vrijdag 18 maart 2022

Terug naar de kantoortuin

Anderhalf jaar heb ik thuis gewerkt. Behalve de interviews waarvoor ik wel de deur uit ging, was mijn kantoor afwisselend in de woonkamer en dan weer de keuken (je wilt toch eens wat anders). Hoewel we van de overheid terug mogen nu, is ons ‘thuiswerkbeleid’ nog niet klaar. Toch ben ik af en toe al wat vaker op kantoor, zeker omdat ik een nieuwe collega moet inwerken.

Best vreemd om weer terug te zijn. Ik moest even mijn werkplek opnieuw verkennen. De stapel met aantekeningen die toen heel relevant waren, kon nu direct naar het oud papier. Afgehandeld. De zakjes met cup a soup in mijn bureaulade waren over datum. En op mijn bureau zelf staat nu een ‘docking station’ waarop ik de laptop kan aansluiten. Dat kan op elke willekeurige werkplek. Hybride werken wordt dat zo mooi genoemd.

De kantoortuin is stil, want de meeste collega’s zitten nog thuis. Dus veel overleggen vinden nog via Teams plaats. Als ik met mijn laptop onder mijn arm een vergaderruimte zoek, zie ik dat die allemaal bezet zijn. Digitaal vergaderen in een kantoortuin gaat niet, dus het handjevol collega's dat er wel is, zoekt een afgesloten ruimte om met de thuiswerkers te communiceren. In de hal kom ik de secretaresse van de hoogste baas tegen. “Zoek je een kamer” vraagt ze nadat we wat ditjes en datjes hebben uitgewisseld. “Je mag de bestuurskamer wel gebruiken, die is leeg.” Het volgende moment zit ik in het kantoor van de hoogste baas, op een ergonomische bureaustoel met allerlei digitale snufjes om me heen. Ik schuif van links naar rechts langs de grote overlegtafel en het voelt warempel alsof ik het even voor het zeggen heb. "Kopje koffie" vraagt 'mijn' secretaresse?

Als mijn online meeting erop zit, keer ik terug naar mijn eigen plek, die nog steeds wat onwennig voelt. De enkele collega die langsloopt neemt ruim de tijd voor een praatje. Alsof we allemaal reizigers zijn die elkaar na een lange tijd weer terugzien. Ik heb mijn werk vandaag bij lange na niet afgekregen. maar dat doe ik thuis in alle rust. Want dat is wat het gaat worden straks: 50 % op kantoor en 50% thuis.

En dat laatste is maar goed ook. Want als ik de sleutel in het slot draai en weer thuis kom, kijken twee viervoeters me verontwaardigd aan. Waar was jij nou de hele tijd...? 

15 opmerkingen:

 1. Then you immediately resume your set, taking it to a second point of muscle failure. When increasing the intensity of your workouts, it's a good idea to have a spotter, not only to ensure exercise safety, but to help you work past the point of solo failure. A number of sets, especially heavy sets early in your workout, can be further intensified with advanced training techniques.

  https://www.offerplox.com/mayim-bialik-cbd-gummies/

  https://www.offerplox.com/uly-cbd-gummies/
  https://www.offerplox.com/apple-keto-gummies-au/
  https://www.offerplox.com/hillstone-cbd-gummies/
  https://www.offerplox.com/martha-maccallum-cbd-gummies/
  https://www.offerplox.com/iron-maxxx-male-enhancement/
  https://www.supplementz.org/organixx-cbd-gummies/
  https://www.supplementz.org/ultra-proven/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na zo'n lange tijd is jouw plekje niet écht meer jouw plekje denk ik? Vooral als je een plek moet delen met anderen. Natuurlijk is het heerlijk dat de combinatie van thuis- en kantoorwerken mogelijk is, maar toch kan ik me voorstellen dat een eigen werkplek (met je eigen spulletjes in de kades) wat gemist zal worden...
  Maar oh, wat komt je leuk thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het weer kan Carolien, het zal weer snel wennen denk ik. Goed weekend.
  Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Raar idee hè, dat je aan dingen - die twee jaar geleden heel normaal waren - nu weer moet wennen. Sommige dingen zullen nooit meer gaan zoals ze gingen. Soms balen, maar bij veel dingen ook heel fijn. Succes met je 50/50 werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een eer om de plek van de hoogste baas te zitten. En dan nog koffie krijgen van je "secretaresse. 50% kantoor en 50% thuis is toch wel heel fijn. Zo zie je je collega's weer en als je thuis werkt heb je leuk gezelschap 😊, alleen ze halen voor jou geen koffie 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben zo blij dat ik al die tijd gewoon door kon werken met mijn leenkids en collega's. Mooi geschreven weer X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vond je het al met al fijn om weer op kantoor te zijn? Of werk je toch liever thuis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de combi helemaal prima. Elke keer leuk om op kantoor te zijn maar in alle rust de verhalen thuis uitwerken is ook heerlijk!

   Verwijderen
 8. Het lijkt me heerlijk om thuis te werken maar helaas is dat met mijn werk niet mogelijk. Fijn om iedereen weer te zien lijkt mij. Ik snap dat het wat onwennig is. Zal een apart gevoel geweest zijn op die 'luxe' positie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is zeker leuk om iedereen weer live te zien en niet alleen op het scherm :)

   Verwijderen
 9. Echt weer een mooi verhaal, jij weet precies de sfeer die vele mensen voelen nu te omschrijven denk ik.
  Eigenlijk te gek hè dat alleen de hoogste baas een enorme tafel en een geweldige bureaustoel heeft, daar heb e toch maar lekker ook even van mogen genieten.
  Heerlijk de snoetjes van je viervoeters als je weer thuis komt.
  Groetjes MaiA

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!