vrijdag 17 juni 2022

Mijn eerste garage sale

Het begon eigenlijk allemaal met de minibieb. Op de een of andere manier vinden mensen het laagdrempelig om met je in contact te komen als je zo'n kastje in je voortuin hebt staan. Ik kreeg dus een mail van een enthousiaste buurtbewoonster en boekenliefhebber in crime. Hoewel ze bijna twintig jaar jonger is, hebben we sinds die ene mail veel contact. Er gaat bijna geen dag voorbij dat we niet appen. 


Ik opperde bij haar heel voorzichtig mijn plan om weer eens een open keet te houden en in één adem uitte ik mijn frustraties dat er nooit een garagesale in onze wijk is. "Dan organiseren wij die toch" was haar reactie. 

We maakten vrolijke flyers en brachten die op een avond rond. Mensen konden zich aanmelden via mijn e-mailadres. Eenmaal thuis opende ik verwachtingsvol mijn mailbox, maar nog niemand had gereageerd! 

De dag erna ook niet. 

"Wat een dom idee ook" sprak mijn kritische ik me toe, zeker toen de regen de dagen erna ook nog eens met bakken uit de lucht viel. 

Totdat iemand me aansprak dat hij zich had aangemeld, maar niets had vernomen. Ik keek in mijn mailbox bij de spamberichten en daar stonden ze. Hartstikke veel aanmeldingen! Ook de dagen erna bleven ze binnenkomen.  In totaal meer dan vijftig mensen wilden meedoen.

En dus was de eerste garagesale in onze wijk een feit. Dat was afgelopen zondag. De zon scheen heerlijk en het was een gezellig feestje in de wijk. Met muziek, zelfgebakken wafels en veel spullen natuurlijk.


Ik moest er wel aan wennen dat al 1,5 uur van tevoren auto's af en aan reden en ik niet eens de tijd kreeg alles leuk op te bouwen. "Wat kost deze" vroeg zo'n vroege vogel en wees naar de trapladder die klaar stond om de ballonnen op te hangen. Zelfs de plakbandrol was gewild. Ik handelde heel wat af die dag, maar het was super gezellig! Mijn zus en de betreffende buurvrouw stonden ook in de tuin. En ik kreeg de kans om lekker veel weg te doen én ook nog eens boeken te verkopen voor het goede doel.

"Volgend jaar weer?" is de vraag die ik nu krijg als ik door de wijk loop. Ontzettend leuk dat het zo'n succes was. Het enige nadeel vond ik dat ik zelf geen tijd had om in mijn eigen wijkje rond te struinen op zoek naar leuke hebbedingetjes. 

Maar ja, ik ben toch aan het ontspullen...

Fijn weekend!
Liefs,
Carolien
10 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n garage sale! Bij mij in de wijk doen ook zo iets, voortuin rommelmarkt. Meestal op Burendag in september. Ook gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ❤️ hahaha, geen tijd om het leuk aan te kleden. En dan al verkopen.... herkenbaar...maar heerlijk weer, en ziet er gezellig uit.🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk !…echt genieten…fijn weekend liefs Ria en Leaf 🍀🐾💗🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk ,dat het zo'n succes was Carolien. Dat zal zeker voor herhaling vatbaar zijn. Fijn weekend, groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, zoveel reacties!
  Fijn dat het een succes is geworden en je houd er ook leuke contacten aan over.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk dat zijn de echte ondernemers! Keetje ziet er leuk uit en de spulletjes ook! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat het zo'n succes was en leuk dat je al je buren zo op een andere manier ontmoet :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is maar goed dat je geen tijd had om rond te lopen. Dat snuffelen..... wordt natuurlijk kopen😁. Een voordeel door al het opruimen van je spullen.... je krijgt weer ruimte voor nieuwe.....😊. Zo blijf je lekker bezig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat ik op vakantie was. Volgend jaar probeer ik iets te combineren, liefs Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!