vrijdag 24 april 2020

Museum van jezelf

Wie Flow leest kent de rubriek vast wel: museum van jezelf. In 10 voorwerpen iets over jouw leven laten zien. In deze tijd dat we veel aan huis gekluisterd zijn een leuke opdracht om te doen. Dit is mijn museum!1. Deze schoentjes van mijn dochter staan voor het moederschap. Ze passen allang niet meer; we hebben inmiddels dezelfde maat :) Maar 'iets' van mijn dochter mocht natuurlijk niet ontbreken.

2.Schrijven, dat is mijn passie! Ik schrijf verhalen en columns voor ons zorgmagazine en een aantal jaren geleden is een verhaal van mij in Margriet gepubliceerd. Naar aanleiding daarvan verscheen het ook in deze thrillerbundel: De Verassing. Dat was echt leuk om mee te maken.

3. Deze oude sleutel past nog ergens op een deur in het familiehuis waar ik al 49 jaar woon. Ik ben hier geboren en getogen en heb dus nooit ergens anders gewoond. Mijn opa heeft het huis mede gebouwd (1929)

4. Het horloge van mijn vader. Een van de weinige tastbare dingen die ik nog van hem heb. Hij overleed in 1994. Ik ben inmiddels langer zonder hem dan met hem.

5. Dit kruisje kocht ik ooit op Kreta, het eiland waar B. en ik in 2001 zijn getrouwd.

6. Mijn iPhone! Kan niet zonder. De digitale wereld vind ik geweldig, denk aan blogs en apps als Instagram. Zou niet meer zonder willen, maar tegelijk ben ik blij dat dit 'vroeger' nog allemaal niet voorhanden was.

7. Het Engelse huisje maakte dat ik dit dienblad koos. Engeland is mijn favoriete vakantieland. Toen ik 18 was ging ik met een vriendin voor het eerst naar Londen, om nog vaker terug te keren. Ik mocht ooit op persreis naar the Cotswolds en liep twee maanden stage in een museum in Norwich. Engeland komt steeds weer terug als reisbestemming.

8. Dit ben ik met onze eerste hond Basje. Ik ben met honden opgegroeid en zou niet anders willen. Inmiddels hebben we hond nummer 4 in ons midden.

9. Mijn oude Duitse tante Berta was als een oma voor me. Als ze op bezoek kwam droeg ze altijd een hangertje met een vogel erop. Na haar dood mocht ik die hanger hebben, maar hij is kwijt geraakt. Dat vond ik zo erg. Jaren geleden kwam ik een soortgelijk exemplaar tegen en heb deze gekocht.

10. Mamalou, eigenaresse van een Pipowagen. Ik kwam haar ooit op een rommelmarkt tegen en ze moest natuurlijk mee. Ze staat symbool voor de keet in mijn tuin, maar ook voor alle rommel/kitsch die ik steeds weer mee naar huis weet te slepen :).

Mocht je je de komende dagen vervelen, maak ook eens een museum van jezelf. Erg leuk om te doen.

Liefs,
Carolien
22 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Ik heb genoten van de rondwandeling door jouw museum en de verhalen/herinneringen die achter alle voorwerpen horen.
  Die kleine schoentjes zijn superschattig en wat geweldig dat er destijds een verhaal van je in de bundel is geplaatst!
  Die oude sleutel is heel intrigerend, het is een soort familieraadsel geworden.
  Ik kan niet beloven dat ik ook zo'n museum ga maken, maar ik heb het opgeschreven en ga er in ieder geval eens goed nadenken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk. Ik ga er ook eens over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk bedacht :)
  Wel een leuk idee ook, om het met een aantal blogsters te doen.
  Even broeden ;)
  Groetjes en een fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja soms best nog lastig om te kiezen, als je eenmaal op dreef bent zijn de voorwerpen niet aan te slepen haha.

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee, ik ga er ook over nadenken, nu eindelijk even tijd (meivakantie).
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook meivakantie, heerlijk! Geniet ervan (met of zonder museum)

   Verwijderen
 5. Hallo Carolien. Leuk jou "levensmuseum".Als ik s'nachts niet kan slapen, probeer ik altijd leuke dingen te verzinnen, om over na te denken. Nou dit is heel leuk, onderwerp. Daar ben ik wel eventjes , zoet mee.Bedankt. Groeten Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, als ik s nachts niet kan slapen geef ik mezelf ook dit soort denkopdrachten :)

   Verwijderen
 6. Ik vind die rubriek zo leuk en nu nog leuker omdat jij het hebt gemaakt/geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees het ook graag in flow, zet je aan het denken welke dingen je zelf zou selecteren. En jij hebt het gewoon gedaan. Goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk zeg.....ik ben niet zo in the mood zeg maar....anders had ik wel meegedaan....ik zit in de overleef modus....bah!...ik wou dat alles weer normaal was...en maak mij best wel zorgen over het nieuwe normaal straks....maar heb wel zin in mijn eigen leventje dat wel...maar de weg er naar toe sla ik liever over...en nu is Leaf ook nog niet in orde vandaag...ze loopt mank...en is zo stil...hoop dat ze gauw weer opknapt...liefs fijne dag Ria 💚🍀🙏💚

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Ria, misschien juist nu wel goed om te doen, als een stap naar je nieuwe leven? Sterkte!

   Verwijderen
 9. Wat een leuk idee! Ik kende het nog niet, maar ik zit meteen te denken welke 10 voorwerpen het bij mij zouden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik bekijk dat in flow ook altijd aandachtig, zegt veel over iemand. Ik ga er over nadenken. Wel moeilijk, hier is het een en al museum....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt een leuk idee je eigen museumpje maken!
  Veel dingen wist ik natuurlijk al van je zo door de jaren heen maar dat jullie op Kreta getrouwd zijn dat wist ik niet romantisch!
  Fijn dat je een soortgelijke ketting als die vanje tante gevonden hebt!
  Gr. maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!