vrijdag 22 januari 2021

Drie maanden Ceesje

"Ken je de 3-3-3- regel", vroeg iemand me op Instagram toen we Ceesje net hadden? "Een nieuw hondje moet 3 dagen landen, 3 weken wennen en 3 maanden aarden", schreef ze. Dit weekend is het Roemeentje drie maanden bij ons. En het klopt wel, ik heb het idee dat hij zijn plekje helemaal heeft gevonden.....


De eerste drie dagen stonden vooral in het teken van overweg kunnen met onze Griek, die 7 jaar het alleenheerschap heeft gehad. Dat was echt wel even een dingetje, maar uiteindelijk kwam het goed en nu zijn ze vriendjes. 


Toen kwam de vuurwerkperiode, vanaf november ongeveer en die was het ergste. Want Ceesje is er panisch voor en zat hele avonden aan de deuren te krabben om te kunnen vluchten. Hijgend en trillend als een rietje. Inmiddels zijn die knallen voorbij en weet hij helemaal te ontspannen....


Het is leuk om te zien hoe snel zo'n hondje mee gaat in jouw rituelen. Hij begrijpt wanneer we gaan wandelen, weet precies wanneer hij eten kan verwachten en als wij naar bed gaan, vertrekt hij richting zijn eigen mandje.

Ik merk wel dat hij jarenlang voor zijn eten heeft moeten vechten. Op woensdag is feestdag als het vuilnis buiten staat. Hij weet feilloos containerdeksels te openen en zelfs tussen het oud papier nog voedselrestjes te vinden. Elke deur krijgt hij feilloos open en over hekjes springt hij behendig heen. 

In die eerste onwennige periode ben ik me weer opnieuw gaan verdiepen in hondengedrag. En wat me opviel is dat alle stellingen die ik ooit als waarheid had aanvaard, achterhaald zijn.

Zo mag je een hond gewoon troosten als hij bang is (vroeger was het advies: negeren) en het feit dat onze oudste hond de nieuweling steeds likt is geen dominantie volgens de gedragstherapeute van de stichting. Want dominantie onder honden bestaat niet meer? 

Nou ja, het zal allemaal wel.... ik vertrouw gewoon op mijn eigen instinct en dat gaat heel goed. Ik verwacht wel nog wat problemen als we straks niet meer hele dagen thuis zijn, maar ook dat zal heus goedkomen. 

Ceesje heeft ons leven echt verrijkt...

Liefs,
Carolien

UPDATE
Kort nadat ik deze post had geschreven, heeft Ceesje in de kelder een pak hagelslag weten te bemachtigen en dit voor de helft opgegeten. We konden gelijk naar de dierenarts om het weer uit zijn maag te krijgen. Met 130 euro het duurste pak hagelslag ooit! En Ceesje..., die vond het reuze lekker!


19 opmerkingen:

 1. Ik aai mijn hond zoveel mogelijk aan maar zou het dan niet mogen als ze angstig is? Nooit naar geluisterd. Ze komt juist naar mij toe als ze iets eng vind en dan stel ik haar gerust. Gelukkig niet bang voor vuurwerk, wij wel. wij schieten regelmatig de lucht in en slaapt zij gewoon lekker verder tegen ons aan. Inderdaad gewoon doen wat goed voelt. Wat heerlijk dat het zo goed gaat bij jullie met de honden. Ik vroeg mij al regelmatig af wanneer we meer zouden horen. Vandaag dus. Blijf genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, gewoon zoveel mogelijk je gevoel volgen, heb ik altijd al gedaan (daarom zijn ze ook standaard zo verwend, haha) Liefs!

   Verwijderen
 2. Wat leuk om te lezen en oooohh die foto van de twee honden... prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wat goed. Je gevoel volgen lijkt me prima maar volgens mij moet je er ook wel een beetje "gevoel voor hebben" en zoals jij je er een beetje in verdiepen hoe het bij honden werkt. Maar superfijn dat het zo goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi dat jullie je draai allemaal al wat aan het vinden zijn.
  Die 3 - 3- 3- regel kende ik nog niet, maar die klinkt wel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is Ceesje al weer lang bij jullie!
  Ach die lieverd, wat naar dat ie zo bang is voor vuurwerk en het duurde ook nog zo lang!
  Ik moest wel lachen om het stukje over de vuilnisbakken die hij zo goed weet te vinden ;o)
  De foto van beide deugnieten op de bank vind ik geweldig; fijn dat de vrede getekend is en ze nu dikke vrienden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vroeg me al een tijdje af hoe het ging met Ceesje. Fijn om te horen dat het goed gaat.
  Is de Griek al 7 jaar bij jullie? Het lijkt korter...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dat Ceesje. Ik vind hem zo schattig. En een beetje minder hooligan dan de Griek? :-) Fijn dat ze zo goede vriendjes werden. Geniet maar van de lieverds.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Achhh hoe Fijn is dat...zullen we ooit weer normaal naar kantoor gaan? Ik denk dat thuiswerken voorlopig nog wel blijft....en ach ook dat komt vast goed
  Wel leuk hoor dat het zo goed gaat ...geniet maar lekker van je mooie stel...liefs fijn weekend van mij 🍀💕🙏🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn om te horen dat het goed gaat met Ceesje, dat is goed nieuws. Ook zo leuk dat het goede vrienden zijn geworden, met zijn tweeën thuis is toch gezelliger als in je eentje. Leuke foto's
  Fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk huisje voor Ceesje enne dure hagelslag maar gelukkig is Ceesje er nog!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dat je in je blog de 3-3-3 noemt! Is voor heel veel inderdaad niet bekend. Heb al zoveel rescuehondjes richting gouden mand zien gaan en die 3-3-3 is voor vele adoptanten een eye opener omdat ze soms te snel (en te veel) willen. Tempo van de hond volgen en laten landen, dat zie je wel weer bij Ceesje, wat ligt die er lekker relaxt bij! Als ik nu naar mijn bank kijk, zie ik mijn 2 rescuemannen in soortgelijke relax-het-is-weekend houding liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een handige vuistregel zeg, die drie 3-3en. Die ga ik zeker onthouden. En wat fijn dat ze bij jou zo'n goed thuis heeft gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. owow chocola. Jammer dat ze niet weten dat het niet goed voor ze is.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Your post is nice and your dogs also cute. You have baby carriage for them, because its cold and they feel cozy.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. These are the two vital illustrations that each youngster should procure at an exceptionally starting stage and guardians are the best source to withdraw them this information. Local toys offer Kitchen Sets for both young men and young ladies, and that implies there is no thought in young men mind that cooking, is only for young ladies or the other way around. toys shop in lahore

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!