vrijdag 31 maart 2023

Een kwart jaar

Het is alweer de laatste dag van maart en daarmee is een kwart van het jaar al om. En wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan? Geen grootse dingen, maar dat hoeft ook niet altijd toch? Een korte terugblik.


Digitaal ontspullen
Ik gaf mezelf er een jaar de tijd voor, maar het klusje is nagenoeg geklaard. Soms was ik drukker met het doorsturen van foto's dan het ordenen ervan. "Wist je dit nog?" "Oh kijk, hoe klein waren onze kinderen hier..."

Wat me vooral opviel aan 20 jaar foto's is de verandering in tijdsbeeld. Zwarte pieten schaamteloos in beeld, braadworsten op de BBQ en een filmpje van mijn dochter toen ze 4 was en uit volle borst zong: "Moriaantje zo zwart als roet". Tja, ben benieuwd wat we nu normaal vinden en over 20 jaar niet meer. Bovenstaande foto is de meest recente: Ceesje na een heftige regenbui :)

Werk
Het waren drie drukke maanden op het werk. Een crisis, een sollicitatieprocedure voor twee nieuwe collega's en de nodige bijeenkomsten, waaronder een lezing over robotisering en hoe je jongeren kunt bereiken met social media. Daarvoor waren we gisteravond uitgenodigd om een internationale school in Maastricht. We aten te midden van alle studenten. Nooit eerder zoveel culturen bij elkaar gezien. Echt leuk!
En natuurlijk de nodige interviews weer gehad. Met ouderen, maar ook met collega's die in de zorg werken en in hun vrije tijd met een campertje langs festivals trekken om bezoekers te voorzien van glitters. "Je snapt toch wel dat je niet naar huis gaat zonder glitters" zei ze aan het einde van het gesprek. En dus kreeg ik een festivallook :)


Verduurzamen
Dit woord staat op mijn lijstje van 2023. Wat ik tot nu toe heb gedaan? Er is een energiecoach op bezoek geweest, we zijn bezig met de aanvraag voor zonnepanelen en ik heb een 30 jaar oude ijskast vervangen voor een duurzamer exemplaar. 

Uitstapjes
Uitstapjes waren er wat minder deze eerste helft van het jaar. Het was er ook lang niet altijd weer voor! Wel had ik deze maand een reünie met alle nichten en neven. En morgen heb ik er nog eentje: van mijn eerste echte baan bij een reclamebureau waar ik 8 jaar heb gewerkt. Zo spannend om al die oud-collega's terug te zien...

Eerste keren
Ik zag voor het eerst wilde zwijnen in de natuur! Drie stuks raasden vlak voor ons uit over het pad waar we liepen.
Ook zag ik voor het eerst damherten van heel dichtbij. Toeval, of worden dieren steeds minder schuw?

Borduren 
En natuurlijk zette ik weer de nodige steekjes. Leuk om zo elke maand te reflecteren op wat je hebt gedaan. 

Op naar de komende maanden met hopelijk beter weer!

Ben jij tevreden over het eerste kwartaal van dit jaar?

Liefs,
Carolien

9 opmerkingen:

 1. Oef zijn er alweer 3 maanden voorbij. Ik zou zo even niet kunnen bedenken wat ik allemaal gedaan heb. Ik ga er eens over nadenken.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Carolien. Ja hoor ik ben zeker tevreden. Een museumbezoek, een leuke voorstelling, de bioscoop zijn al bezocht. Ik ben begonnen met vrijwilligerswerk, zingen met mensen die alzheimer hebben. Leuk en gezellig.. Leuke foto met de festivallook. En herten en zwijnen tegenkomen, zo bijzonder. Fijn weekend groetjes Brigit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik kijk terug (met dank aan mijn elke-dag-een-zin-dagboekje, van mijn geheugen moet ik het niet echt hebben) op een goed eerste kwartaal. Veel gelezen, geklust in huis en tuin, hardgelopen en gewandeld. Leuk om zo terug te blikken; ik verheug me nu alweer op het volgende kwartaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee zeker niet 😔 het is mij niet gelukt om een huis te vinden…ben zo moe en zo ongerust…bah dit is niet hoe ik het voor ogen had in mijn leven ….ik wil zo graag weer gelukkig zijn en niet zoveel zorgen hebben …fijne zondag leuke foto van jou hond 🍀🙏🍀💗

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het fijn om elke maand terug te kijken. Zo ben ik mij meer bewust waaraan ik mijn tijd heb gespendeerd & sta ik meer stil bij de leuke momenten. Het voorbije kwartaal kwam ik traag op gang. Ik ben alleszins blij dat de zon zich nu wat vaker laat zien. Dat geeft mij meer energie en zin in actie. Op naar een lichter, actiever kwartaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto! De 3 maanden zijn omgevlogen. Veel regelen voor ons nieuwe huis. Paar dagen in Limburg geweest. Een reünie waar ik bij mocht zijn!! Nu komt de lente eraan, dat wordt dan veel fietsen en wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk Carolien dat je ook even terugblikt op je genomen voornemens! Zo blijft het niet alleen bij woorden, maar volgen er ook daden (om maar even met het lijflied van mijn cluppie te spreken). Voornemens heb ik ook wel, hoewel ik ze niet echt opschrijf in mijn To Do boekje. Maar ik ben wel van doorpakken en heb die plannen zeker goed in het koppie zitten. Wat is Ceesje toch een leuk hondje! Zou hij ook plannen maken?

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!