vrijdag 16 juli 2021

Regen, regen en nog eens regen

Eigenlijk had ik een andere blogpost in gedachten voor vandaag. Een hele vrolijke nog wel, met kleurrijke foto's van de Pipowagen. Maar met de watersnood van afgelopen dagen leek me dat niet zo gepast. Ook al wonen we zelf gelukkig hoog en droog, het heeft toch een grote impact.


Ondergelopen straten, modderstromen en evacuaties: de hevige regenval leidde tot enorme problemen. Met 150 mm is er een recordhoeveelheid regen uit de lucht komen vallen. Voor het eerst in de geschiedenis gaf het KNMI code rood af  in Limburg door de ernstige regenval. 


De honden wilden er al dagen niet meer uit, zo hard stortregende het. 
En hoewel het nu eindelijk gestopt is, dreigen heel wat rivieren buiten hun oevers te treden en is het nog niet achter de rug. Verschillende collega's van me wonen in de rampgebieden, zoals Hoensbroek en Valkenburg en zijn dus geëvacueerd

B. stond gisteren vanuit zijn werk naar huis uren vast omdat de tunnel in Maastricht dicht was. Het leek er even op dat hij in de auto zou moeten overnachten. 

Klimaatverandering speelt een rol zeggen wetenschappers. Zomerse stortbuien zijn in Nederland de laatste jaren zo ongeveer verdubbeld. 

Code rood dus. Dubbel dit keer. Want ook qua coronacijfers springen we er met een rode kleur uit op de Europese kaart. En daar kwam gisteren ook nog de dood van Peter R. de Vries bij. Wat een ellende bij elkaar... We bezochten de gedenkplek van Nicky Verstappen waar hij ook herdacht wordt.Bedankt voor alle lieve berichtjes om te informeren hoe het hier is, zo ontzettend lief! We zijn veilig en droog, nu de rest van Limburg nog! 

Liefs,
Carolien 

10 opmerkingen:

 1. Het is echt verschrikkelijk. En ik denk ook een wake-up call

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ocharme al die mensen , een echte nachtmerrie.
  Wij wonen in aarschot aan de demer, gelukkig zijn we gespaard gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja vreselijk Carolien, ik heb er geen andere woorden voor. Lieve groet van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o ik kan er maar niet over uit over hoeveel ellende er was deze week. De enorme hoeveelheid water en troep in Limburg. Zoveel doden in Duitsland en Belgie door de overstromingen. Het overlijden van Peter R. de Vries. Het is bijna teveel om in me op te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat veel narigheid hè?
  Fijn om te horen dat jullie veilig en droog zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat verschrikkelijk voor alle gedupeerden. Ook al woon je dan zelf hoog en droog zoals je schrijft je ziet alle ellende om je heen en hoort de verhalen van collega's. Ik hoop dat er veel hulp en geld komt voor de mensen die weer alles moeten opbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg om zoiets mee te moeten maken.
  En nu in België alweer.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!