vrijdag 26 mei 2023

DIY: pluizenbollen

Vorig jaar al zag ik hem voorbijkomen op Instagram: een DIY waarbij je paardenbloemen in de knop aan elkaar rijgt en die vervolgens een dag later 'ontpoppen' in pluizenbollen. Eerlijk gezegd was ik wat sceptisch: dat zou toch nooit zo mooi worden als op de foto's....


Maar proberen kan altijd!
Rijg een draad door het onderste deel van de knop zodat er een slinger ontstaat.

Leg hem neer onder een glazen stolp, of hang hem aan de muur. 

Kijk de volgende dag naar het resultaat:


Grappig om op te hangen, want ze blijven heel lang goed! Met haarlak kun je ze nog wat verstevigen, maar dat hoeft niet eens. 

Op Pinterest zie je tal van ideeën wat je er nog meer mee kunt: zoals piepkleine led (kerst)lichtjes erin verwerken. Toen ik bij de Action dit kleine 'gouden' doosje zag, kreeg ik gelijk een eigen idee.
 Stop je mooiste pluizenbol in een doosje en typ er een persoonlijk tekstje bij. Leuk als klein cadeautje of gewoon voor jezelf om naar te kijken.

Fijn Pinksterweekend!

Liefs,
Carolien

13 opmerkingen:

 1. wow! prachtig Lien! Els DDFZ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel leuk idee :) Ik wens jullie ook een fijn lang weekend.
  Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Carolien. Wat een leuke diy ! Ik ben helemaal enthousiast, en ga het zeker proberen Fijne pinksterdagen.. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het werd wel zo mooi als bij alle anderen. En in dat doosje vind ik echt superleuk bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee! Fijne pinksterdagen 🌞

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat is leuk bedacht Carolien! Maar wat nu als je ramen of deuren tegenover elkaar open zet? Alles weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk idee. Ik ga ook een slinger maken. Paardenbloemen genoeg in mijn tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee zeg! En ik vind het resultaat iets magisch hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is een heel leukste zeg!
  Dat ga ik zeker een keertje uitproberen!
  Erg gaaf dat cadeautje in het doosje!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou ik ben weer bij gelezen hoor wat leuk ditte…hou ervan 🍀…en samen met jou dochter naar Harry geweldig!!..en wat een leuk koffie tentje zeg…nou Meis ik blog niet veel…ben helaas dakloos geworden ook dat kan gewoon in Nederland 😔 dus erg druk met zoeken naar huizen en ja dan schiet bloggen erbij in…zit nu tijdelijk bij mijn vriendin….dus dacht ik ga weer eens kijken….nou fijne zondag liefs van mij en Leaf 🍀💗🐾🙏🍀

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!