vrijdag 19 november 2021

Vraagje erbij?

In mijn vorige post over Mangomomentjes schreef ik over een thuishulp die samen met haar klant elke dag een Pickwicktheezakjes-vraag beantwoordde. Eerlijk gezegd trek ik zelf dat labeltje altijd los, hang het in de theekan en kijk er verder niet naar. Jammer toch, want het zijn kleine momentjes van bezinning. En daarmee kwam ik op het idee voor deze blogpost. 


Over deze hoef ik niet lang na te denken! Ik wil minder snoepen in de avond. Overdag eet ik gezond, ik probeer ook elke dag mijn 10.000 stappen te halen en vervolgens ga ik aan de chocolade. En koek. En soms nog chips. En vergeet de dropjes niet.... Dat dus!


Naar dit moment waarop ik mijn blogpost plaats en voor mij doorgaans het weekend begint. Door corona is het weer gigantisch druk op het werk. Ik werk al weken veel meer dan mijn gebruikelijke uren, inclusief het weekend, dus ook mijn vrije dagen worden opgeslorpt. Twee weken geleden was het zelfs dubbele crisis toen een van onze bewoners 48 uur vermist was. Daarbij komt dat 1 collega ziek thuis zit. Dit weekend hoop ik eindelijk weer eens vrij te hebben en daar ga ik van genieten. Mij niet bellen!


Ik huil niet gauw, maar vorige week wel. De Griek was weggelopen onder het wandelen. Nu gebeurt dat wel vaker als ze een konijntje ziet, maar ze komt altijd binnen 10 minuten toch weer terug. Toen dus niet.  Het werd al donker, ik bleef roepen, maar geen enkel signaal. Toen het ook nog ging knallen met vuurwerk, wilde de andere zwerver (die niet los kan) geen stpa meer zetten. Dus terug naar de auto met de één en de ander weer gaan zoeken. Toen heb ik manlief huilend gebeld. "We zijn haar nu echt kwijt" snikte ik door de telefoon. Maar een tien minuten later kwam ze toch aangerend. In totaal ruim een uur weg geweest. Ik was in gedachten al een Facebook-oproep aan het bedenken. 


De hondjes (als ze niet weglopen dan, haha). Ik vind het zo gezellig om er twee te hebben en zeg wel elke dag hoe blij ik met ze ben. Zeker nu in tijden van het thuiswerken is dat extra gezellig. 


Ja, maar ik geloof ook heel erg in het lot. Dat dingen zo moeten zijn of dat bepaalde mensen op je pad komen met een reden.


Ik hou niet van spelletjes! Als mijn dochter vroeger aan kwam lopen met de doos Mens Erger je Niet of wat dan ook dacht ik: oh nee, ik wil niet! Knutselen wel, maar spellen? Ik heb daar op de een of andere manier geen geduld voor, ook nooit gehad. Mijn vader wilde altijd Rummikuppen en als ik dan geen zin of tijd had zei hij beledigd: er komt een dag dat je daar spijt van krijgt. En ja, ik zou het nu graag nog eens met hem willen spelen...


Ik schreef er in 2016 (!) deze blogpost over. En ik vind hem eigenlijk nog wel heel actueel en sta er nog steeds achter. Maar nu ben ik wel benieuwd... lees jij de vragen op de theezakjes? En is er nog een vraag die je mij zou willen stellen?

Liefs
Carolien

12 opmerkingen:

 1. Hallo Carolien. Deze week kijk ik uit naar mijn afspraak, met een vriendin die ik al een poosje niet gezien heb. En een vraag voor jou, vind je het makkelijk om een compliment te ontvangen? Geniet van je vrije weekend. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je je vriendin weer kunt zien! Nee complimentjes vind ik best lastig, ik wuif ze meestal weg :)

   Verwijderen
 2. Wat een mooi thema! Ja die theezakvragen ken ik; op de wekelijkse creaclub wordt daarmee nog wel eens 'de vraag van de week' gesteld. Op die manier hebben we tijdens het koffie/theerondje een echt groepsgesprek over een onderwerp dat iedere keer weer heel verrassend en divers is. De antwoorden zijn soms heel voor de hand liggend, maar vaker nog heel verrassend en zo leren we elkaar iedere keer weer een beetje beter kennen.
  Oh wat zal je in de rats hebben gezeten toen de Griekse verdwenen was! Dat rottige vuurwerk is misschien wel de reden geweest? Gelukkig kwam ze weer bij je terug....
  Sterkte met de drukte op je werk, wat zal het weer een moeilijke/lastige tijd zijn. Extra belangrijk dus om goed aan jezelf te denken. Ik wens je dan ook zoveel mogelijk 'zelf'momenten toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi dat jullie dat ook doen, geeft weer andere gespreksstof dan over het weer he? Dankjewel voor je lieve woorden!

   Verwijderen
 3. Wat een mooie blogpost om te lezen. Veel succes met de drukte op je werk. Brengt me op een theelabeltjes-vraag: Kun je goed “nee” zeggen?
  Hier thuis drinken we losse thee. Geen labeltjes met vragen dus. Ze kunnen idd wel voor mooie gespreksstof zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik kan heel slecht nee zeggen, zoals zovelen, haha! Groetjes en fijne zondag!

   Verwijderen
 4. Wat een mooi verhaal om te lezen. Heb de link uit 2016 gelezen, en je tips zijn heel erg goed.
  Sterkte met de drukte op je werk, en succes met je voornemen mbt snoepen in de avond (heel herkenbaar 😉).
  Fijn dat je de Griekse weer terug is, wat zul je je zorgen hebben gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees ze soms vluchtig maar meestal verdwijnen ze net als bij jou zo in de vuilnisbak. Misschien toch ook leuk om eens te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik drink weinig pickwick thee, maar af en toe wel en dan vind ik die labels heel erg leuk. Ze zijn bij een visite echt een gespreksstarter.
  Ik heb je lijst van 2016 gelezen en ben het met je eens dat ze nog steeds krachtig zijn. Vooral het eerste advies van je eigen beste vriendin zijn, vind ik een goeie.
  Veel succes op het werk en plezier met je hondjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jazeker lees ik de vragen, en vaak stemmen ze ook echt tot nadenken. Elke woensdagmiddag plaats ik er eentje op mijn blog met mijn overwegingen.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!