vrijdag 11 februari 2022

DIY: een vintage boek met een geheim

Hoewel ik een zwak heb voor vintage boeken, lees ik ze eigenlijk nooit. Jullie wel? Ik koop ze voor hun mooie covers en vleugje nostalgie. Laatst vroeg een vrouw uit de straat of ze misschien een Geocache in mijn minibieb mocht 'verstoppen'.  Ik heb vroeger zelf veel aan Geocachen gedaan, dus ik was gelijk enthousiast. "Maar dan moet het wel een echt boek zijn", zei ik. 


En dus gingen we op zoek naar een tutorial op internet. Hoe maak je een geheim vakje in een boek? En dat bleek eigenlijk heel eenvoudig te zijn.

Je slaat een paar pagina's over zodat het bij het openklappen nog steeds op een echt boek lijkt. Vervolgens teken je het kader af dat je wilt uitsnijden en boor je vier gaatjes in elke hoek van het kader. Deze stap kun je trouwens ook overslaan, maar het geeft gewoon wat meer houvast bij het bepalen van de snijlijnen.


De pagina's voorin die je niet meeneemt, dek je af met plastic folie. Datzelfde doe je ook met de achterkant van het boek. 


Vervolgens neem je een stevige liniaal en een scherp mesje en begin je te snijden. Een paar pagina's tegelijk en dit herhaal je tot je bij het einde van het boek bent.


Als laatste stap smeer je met een kwastje (of je vingers) lijm of mod podge aan de drie zijkanten van het boek. Het folie zit nog steeds eromheen om te voorkomen dat je de eerste pagina's mee lijmt. Lijm ook de randen van de binnenkant van het luikje.


Plaats er een zwaar item op en laat het geheel een nacht goed drogen. En klaar is je geheime verstopplek.

Wij legden er dus een logboekje in om de Geocache te kunnen registreren en wat kleine items als 'schat'. 


En nu kijken of hij gevonden wordt.


Liefs,

Carolien


8 opmerkingen:

 1. Geweldig dat je een geocache plekje in je boekenkastje hebt!
  Wat een leuke ideeën voor hergebruikte boeken, vooral dat 'bloempotje' vind ik leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou deze tip geef ik door aan een vriendin van mij wat betreft het geocoaching. Maar ik ben meteen alert door het boek van Polly ohhh die heb ik vroeger verslonden. Laatst kreeg ik een hele serie van Pitty naar kostschool.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Carolien. Enig die kaften ,van vintage boeken. En wat een creativiteit! Leuk om te zien. Fijn weekend. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oude boeken kun je lezen, maar je kunt er nog veel meer moois mee doen. Wat leuk gemaakt zo. Een bijzonder boek in je mini bieb.
  Onze zoon kreeg op zijn verjaardag van zijn neef zo'n boek met geld erin verstopt cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oohhhh die boeken met plant!! Geweldig idee!
  Ik gebruik pagina's uit oude boeken als papier in mijn bullet journal...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn favoriet is de prachtige lamp! Het boek van Polly heb ik trouwens ook in mijn kast : )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig deze blogpost!
  Dit boek idee heb ik al vaak voorbij zien komen. Mensen maken er hele tafereeltjes of andere boekjes in maar ik heb er zelf nog nooit eentje gemaakt.
  Ik had er nog geen toepassing voor maar het lijkt me wel erg leuk om een keer te maken.
  Wat een leuk doel heb jij nu, een geocach boek voor in je mini bieb echt een top idee!
  De andere ideetjes op de foto’s zijn ook erg leuk!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben jij toch weer creatief bezig. Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!