloeien als nooit tevoren! Wat fijn dat we nog gewoon naar buiten kunnen, niets zo ontspannend als een wandeling.

En niet te vergeten alle mooie initiatieven die spontaan ontstaan. Op onze zorglocaties (van stapels post en stoepkrijttekeningen tot complete optredens), maar ook in de buurt. Mijn overbuurman had op een ochtend zijn hele tuin volstaan met houten hazen. Als je een tientje in de bus deed mocht je zo'n haas meenemen. Opbrengst voor de voedselbank, lief toch!


Ook leuk al jullie reacties op mijn boekenproject en de tassen vol boeken die ik krijg aangereikt uit onverwachte hoek. Op Instagram is mijn project te volgen op #pakjeboek Dankbaar ben ik ook voor internet en met name platforms als Instagram! Hoe kleiner zou onze wereld zijn als we dat niet hadden? Deze prachtige tekening van onze hond won ik bij Dinah Creatief. Lijkt ze niet sprekend?


En dankbaar ben ik dat ik mijn werk nog gewoon kan doen en daarnaast ook nog een cursus vormgeving waar ik veel plezier in heb (op af en toe wat irritaties na).
Deze foto van mijn oma bewerkte ik met kleur.


Goede vrijdag. Een andere invulling dit jaar, maar toch nog steeds 'goed' als je erover nadenkt... Zolang we maar gezond blijven. 

Ik wens je gezellige Paasdagen!

12 opmerkingen:

 1. laten we inderdaad het goede zien: ik denk dat ik de aardbeien morgen even op de markt meeneem. Wat leuk die hazen en het goede doel. Waar komt de tekening te hangen? Boven zijn/haar voerbak? Leuk hoor. Wat een prachtige bewerking van de foto. Heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het is een bijzondere Pasen dit jaar, hopelijk kunnen we het volgend jaar weer 'normaal' vieren....
  Maar ik wens je natuurlijk evengoed hele mooie, intieme dagen toe!
  De tekening van de Griek is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij /Jullie ook goede en vooral gezonde dagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk het schilderij van de Griek! Voor jullie ook een leuk Paasweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne dagen....ik ga er van genieten...samen met Leaf...en blijf binnen ...❤️💋🙏🍀....liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Carolien. He lekker hoor, jou positieve berichtjes. Er is gelukkig nog "goed",in overvloed. Fijne dagen. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We blijven genieten, ondanks wat beperkingen. Zolang ziekte en de dood niet dichtbij komen, hebben we het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Carolien, fijne Paasdagen, vast rustiger dan normaal, en hopelijk toch ook fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie ook fijne paasdagen en geniet ook van de rust die deze hele toestand ons verplicht geeft. Er kan niet zoveel en daardoor moeten we ook niet zoveel. Ik vind het toch iets om over na te denken. Zo'n lege agenda voelt best fijn.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik hoop dat jullie pasen toch gezellig mocht zijn,ondanks deze moeilijke tijd
  groetjes ramona

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg leuk die ingekleurde oude foto en de mooie tekening van jullie boefje!
  Inderdaad mooie initiatieven worden bedacht als mensen meer tijd hebben en meer tijd kunnen nemen laten we dat vooral na deze tijd een beetje vasthouden als het kan.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!