donderdag 21 september 2023

Zelf maken: een magazine en gezonde cruesli

Op mijn werk mag ik samen met mijn collega een heel nieuw magazine samenstellen. Het wordt een lifestyle blad ter vervanging van ons meer traditionele zorgmagazine. Mocht ik voorheen voornamelijk (zorg)klanten interviewen, nu gaan we veel breder kijken en staat vooral vitaliteit meer centraal. 


Het voelt dus een beetje als een snoepwinkel. We zijn niet meer beperkt tot het nieuws vanuit onze eigen organisatie. En dus gingen we ons eigen netwerk aanboren om aan leuke kandidaten te komen. Ik interviewde onder andere de twee tachtigers die de mini pelgrimsroutes in Limburg bedachten. Je weet wel, de caminootjes die ik al een tijd loop. Ik ging op bezoek bij een dame met een weggeefkastje in haar tuin, waar ik elke week langs rijd en blij van word. En we lieten zelfs een paard naar kantoor komen (voor een artikel over wat dieren kunnen betekenen voor bijvoorbeeld mensen met autisme of in een hospice).  

We bedachten de rubriek 'op het bankje' waarbij ik willekeurig met iemand op een bankje een gesprek aanga en daarover schrijf. Uit mijn comfortzone maar wel heel leuk!

En ook volg ik al een tijdje een foodblogger die in mijn regio woont en de lekkerste recepten deelt. Ik sprak met haar af en speciaal voor ons blad maakte ze een gezond recept. Maar dat alles mag ik natuurlijk nog niet delen.

Wel gaf ze me terzijde nog de tip voor een heerlijk cruesli recept. Net in de week dat ik op tv hoorde dat heel veel cruesli's uit de winkel zo ongezond blijken te zijn. Dat komt niet in het blad, dus ik deel dit met jullie!

Ik heb inmiddels al mijn derde portie gemaakt. Het leuke is dat je volop kunt variëren. Qua noten, maar ook qua 'bindmiddel'. In plaats van agave siroop kun je ook stroop of honing gebruiken bijvoorbeeld.

Foto en recept: Renate.

Nodig:

 • twee kopjes walnoten (je kunt er ook andere noten doorheen doen, zoals hazelnoten)
 • een kopje havervlokken (volkoren)
 • een half kopje zonnebloempitten
 • een half kopje pompoenpitten (tip: bij Action hebben ze beide soorten in 1 pakje)
 • 2 eetlepels agavesiroop (of honing, of stroop)
 • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
Hak eerst de noten in stukjes en doe deze samen met de pitten in de kop en roer even. Voeg daarna de agavesiroop en olijfolie toe en roer alles goed door elkaar zodat het aan elkaar plakt. Leg het op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 140 graden en bak het circa 35 minuten. En klaar!

De cruesli neem ik mee naar kantoor, in mijn bekertje yoghurt. Voor nieuwe energie bij het maken van het magazine. 

Het blad wordt huis aan huis verspreid in heel Oostelijk Zuid-Limburg en verschijnt vanaf begin november. Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,
Carolien 

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk, eigenlijk wel een felicitatie waard, hoor.
  Maar ook een uitdaging!
  Heel veel succes gewenst!
  Als het magazine uit is laat je er dan hier ook iets van zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat je vanuit je werk een heus magazine mag maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is leuk. Veel plezier en veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor het delen van dit recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke uitdaging Carolien, gefeliciteerd. Hopelijk krijgen we er iets van te zien op je blog . Je recept ga ik maken, lijkt me lekker. Fijn weekend . Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, ik houd jullie op de hoogte. Veel plezier met het maken van de cruesli en smakelijk!

   Verwijderen
 6. Wat knap van je!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!