donderdag 14 september 2023

Net over de grens (2)

Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen als beginfoto bij het opstarten van je computer? Toen ik de Tiger & Turtle zag in het boek 'Net over de Grens' wist ik dat ik erheen wilde. De enige achtbaan ter wereld die je te voet kunt beleven! En dat op maar een dik uurtje rijden van huis.

Sinds de opening in 2011 heeft deze achtbaan wereldwijd enthousiaste krantenkoppen gehaald. De achtbaan is onderdeel van een aantal kunstobjecten in Duisburg. Overdag heb je een goed uitzicht over de regio en 's avonds is de achtbaan mooi verlicht. 


Ik had nooit verwacht dit soort foto's te kunnen maken in het hoofdseizoen. Er was slechts een handjevol mensen. 

De enige achtbaan waar ik in durf :)


We combineerden ons uitje met een bezoekje aan het Landschaftspark Duisburg-Nord, zo'n 20 minuutjes verderop. Denk je bij het Roergebied vooral aan fabrieken en rookpluimen? Dan klopt dat! Toch is het niets in vergelijking met hoe het ooit was. Er is hard gewerkt om de regio deels om te toveren tot industrieel erfgoed. 

In het Landschaftspark (wederom gratis parkeren en gratis entree) wandel je op een enorm complex tussen roestende buizen, grote stellages en gashouders. Je mag er tussendoor fietsen (ter plaatste te leen), fabrieken betreden en vrijwel overal een kijkje nemen. 


"Deze plek heeft alles wat je hoopt te zien als je aan deze regio denkt" zegt de tekst in het boek. Van 1901 tot 1985 werd hier ruwijzer geproduceerd voor de staalindustrie. Deze indrukwekkende hoogovens doen nu dienst als uitkijktoren. Via trappen kun je 70 meter hoog klimmen voor het beste uitzicht.


Maar ook van binnen is genoeg te zien!


Zelfs een beetje liefde tussen al dat staal (oude liefde roest niet, zullen we maar zeggen)


Met zijn immense poorten en doorkijkjes is het een walhalla voor fotografen. Terwijl wij er waren werd er zelfs een film opgenomen.In de avond zijn er fakkeltochten, maar ook overdag is er in het hoogseizoen genoeg te doen, zoals een openlucht bioscoop en diverse foodtrucks. Wij aten onze lunch in een van de oude fabrieken, omgetoverd tot hip restaurant. Tips:
 • Wil je de verhalen horen achter de gebouwen dan kun je een rondleiding nemen! 
 • Rondom het complex is een groot park waar je heerlijk kunt wandelen. Er is meer groen dan grijs!
 • Bij het bezoekerscentrum krijg je voor 1 euro een plattegrond van het terrein. 
Heel eerlijk? Ik ging voor de Tiger & Turtle en haalde het industriepark erbij om B. over te halen, zodat hij ook iets leuks had. Hij kijkt graag naar programma's als 'abondoned engineering'. Maar ik was aangenaam verrast wat we allemaal zagen. Dus als je in de buurt woont, zeker een aanrader!

Liefs,
Carolien

7 opmerkingen:

 1. Ik wist niet dat er zo'n achtbaan bestond! Maar wat een bijzondere! Ik kan me voorstellen dat je bent gaan beklimmen. Als hij bij mij in de buurt was, zou ik dat ook willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Carolien. Nog nooit gehoord van de Tiger & Turtle. Wat zou ik die graag beklimmen. Voor mij helaas te ver. Leuk dat jij hem hebt beklommen. je bent weer mooie ervaring rijker. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo cool! Merci voor de tip! Els DDFZ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er mooi en interessant uit. Ik had er ook nog nooit van gehoord en net als bij jou zou het de enige achtbaan zijn waar ik in kan ;) Mooie foto’s heb je gemaakt. Lijkt me een leuk uitje en dat vlak bij huis. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg! Niet dat ik erin zou durven hoor. Maar kijken wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke tip, ik wist niet dat dit bestond, maar dit wil ik wel zien en wie weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh. Dat is zeker heel mooi en prachtige foto's. Leuke tip.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!