donderdag 18 juni 2020

Boeken en beestjes

Sinds ik gestart ben met 'Secret Book Stuff', krijg ik van diverse kanten spontaan boeken aangeleverd. Van kookboeken tot prachtige romans. De keet verandert langzaam in een mini boekwinkeltje!Wat is Secret Book Stuff ook alweer? Mijn collega ontdekte het in Australië en ik schreef er hier al over. Het komt er kort gezegd op neer dat ik met een boek-cadeautje het leven een stukje mooier wil maken. Want waar word je blijer van dan van een goed verhaal?


De naam 'secret' geeft het al aan: je weet niet wat voor boek je krijgt, want ze zijn allemaal leuk ingepakt.  

Ik stuur mijn boeken op drie manieren de wereld in:
 • Ik leg een boek neer op een plek waar veel mensen komen als een 'random act of kindness'. De gelukkige vinder kan het meenemen.
 • Ik geef boeken cadeau aan mensen waarvan ik weet dat ze het moeilijk hebben.
 • Ik verkoop boeken op mijn Instagram account @pakjeboek en de opbrengst gaat volledig naar het goede doel: stichting dierenopvang Savanah.


Afgelopen zaterdag was ik bij de dierenopvang om mijn eerste opbrengst te overhandigen. Ik was diep onder de indruk van hoe goed de dieren het hier hebben! De kippen, hanen, ganzen, kalkoenen en paarden hebben allemaal hun eigen trieste verhaal. Bijna alle dieren werden voorheen mishandeld, komen uit de bio-industrie of zijn blind of mank. En hier mogen ze alleen nog maar genieten!  De eigenaar kent al zijn dieren bij naam, knuffelt met ze en slaapt in de Pipowagen op het terrein als een dier ziek is. Zo bijzonder!

Het ergste vond ik de plofkippen en -kalkoenen. Die beestjes behoren zo'n drie kilo te wegen en zijn vetgemest tot 20 kilogram. Hun pootjes kunnen al dat vet nauwelijks dragen. Toch triest wat wij mensen met dieren doen!

Ik vind het super dat ik met dit project mijn twee passies kan delen: mijn liefde voor boeken én beestjes. Dus volg me op Instagram als je wilt, zou ik leuk vinden!

Liefs
Carolien

15 opmerkingen:

 1. Wat heeft dit boekenproject mooi vorm gekregen. Fijn dat je al een eerste opbrengst hebt kunnen afleveren bij de dierenopvang. Wel triest dat dat nodig is. Ik heb helaas geen instagram.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi project. Plofkip van 20 kilo? Kan dat wel wat je schrijft? Een kip die 20 kilo weegt dat is zoveel als onze grootste bordercollie. Nu ja, eender hoe, het blijft vreselijk. Ben op instagram gaan kijken en ook tof. Veel succes nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze niet nagewogen, maar dat was wat die eigenaar zei. Ze sleepten giga veel vet mee, echt zielig!

   Verwijderen
 3. Wat bijzonder en leuk idee zo....boeken zijn best duur ja...ik wist niet dat dit bestond....liefs Ria 💕🍀💕

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een goed idee. Zo erg dat er nog steeds mensen zijn die dieren mishandelen. Gelukkig zijn er ook mensen die proberen daar wat aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Carolien. Bewondering heb ik voor mensen,die opkomen voor dier of mens. Ik heb gelijk een bedragje overgemaakt aan stichting,Savannha. Jou boek-cadeautje,vind ik erg leuk. Mooi verpakt ook. Groetjes van Brigt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij hebt het jouw hart op de juiste plaats , zowel voor mens en dier .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik volg je nu ook op Instagram. 💛

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Liefste Carolien,

  Een prachtig project! Wat me vooral aangrijpt is jouw steun aan de dieren die het zo hard nodig hebben. Vorige vrijdag is ons Kateje na 17 jaar overleden. Toen ze 2 jaar was hebben we haar uit het asiel gehaald waar ons werd verteld hoe erg ze al had afgezien. We zijn 15 jaar trotse mama en papa geweest en voelen nu een groot gemis. Gelukkig bestaan er vele afleidingen zoals het lezen van jouw leuke blog, die mijn dag weer wat opvrolijkt. Ik kan maar 1 ding zeggen: doe zo voort! Aangezien ik geen actief account meer heb op IG --> hoe kan ik een secret boek aankopen zodat ik jouw goed doel ook kan helpen? Veel liefs, Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh is Kateje overleden? Wat erg voor jullie. Het is zo'n groot gemis als je maatje wegvalt he... en dan na zoveel jaren samen! Maar denk aan de mooie kans die jullie haar hebben geboden, het mooie leven dat ze had. Hopelijk biedt dat troost. Heel veel sterkte met het gemis!
   Wat lief dat je mijn boekenproject wilt steunen. Helaas zijn de verzendkosten naar Belgie erg hoog, ik geloof minimaal 9 euro. Dus dat is wel een nadeel. Je mag natuurlijk ook een kleine donatie aan de stichting overmaken, wat je wilt!
   http://www.stichtingdierenopvangsavanah.nl/
   Veel liefs en nogmaals sterkte!

   Verwijderen
 9. Wat mooi dat je dit doet! Ik had er nog nooit van gehoord...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed dat je al wat opbrengst kon brengen. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat dergelijke stichtingen moeten bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat mooi hoe je dat boekenproject op deze drie manieren uitvoert. Die kippen klinken enorm zielig zeg... Maar fijn dat ze nu een goede plek hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!