vrijdag 15 januari 2021

21 dingen die ik in 2021 wil doen

Wat leuk dat jullie allemaal zo meedachten over mijn 'goede voornemens' voor 2021, zowel op Instagram als hier. Bij goede voornemens denk ik al gauw aan 'meer sporten en afvallen', maar ik zoek het meer in leuke activiteiten die ik kan ondernemen. De leukste ga ik zo meteen met jullie delen!Verder zocht ik op internet naar inspiratie, maar het blijkt dat door corona heel veel mensen moeite hebben met het opstellen van zo'n lijstje. Want wat kun je erop zetten? Op reis gaan? Naar een concert gaan? Het museum? Wat is mogelijk nu corona nog zo enorm aanwezig is?

Je zou dus ook je voornemens kunnen richten op het eerste kwartaal en dan gewoon verder kijken, zo tipt een psychologe. Daarnaast is het belangrijk dat je het in kleine hapjes indeelt. Dus bijvoorbeeld niet: 'gezonder eten', want dat is te vaag. Maar bijvoorbeeld: bij elke lunch iets groens eten. Dat is veel concreter en gemakkelijker te behappen (haha, letterlijk en figuurlijk).

21 die ik in 2021 wil gaan doen:


1. Het begin van elk seizoen bewust vieren.
2. (Een deel) van het Pieterpad lopen.
3. Minimaal €1500,- bij elkaar brengen voor het goede doel
4. Een real live event plannen met Pakje Boek
5. Een dagcreme met beschermingsfactor gaan gebruiken 
6. De lavendelvelden in België bezoeken en er mooie foto's maken
7. Een goede handtas aanschaffen waarmee ik nooit meer naar mijn sleutels of telefoon hoef te zoeken. 
8. Meer muziek luisteren.
9. Minder werken op mijn vrije dagen
10. Iets nieuws leren
11. Onder de 65 kilo blijven
12. Op vuurwerktraining met Ceesje
13. Minimaal 25 nieuwe recepten uitproberen
14. Mooie verhalen schrijven
15. Losgaan in de Action als deze weer open gaat
16. Meer theemomentjes plannen
17. Mijn moeder knuffelen
18. In een sloepje varen 
19. Minder nutteloze dingen kopen (met uitzondering van #15, dat is slechts eenmalig)
20. Zelf een brood bakken (zonder broodbakmachine)
21. Het 10-jarig bestaan van mijn blog vieren!

In mijn zoektocht naar voornemens kwam ik trouwens heel vaak tegen dat mensen in plaats van een lijstje een woord of een zin kiezen die dat jaar centraal staat. Dat vond ik ook een goeie! Ik heb mijn zinnetje bedacht:

Van wie moet dat?


Ik moet namelijk altijd heel veel van mezelf. En dan vind ik het raar dat mijn leven zo druk voelt. Dus ik wil minder moeten. En als ik er met dat ene zinnetje niet uitkom volgt: 
Wat gebeurt er als je het niet doet?
Ik heb het inmiddels al een paar keer ingezet en het werkt goed!

2021: ik ben er klaar voor!

Liefs,
Carolien

20 opmerkingen:

 1. Ik vind dat je een heel mooi lijstje hebt gemaakt.
  Nummer 15 doe ik graag met je mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wat leuk allemaal. Je voornemens en je quote(s). 19 vind ik helemaal geweldig! haha. Ik heb wat dat betreft geen andere keus: ik kreeg voor mijn jubileum een cadeaukaart van de Action! Is 13. ook niet te "vaag". Misschien beter om iedere (eerste) maandag (van de maand) een nieuw recept uit te proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie lijst! Ik had al gezegd dat ik mee ging kijken, maar niet dat ik er een zou gaan pikken. Dat doe ik wel. Eentje maar trouwens, dat van die seizoenen vieren. En een paar staan ook op mijn eigen lijst. Pieterpad en onder een bepaald gewicht blijven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je al eens gekeken naar een Healthy Back Bag. Ik gebruik deze al jaren. Alles heeft een vast plek. Ideaal!!

  Mijn man werkt op het hoofdkantoor van de Action die vond je punt 15 wel erg leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heeft jouw man een leuke baan :)
   Ik ga de tas opzoeken op internet!!!

   Verwijderen
 5. O ja weet je dat de Action bewust geen gebruik gaat maken van de steunmaatregelen van de regering. De regeling waarbij 90% van de loonkosten vergoed worden.
  Action betaald tijdens de lockdown 100% van alle lonen uit eigen budget.

  Ze kunnen het dragen zeggen ze en zo willen ze sociaal iets goeds doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wederom een leuk lijstje! Ik ben benieuwd naar de uitvoering.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de seizoenen vieren ik hou er ook zo van
  en je zin is briljant ik ga m lenen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Carolien. Dat is een leuk lijstje. Nooit geweten dat België lavendelvelden heeft,lijkt me mooi. Zo neem ik me al een paar jaar voor om naar de tulpenvelden, te gaan kijken. Dat is een keer gelukt, maar toen waren we te vroeg[ha,ha]. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel succes! En wat een handige zin. Ik moet ook veel van mezelf, maar ben me er wel bewust van dat het alleen van mezelf hoeft...... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee en wat een mooi lijstje! Ik vond het inspirerend en heb ook een lijstje gemaakt. Je nr 10 vond ik ook een goed idee, en toen ik er over nadacht zag ik De GebarenChallenge voorbij komen, en heb ik me meteen ingeschreven. Ben benieuwd of t gaat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig, ik zag hem toevallig vandaag ook langskomen Goed bezig!

   Verwijderen
 11. Wat een mooie lijst!
  Je zinnetje vind ik ook prachtig. Ik leg mezelf ook veel druk op met dingen die ik "moet" doen. In 2021 tracht ik meer te genieten van het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. There are multiple reasons for students. hire someone write my assignment to ask Assignment Help company as it allows them to prepare high quality assignments while retaining their focus on their education. writing assignments happen to be the toughest test in a student’s academic life.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. the services offering online research proposal writing are seen to be handing over the poor quality work to their customers and it is the hard luck of the students.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Discover hassle-free Auto financing calgary with Mr. Auto Approved. Our dedicated team ensures quick and easy approval processes, making your car buying experience seamless. Get on the road with confidence, backed by our efficient and reliable auto financing solutions.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Monster Rabbit offers a unique blend of pleasure and vitality with its exclusive monster rabbit honey benefits. Elevate your intimate moments with our special product crafted for enhanced experiences and lasting enjoyment. Embrace the power of passion with Monster Rabbit today! 🐇💑

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!