vrijdag 19 mei 2023

Leuk lunchen in Limburg

Zuid-Limburg staat natuurlijk niet alleen bekend om haar heuvels, vakwerkhuisjes en mooie natuur, maar ook om het Bourgondische leven. Er zijn hier heel wat leuke en knusse eetgelegenheden. Afgelopen maand ontdekte ik twee nieuwe plekjes. En omdat ik weet dat verschillende volgers vaker naar het zuiden op vakantie komen, wil ik ze hier met jullie delen. 


 

Ik hoor je al denken? Dit is toch een kringloopwinkel? Nou ja, een beetje wel, want een deel van de inboedel kun je gewoon kopen, maar het is in de eerste plaats een restaurantje: gasterij de Koffiemeulen in Valkenburg. Het is gevestigd in een oude, monumentale watermolen. Je snapt wel dat ik hier mijn ogen heb uitgekeken. Overal ligt, staat en hangt wel iets uit lang vervlogen tijden. En het eten wordt geserveerd op servies uit grootmoeders tijd. Wat het voor mij helemaal compleet maakte, was de Franse muziek op de achtergrond. Edith Piaf schalmde haar chansons de ruimte in, waardoor ik me echt even in Parijs waande.   


Het ligt in het centrum van Valkenburg en dat is sowieso een geweldig stadje met sfeer. Dus als je er bent, zeker eens naartoe gaan!

Nog iets zuidelijker gingen we naar Breakaway in Sint-Geertruid, tegen de Belgische grens aan. Dit is onlangs geopend en is het eerste volledig plant based/ vegan restaurant in Limburg. Het ligt in een heerlijke natuurlijke omgeving.

Alles is veganistisch. De feta is gemaakt van kokosmelk en zelfs in je cappuccino krijg je havermelk. Dat laatste had ik al eens ergens anders geproefd en het smaakt heerlijk!

En niet onbelangrijk: een super hartelijke gastvrouw die alles zelf bereidt, zoals ook deze curry soep.


Wil je ook eens vegetarisch lunchen? Breakaway ligt in het landelijke St Geertruid, een prachtig omgeving om te wandelen ook! Klik op de links naar beide websites.

Waar ligt jouw favoriete lunchtent?

Liefs,
Carolien


16 opmerkingen:

 1. Hallo Carolien. Toevallig ben ik net terug van een weekje Zuid-Limburg. Fijn favoriete vakantie plek. De Koffiemeulen, had ik graag een bezoekje gebracht, dat ziet er leuk uit zeg. Jaren geleden in net zo'n gelegenheid geweest in Amsterdam . Je kijkt je ogen uit. Mijn favoriete plek is Chalet St Helenaheuvel in Doorn. Midden in het bos, gezellig en lekker lunchen. Fijn weekend ,groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt goed, als ik ooit in Doorn kom zal ik het onthouden!!

   Verwijderen
 2. Ik mag maandag weer naar Limburg. Vorige maand ook al geweest en in de auto op de terugweg al kijken of een bepaald huisje beschikbaar was voor deze maand en we waren nog niet thuis of ik heb geboekt. Heb adres genoteerd. Gaat deze keer misschien niet van komen maar ik wil zeker deze zomer nog 1 keer of 2 terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind Tivoli (afgelegen) in Valkenburg na heerlijke wandeling langs de Geul waar wilde paarden en runderen lopen, langs kasteel Gerlach waar vaak exposities zijn in de tuin, vrij toegankelijk, een fijne plek met hele vriendelijke jonge mensen en binnen is het ook al zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja boscafe Tivoli, heerlijk daar!!! En inderdaad die wandelroute ook!

   Verwijderen
 4. Ik krijg spontaan zin om ook weer naar zuid Limburg te gaan.
  Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt allemaal heel heerlijk en sfeervol. De kans dat ik er ooit kom is bijzonder klein maar je weet maar nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is de kans klein dat je naar Limburg komt? Of naar de adresjes?

   Verwijderen
 6. niet misschien om te lunchen. Maar bij de zwarte madonna in Vaals kijk je ook je ogen uit, allemaal kerkelijke beelden. Geweldig uitzicht bij Buitenlust in Vijlen( en lekkere uitsmijters). Vlak daarbij in de buurt heerlijk ijs bij de Wingebergerhoeve ( Camerig / Vijlen), Ook altijd leuk 't hijgende hert in Vijlen. En nog een geweldig uitzicht, Brasserie Lodge bij Vaals

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Buitenlust en Hijgend Hert ken ik, de andere adresjes nog niet. Zwarte Madonna komt zeker op mijn lijstje :)

   Verwijderen
 7. Wij komen regelmatig in Limburg (Hebben daar ook familie, nietwaar Carolien?). Onlangs ook nog in Valkenburg geweest, al zo vaak, maar het blijft leuk! De door jou genoemde eetgelegenheid heb ik niet gezien, maar er is ook zo veel te zien daar! Leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat ziet het er daar superleuk uit! Alleen al vanwege het interieur zou ik daar zeker gaan lunchen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Limburg blijft mooi! Wij proberen zeker 1x per jaar naar Limburg te gaan. Gelijk een familie bezoekje afleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat eenleuke adresjes allemaal!
  Die in Valkenburg ga ik zekeronthouden.
  Buitenlucht in Vijlen vinden wij inderdaad ook erg gezellig met een mooi uitzicht en we hebben eens gegeten op de Gulperberg maar dat is niet altijd geopend.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!