vrijdag 9 juli 2021

Mijn week in plaatjes

Hoe was jouw week? Die van mij was goed gevuld, met van alles en nog wat. Zeven plaatjes, zeven verhaaltjes...

Wildplukken

Wat groeien er overal veel bloemen he? Volgens mij is er een nieuw beleid en mag er minder worden gemaaid voor de vlinders en bijen. Goede zet! Deze bos staat inmiddels buiten in mijn tuin, zodat de beestjes ervan blijven genieten (en ikzelf ook).

Een bijzondere spin
Als je in de tuin werkt, zie je nog eens wat. Ik dacht eerst dat het een teek was, maar het bleek toch echt een spin te zijn. Een witte!

Na even Googlen kwam ik erachter dat dit een kameleonspin is: de enige spin die geen web maakt om een prooi te vangen. Hoe hij dan aan zijn prooi komt? Heel simpel: hij gaat op een bloem zitten en binnen 12 uur krijgt hij de kleur van die bloem waardoor hij niet meer opvalt. Vervolgens komen vlinders en bijen op de bloem af en heeft hij ze beet. Zijn prooi kan tot drie keer groter zijn dan hijzelf. Beetje eng, maar weer iets geleerd!Weer rommelen
Ja, we mogen weer! De eerste buitenrommelmarkt is na al die maanden weer een feit. Ik vond het heerlijk om langs de kraampjes te slenteren. En ik wist ook nog eens deze vintage puzzel van 600 stukjes te scoren. 


Op bezoek bij een 100-jarige
Dit was zo'n bijzondere ontmoeting. Mevrouw is 100, bijna 101, en vertelde in een kringgesprek dat ze nog nooit van haar leven had gedanst. Als jong meisje mocht ze van haar moeder nooit uitgaan, dus haar man leerde ze uiteindelijk op haar werk in het ziekenhuis kennen. Vervolgens brak de oorlog uit en was er geen geld om uit te gaan. Toen de activiteitenbegeleidster dat hoorde ging ze, bepakt met een playlist van Andre Rieu, naar haar kamer om haar te leren walsen. Nu gaan wekelijks de voetjes van de vloer. Aan mij de eer om erover te schrijven....


Een lunchafspraak
Ik ontdekte een Engelse theesalon in de buurt en ging er lunchen met dochterlief omdat ze haar toelatingsexamen heeft gehaald.Regen, regen en nog eens regen..
Oftewel hondenweer! Met grote overlast in het Zuiden (gelukkig wonen we op een berg). Het wordt tijd voor wat zon.


Stagiair neemt afscheid
Onze stagiair nam afscheid en deed dat met een persoonlijke kaart. Die arme jongen heeft ons in zijn half jaar durende stage voornamelijk gezien en gesproken via Teams. En daar maakte hij deze leuke compilatie van. Tja, hoewel we intussen weer deels naar kantoor mogen, is beeldbellen iets dat waarschijnlijk zal blijven.
 

Hoe was jouw week?
Liefs,
Carolien4 opmerkingen:

 1. Wat een fijne week Carolien. Mijn week was ook fijn , maar niets bijzonders. Lekker gewerkt, altijd fijn als de clienten weer blij zijn met mijn hulp, in het huishouden. Genoten van het weer[niet heet gelukkig]. En gisteren een onverwacht bloemetje van mijn man, word ik heel blij van. Dus al met al, een fijne blije week[ha,ha] Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi om jouw week in zeven plaatjes te zien! Een week met speciale momenten.
  Ik heb een enerverende, maar heel fijne week achter de rug. Op mijn blog komen ook verschillende hoogtepunten uit de afgelopen week voorbij.
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb meegenoten met jouw plaatjesweek ! Mijn week stond in het teken van de kleinkinderen , heel leuk maar vermoeiend 💛

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Lien,
  Wat een geweldig mooi gebaar van de activiteitenleidster om deze bejaarde dame alsnog het genot van kunnen dansen bij te brengen. En al zeker op de muziek van Limburger André Rieu!
  Mooi beschreven ook. A real slice of life...
  Ja, wij beiden hebben over de hele wereld gewerkt als internationale champignon consultants en dan leer je dat je blij mag zijn met je afkomst en opvoeding. Zóveel mensen hebben totaal geen kansen gehad. Er moet wel een hemel zijn om alles later te kunnen uitvlakken, vergoeden zogenaamd. Daar zijn we meer en meer zeker van geworden want in dit aardse leven is er voor velen geen gerechtigheid.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!