vrijdag 18 september 2020

Mijn boekwinkeltje

"Is dat leuke zaakje van jou" , vroeg me laatst iemand naar aanleiding van mijn account PakjeBoek op Instagram, waar ik boeken verkoop voor het goede doel.  En ja, zo voelt dat inmiddels wel een beetje, alsof ik mijn eigen 'zaakje' heb 💓. 


Toen ik in maart dit jaar startte, had ik nooit kunnen weten dat het zo snel zou gaan. Ik heb in die korte tijd ruim 500 euro opgehaald voor de stichting dierenopvang Savanah. Daarnaast voerde ik leuke gesprekken met andere boekenliefhebbers en ontmoette ik heel wat nieuwe mensen. Collega's waar ik normaal niet veel contact mee heb, komen nog steeds met zakken vol boeken. Een vrouw uit de straat die ik alleen van gezicht ken, belt ineens net een doos bij me aan en ook online zijn er mensen die me boeken sturen voor de verkoop. Dat alles eromheen maakt het extra leuk! Verhalen verbinden...

Een andere leuke bijkomstigheid is dat al die leuke boeken op mijn pad komen en ik soms (vaak!) de verleiding niet kan weerstaan om even snel zelf te lezen.....  

In deze post deel ik mijn drie mooiste boeken van de laatste periode en op het einde nog een leuke DIY!

Het Fluisterboek *****

Annemarths beste vriendin Tibby woont in een romantisch kraakpand. Ze mag alles van haar ouders en ze hoeft niets. Annemarth vindt haar helemaal geweldig. Omdat Tibby het erg moeilijk heeft, doet ze alles om haar te helpen. Maar hoever kan ze daarin gaan?

Ik vond het een prachtig en puur boek, verteld uit het oogpunt van een 14-jarige. Ik las het in de zomer, maar kan de sfeer zo weer terughalen!


Laat los mijn hand *****

Louis rijdt zijn vader in een oud busje van Londen naar Zürich, waar zijn vader een afspraak heeft in de levenseindekliniek. Vader heeft ALS en wil op waardige wijze zijn leven beëindigen. Hij heeft ook zijn twee zonen uit z'n eerste huwelijk gevraagd mee te gaan.
Louis' halfbroers Ralph en Jack zijn fantastische, verschrikkelijke, en lastige mensen. Zij hebben hun vader (nog) niet vergeven voor de giftige geheimen en leugens uit diens verleden. Hoe moet dat goed gaan, met zijn vieren op een kluitje in een gammele camper zo'n eind reizen?

Een roadnovel om niet snel te vergeten. Ondanks het trieste thema is het een boek vol humor en warmte. 400 brieven van mijn moeder *****

'Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24- jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan.
Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door de 400 brieven van zijn moeder.

Best een dik boek, maar ik had het in no-time uit. Want ik wilde steeds weten hoe het zou aflopen. De brieven en wijsheden die Jospeh van zijn moeder ontvangt zijn pareltjes! Woorden die hem door die vreselijke tijd heen slepen. Ongelooflijk dat zoiets echt kan gebeuren. Meer boeken? Kijk op Instagram bij #PakjeBoek. Binnenkort organiseer ik er ook weer een boekenswap.

DIY - boekenlegger

"Dit oude boek zal wel niet verkopen he? " vroeg mijn moeder me laatst en ze kwam met een vergeelde roman die ze op haar huwelijksdag had gekregen. "Neem hem toch maar mee, ik wil wat ruimte maken."  Ik verzekerde haar dat hij goed van pas kwam. De vergeelde bladen gebruik ik voor mijn Round Robin boekjes. En van de rug maakte ik een boekenlegger door hem met een scherp mesje los te snijden. Gaatje erin en kwastje eraan. Vervolgens gaf ik hem weer terug zodat het boek toch weer, in afgeslankte vorm, bij haar is. 


Op Pinterest zien ze er nog mooier uit:Veel lees- en DIY-plezier!
Carolien13 opmerkingen:

 1. wat een leuk initiatief, je boekenwinkeltje. Ik heb jaren als vrijwilligster in de bieb gewerkt en ook heel wat boeken even gelezen als ze in mijn handen kwamen. Goed idee van de boekenleggers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Carolien. Alweer zo'n gezellige en positieve column. Laat los mijn hand, ga ik onthouden. Groeten van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De reden dat ik niet 'winkel' in je leuke zaakje, is dat er op mijn werk in de bibliotheek zoveel leuke, mooie en interessante boeken door mijn handen gaan. Zoveel, dat ik ze soms ongelezen weer inlever. Maar ik zet ze dan wel op mijn online lijstje. En al die mooie covers! Die van 'Laat los mijn hand' is prachtig in alle eenvoud! '400 brieven van mijn moeder' wordt regelmatig gelezen in de gevangenisbibliotheek, waar ik ook werk.
  Bedankt voor je tips en de leuke DIY!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik, als je zelf in een bieb werkt, heerlijk toch!!

   Verwijderen
 4. mooi initiatief en wat een goed doel! Ik volg je op instagram, nog geen boek gekocht omdat ik eerst mijn eigen Tsundoku aan het lezen ben..... En je fotografeert de boeken zo leuk op insta, met bijbehorende thema spullen, tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuk idee, die boekenlegger!!
  Ik ga je even opzoeken op Insta.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kan soms ook de verleiding niet weerstaan om een boek uit de deelcontainer terzijde te leggen om zelf te lezen (waar het dan helaas niet van komt, maar ooit...)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat je al zoveel geld voor het goede doel opgehaald hebt!
  Ik heb zelf nog zoveel boeken in huis die ik nog allemaal wil lezen, zelfs nog uit de tijd dat ik lid was van de ECI en sommigen zitten zelfs nog in het plastic echt erg!
  Ik ben ook nog lid van de bieb die het hier in het dorp zwaar heeft om te overleven dus die steun ik al vanaf mijn tiener tijd. Ik denk dan...eerst de boeken van de bieb lezen en later als ik oud ben kan ik altijd nog mijn eigen boeken lezen.
  Je Instagram account ziet er ook altijd super gezellig uit!
  Ooh heerlijk een vergeeld boek! Ik heb er ook om journals mee te maken in de toekomst of achtergronden voor kaartjes leuk!
  Heel mooi dat je moeder toch nog iets heeft van haar zo lang bewaard speciaal boek, leuk gemaakt!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!