vrijdag 22 mei 2020

Vakantie in Limburg - toch een beetje buitenland

Waar ga jij dit jaar op vakantie? Het is een vraag die (nu nog) niet zo vaak wordt gesteld. Want waar kun je heen? Nou ja, in ieder geval in eigen land blijven. Dus het leek me leuk in deze blogpost reclame te maken voor mijn eigen provincie, en dan specifiek het Zuid-Limburgse Heuvelland.Ik woon er zelf een half uurtje rijden vandaan, maar elke keer als ik er ben voelt het ook voor mij nog als een stukje buitenland. De uitgestrekte velden met koeien en fruitbomen en niet te vergeten de vakwerkhuisjes.... ik kijk nog steeds mijn ogen uit. 


Het Heuvelland ligt vlak bij Valkenburg/Maastricht, maar je bent ook zo in België en Duitsland. In Vaals, op het drielandenpunt, kun je in alle drie landen tegelijk zijn en via de uitzichttoren heel ver kijken.

Als je van wandelen of fietsen houdt, heb je met de heuvels een pittige uitdaging.  Hoezo Nederland vlak? Hier beslist niet! 

Door het taaltje en de zachte G waan je je ook echt even in het buitenland. En vergeet niet het Bourgondische aspect. Limburgse vlaai bij de thee en overal leuke eetgelegenheden. Bij De Zeute Aardbei kun je een knapzak huren met je lunch (zie bovenste foto!) om die op een zelf gekozen plekje te verorberen. 

Liever een picknick mand? Deze bestel je bij het Roze Bekkerieke. Ik schreef er hier al eens over. Alles heerlijk zelfgemaakt en een feestje om op te eten.


Andere leuke eetgelegenheden zijn Boscafe het Hijgend Hert: de enige berghut in Nederland, te midden van de uitgestrekte bossen in Vijlen en restaurant Jantje zag eens Pruimen hangen op de Gulpenerberg waar je niet alleen geniet van lekker eten maar ook van het mooiste uitzicht. 

Zelf kom ik graag in Epen, Slenaken en Cotessen, kleine dorpjes met leuke cafeetjes en ook kraampjes langs de weg met vers fruit of ijs. 

Oh en er is zoveel meer! Van het indrukwekkende oorlogskerkhof in Margraten tot de de Pluktuin Fien Fleur in Eyserheide. Hier kun je ook workshops volgen.


Ik ga het dan toch maar vragen: wat zijn jouw vakantieplannen deze zomer?


Liefs,
Carolien10 opmerkingen:

 1. Geen plannen....sta in de overleef modus....pluk de dag...of eigenlijk iedere uur....en hopen dat alles beter word.....liefs Ria ❤️🍀🙏

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen plannen meer. Onze vakantie hebben we geannuleerd en we gaan gewoon genieten van wat onze eigen streek te bieden heeft.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen plannen, en we gaan al zeker niet naar Limburg, dat vind ik vragen om problemen. Enerzijds begrijp ik wel dat je de lokale ondernemers wilt steunen met deze reclame, maar mensen oproepen om Limburg te bezoeken, terwijl het Corona-virus nog heerlijk om zich heen grijpt, juist ook in Limburg, hm, misschien niet zo verstandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb je tips niet nodig, ik alles al lang ontdekt in Jouw Zuid-Limburg en ik ga er volgende week heen. Geweldige plek, ik ben verliefd en al heel lang. Zit echt de dagen af te tellen. Ik vind zelf NL niet zo mooi maar Zuid-Limburg...…. fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Carolien. Ook ik ben verliefd ,op Zuid-Limburg. Ik heb daar heerlijke vakanties gehad. Het ene uitzicht, nog mooier als het andere. Prachtig!Lijkt me geweldig om daar zo dicht bij ,te wonen.Ik ga zeker nog weleens die kant uit, maar dit jaar,maak ik nog geen plannen. Even kijken hoe het allemaal verloopt wat betreft het corona. Ik ben zo iemand ,die vakantie leuk vind, maar ga ik niet weg dan vind ik dat ook prima.Fijne dag. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij hebben vorig jaar al geboekt voor half september. Naar Spanje. We gaan er vanuit dat het niet door gaat. We hebben dagjes uit bedacht: naar Enschede, dat is hier heel dichtbij maar daar hebben ze Dille & Kamille, Sostrene Grene en nog meer leuks. Deventer vinden we ook altijd heel erg leuk en daar zijn we lang niet geweest. En we zijn al jaren van plan eens naar Bad Bentheim te gaan, daar ben ik nog nooit geweest. Dit jaar is een mooie gelegenheid. Zuid Limburg lijkt me ook erg mooi en hier in Twente is het ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Limburg is mooi. Hier bij ons, Veluwe/IJssel ook. We hebben elke keer tijdens het fietsen en wandelen een beetje het vakantiegevoel. Fijn, want onze vakantie naar Zweden, waar we nu hadden moeten zijn, is geannuleerd. Misschien in juni nog een paar dagen Duitsland, vlak over de grens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige tips, bv die picknick mand en ik kwam bekende namen tegen zoals Cotesse, waar ik gelijk hoeve achteraan denk. Ik ging als kind vaak naar Limburg. En gisteren heb ik een week gereserveerd op een camping waar ik vroeger ook al kwam. Toch een beetje buitenland idd. En volgend jaar weer een lange vakantie verder op hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die Maluch(L)! Nederland is zo mooi er zijn echt genoeg mooie plekken om te bezoeken en om te verblijven. We moeten allemaal een pas op de plaats maken en met de mooie dagen die we nu al hebben denk ik dat het een prima zomer gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook voor ons al een favoriete plek, zowel letterlijk als figuurlijk voor ons buitenland. Prachtig is het daar. Epen is tot nu toe ons vaste stekje geweest. Nog even geduld hebben, vooraleer we er weer naar toe kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!