donderdag 2 april 2020

Secret Book Stuff

Toen mijn collega/vriendin laatst in Australië was stuurde ze me een appje. "Ik ben nu in een boekwinkeltje en dat is echt iets voor jou..."


Ik bewonderde de foto's en werd inderdaad gelijk blij. Een thrift shop met boeken en het leuke: een deel van die boeken was ingepakt als cadeau. Je koopt dus een verrassing. "Oh, wil je me een exemplaar meenemen" appte ik terug. Maar toen ze mijn berichtje las was ze alweer 300 kilometer verder....


Ik bleef naar de foto's op mijn telefoon kijken en zocht op internet naar meer informatie. Die vond ik al snel en ik stuurde de twee eigenaressen een berichtje dat ik hun initiatief zo leuk vond. Diezelfde dag nog kreeg ik bericht terug met de vraag of ik 'secret book agent' wilde worden voor Holland? Een maand later kreeg ik kaartjes in de bus en kon ik beginnen met inpakken!
Secret Book Stuff is ontstaan als een 'random act op kindness'. Op openbare plekken wordt een boek neergelegd als cadeautje voor de vinder. Daarnaast verkopen ze een paar in hun winkel.


Als liefhebber van boeken én random acts of kindness wil ik dit idee ook hier uitdragen op kleine schaal. Ik ga de komende tijd boeken 'verstoppen' op leuke plekken. Maar ik ga ook boeken weggeven aan mensen die iets extra's kunnen gebruiken.


En in mijn pipowagen verkoop ik een kleine selectie voor het goede doel. 


Ik ga alleen voor boeken waar ik zelf ook blij van zou worden. Ze moeten er nog goed uitzien en worden netjes schoongemaakt (zeker nu!)


De eerste twee gingen deze week al op pad.


Ik heb erover nagedacht deze actie later op te zetten, maar juist nu is lezen zo ontspannend. Even ontsnappen in een andere wereld waar geen virussen rondwaren.

Veel liefs
Carolien

15 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee en wat leuk dat je het naar Nederland hebt gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bijzonder dat dit via een speciale manier op jou pad komt♥
  Ik vindt de verpakking en het kaartje al een kado op zich.
  Succes met je project.
  groet, Lucette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk weer, en echt iets voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Zo'n beetje als de zwerfboeken dus. Ik leg er regelmatig ergens eentje klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat dit zo via je vriendin/collega op je pad kwam. Echt iets voor jou. Het is ook zo mooi ingepakt, ik zou het eerst nog zo laten liggen en bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ontzettend leuk initiatief. Ik had honderden boeken en heb een groot deel aan een kringloopwinkel gegeven maar dit is misschien nog wel leuker om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ontzettend leuk! ik ga ook eens even kijken op insta

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt zo leuk...!!.heb je mijn mail gehad?.....liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Te gek. Ik ben dol op dit soort acties en initiatieven. Het ziet er ook erg leuk uit zoals je het achter gaat laten. Mocht je hulp nodig heben, of uitbreiding, ik zou me zo aansluiten...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een superleuk initiatief! En wat gaaf dat ze je vragen deze actie in Nederland voort te zetten. Ik heb pasgeleden een doos boeken naar een jonge vrouw gebracht die zich verveelde. Ik heb standaard een stapeltje boeken in de auto liggen om te ruilen wanneer ik een Minibieb tegenkom. Maar zo'n boek ik een pakketje das toch nog veel veel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amaai wat een leuk idee. En hoe mooi heb je die ingepakt. Jammer dat ik niet dichter bij woon, ik ging meteen op zoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg leukdit initiatief!
  Leuk ook om je te volgen via instagram.
  Korte reactie 10 punten! Haha
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!