vrijdag 11 november 2022

Complimentjes uitdelen

Afgelopen zaterdag had ik de leukste 'baan voor een dag': ik mocht vanuit mijn werk complimentjes uitdelen op een Gezondheidsbeurs. Lekker een beetje rondkijken en dan bezoekers ongevraagd een kaartje toestoppen met een paar lieve woorden.


Ik deed dit samen met een collega. Het eerste half uur was wat onwennig. Wat zetten we op het kaartje? Vinden mensen het wel leuk? Maar al gauw liep het als vanzelf en ontstonden de mooiste gesprekken met 'vreemden''.   Het bleek de ideale ijsbreker om een gesprek aan te gaan. Sommige mensen giechelden, anderen namen de tijd om te vertellen waarom ze de beurs bezochten of deelden zelfs een persoonlijk verhaal.


Toen ik twee dames op leeftijd arm in arm hoorde lachen, schreef ik op het kaartje dat ik vrolijk van ze werd en dat ze vooral samen leuke dingen moesten blijven ondernemen. Al gauw volgde het verhaal dat ze elkaar nog niet zo lang geleden hebben leren kennen tijdens een reis naar Spanje. Sindsdien doen ze veel samen en op de dagen dat ze afspreken doen ze allebei geen mascara op. "Want dan rollen de tranen van het lachen" vertelden ze me. Hoe leuk!En andere mevrouw vertelde dat ze een drempel voelde om naar de beurs te komen, omdat ze maar alleen is en het best eng vond. Op het kaartje schreef ik dat ze trots mocht zijn op zichzelf en dat ze vooral drempels moet blijven nemen in het leven.
"Ik ga dit kaartje inlijsten en ophangen" zei ze vervolgens met betraande ogen. Hoe lief!


De kaartjes ontwierp ik trouwens zelf in Canva: een gratis ontwerpprogramma.

Maar of je nu een kaartje hebt of niet: complimentjes kun je natuurlijk altijd uitdelen. gewoon doen! Wat is het mooiste compliment dat jij ooit kreeg?

Liefs,
Carolien


14 opmerkingen:

 1. Dat ik vaak zo verrassend kan zijn.
  Het was niet het mooiste, wel een van de meest bijzondere aangezien het van een (inmiddels ex-)collega kwam die 30 jaar jonger is.
  Ik heb me ooit voorgenomen om elke dag zeker één complimentje te geven; ik word er zelf ook blij van :)
  Mijn compliment aan jou: ik geniet elke week weer van je stukjes, ze zijn nooit saai, altijd positief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha uit een mond van een 30 jaar jongere collega is dat zeker leuk! En ik geniet van jouw reacties!

   Verwijderen
 2. Mijn compliment aan jou; jouw enthousiasme, de mooie blogs die je schrijft met daarbij mooie foto's. Groetjes MTN

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk hoe jullie dat deden. Mooie verhalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Carolien. Via jou blogs kom je bij mij over als een ondernemend, en sociaal iemand . Dat vind ik mooi. Ik ben thuiszorgmedewerker, , en krijg regelmatig complimentjes van de clienten. Dat word ik altijd blij van. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En mijn compliment aan jou is dat je altijd zo trouw reageert, heel lief!!

   Verwijderen
 5. He Carolien, wat een goed en leuk initiatief zeg! En ik ben het helemaal met je eens! Een compliment doet goed en het is weer eens wat anders dan al het negatieve nieuws dat je steeds hoort!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan en ja even over die "hobbel" en het is dan zo gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige actie! Een compliment kan iemand zó ontzettend goed doen. Op de beurs heb je vast heel veel mensen blij gemaakt! (en stiekem word je daar natuurlijk ook heel blij van!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk….ook om te doen lijkt mij….fijne week liefs van mij 🍀🐾💗🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke positieve zaterdag zul je gehad hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!