donderdag 11 juni 2020

De Tuin als Therapie

Flow Magazine stuurde laatst een nieuwsbrief met de titel: de Tuin als Therapie. En toen bedacht ik inderdaad hoe waardevol het is dat je een eigen tuin hebt, in deze tijd waarin we veel thuis zijn. Mijn tuin is de afgelopen periode echt een soort therapie geweest. Of ik nu in een stoel zat met een goed boek, of op mijn knieën onkruid uit te trekken :)


Een korte rondleiding:


De rozen staan overal mooi in bloei...


En de annabellen....


Hoewel de boomhut niet meer in gebruik is als speelplek vind ik het te jammer hem af te breken...


Mijn trots: de kersenboom. Ik kreeg hem als klein boompje van een vriendin en kijk hem nu eens!
Deze oude sidetable had ik bijna weggedaan, toen ik op het idee kwam hem als oppottafel te gebruiken.


Een bescheiden moestuintje met sla, tomaten, prei en aardbeien....


(Deze moestuinkaarten won ik laatst met een give-away!)

Een heerlijke leesplek:


Het cavia-paradijs...


Natuurlijk de Pipowagen waar ik heerlijk kan rommelen!
En de kipjes... zo leuk om levend vee in de tuin te hebben, dan is er altijd leven in de brouwerij. Zeker nu we een kip hebben die sinds kort kraait... :) Geen idee dat het bestond!Manlief maakte trouwens deze leuke picknick, uh... chikc nicktafel voor ze. Een ideetje van Pinterest! 


En wie nog meer van de tuin geniet....?


Komend weekend krijgen we weer aangename temperaturen, dus als jullie me zoeken...

Liefs,
Carolien23 opmerkingen:

 1. Jullie hebben een heerlijke tuin. Een chikc nicktafel zag ik nog niet eerder, ziet er geweldig uit! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me nou echt een heerlijke tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke tuin hebben jullie toch, ja die kan goed als therapeut werken! Heerlijk al die hoekjes met hun eigen sfeer en bestemming, ik kan me voorstellen dat dat genieten is.
  Toch zijn niet alle tuinen therapeuten denk ik. De onze niet in ieder geval ;o) Wij hebben een postzegeltje met uitzicht op een grote blinde muur. Helaas kan daar geen boom voor geplant worden, de tuin zou meteen vol zijn, er staat een (broodnodig) schuurtje en ook is daar de poort naar de steeg. Bij mooi weer is het niet stil; we wonen in een wijk waar veel geluid wordt gemaakt... Maar onderweg met de camper hebben we iedere keer weer een andere tuin en daar genieten we dubbel van! En zo hebben wij een ' therapeut on the road' ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n tuin on the road is natuurlijk helemaal zen! Die verandert steeds, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen....

   Verwijderen
  2. Dat klopt, we hebben dan ook regelmatig personeel (vraag niet hoe het kan, maar we treffen vaak dat het gras gemaaid wordt als we ergens staan😉)

   Verwijderen
 4. mijn tuintje is ook zo mooi geworden nadat ik het in het voorjaar eindelijk eens iets aan gedaan heb. De hortensia's en geraniums bloeien naar hartelust. Bijtjes en hommels genieten mee. Even zoeken naar zo'n kipje dat kraait, dat heeft een bepaalde naam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heerlijk is dat he? Wat je erin steekt, krijg je ook weer terug.

   Verwijderen
 5. nee toch niet, ik dacht aan een kapoentje maar dat is een gecastreerde haan. Maar ik heb inmiddels gelezen dat het vaker voorkomt dat een hen zich gaat gedragen als haan en dat doet om de anderen te beschermen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig om te weten, zij zal de haan wel willen vervangen die we nu niet meer hebben!

   Verwijderen
 6. Je hebt echt een pracht , van een tuin Carolien. Ik geniet ook echt wel, van de bloemen en .vogeltjes in mijn tuin, maar ik zou het zo inruilen voor een appartement. Lijkt me heerlijk, lekker overzichtelijk.Maar mijn man is verzot op de tuin, en zijn schuur om te hobbyen, dus voorlopig vertoef ik nog wel in de tuin. Ook goed hoor.Fijn weekend,groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke tuin, Lien. Fijn genieten dit weekend. De Griek geeft alvast het voorbeeld. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er prachtig uit, een heerlijke plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je een heerlijke tuin! Echt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een heerlijk paradijs ...

  Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een superleuke tuin heb je! En die bordjes met de richtingaanwijzers vind ik ook heel gezellig staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk bezit, zo'n tuin. Ik ben druk bezig de mijne weer in orde te krijgen, na een paar jaar er weinig aan gedaan te hebben. Waar zo'n lockdown al niet goed voor is!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind je oppottafel Ook echt leuk zeg! Ik ben ook super graag in de tuin. De jouwe zou ik me ook zeker in vermaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk vertoeven in jou tuin....ik ben veel aan de waterkant te vinden met Leaf...heerlijk vind ze dat...ze zwemt wat af hoor....en ik geniet van de rust en mijn hoofd leegmaken....liefs Ria 💕🍀💕

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!