vrijdag 4 augustus 2023

Net over de grens

Het is een voorrecht om in een grensregio te wonen! Binnen tien minuten ben ik in Duitsland en binnen een half uur in België. Dat is snoepen van drie walletjes :) 


Maar eerlijk gezegd weet ik veel minder van de buurlanden dan van ons eigen landje. En ga ik voornamelijk naar Duitsland om bij de drogist DM inkopen te doen. Dus ik trakteerde mezelf op het boek 'Net over de grens'. 
Al lezende werd mijn gevoel bevestigd. Er is nog veel te ontdekken...Ik heb inmiddels een lijstje gemaakt van plaatsen die ik nog wil bezoeken, waaronder Mechelen in België en Koblenz in Duitsland. Maar we zijn afgelopen weekend gestart in en rondom het dorpje Teuven in de Vlaamse Voerstreek. Het ligt heel dichtbij het veel meer toeristische Slenaken in Nederland. Hier tref je dan ook geen hordes toeristen of parkeerplaatsen waar touringbussen stoppen. Wat je wel vindt? Rust!We namen de honden mee, dus liepen in eerste instantie een route door de weilanden en bossen om het dorpje heen. Hier zie je het dus in de verte liggen.


Het was wandelen tussen de buien door, maar daardoor stond wel alles mooi in bloei. Na een klim door het bos en weer dalend omlaag kwamen we het dorpje van de andere kant weer binnen.


Ik ontdekte dit leuke kraampje vol met plantjes en bloemen. Het geld kon je in het kistje leggen.


We streken vervolgens neer bij de herberg Moeder de Gans waar de tijd stil leek te hebben gestaan.
De zon was weer terug, dus we zaten heerlijk op het terras, maar ik kon het niet laten om even binnen te gaan spieken.
Dus mocht je eens in Zuid-Limburg op vakantie zijn, vergeet dan ook de Vlaamse Voerstreek niet!

Vandaag begint mijn zomervakantie, hopelijk met wat meer zon dan de afgelopen dagen! Het kan zijn dat ik de komende drie weken eens een vrijdag oversla, maar misschien ook net zo goed niet. We zien het wel. Dat is vakantie toch? In ieder geval tot ergens in augustus!

Liefs,
Carolien

7 opmerkingen:

 1. Fijne vakantie...
  Wat heerlijk binnen 10 minuten bij de dm....ik 2 uur heen 2 uur terug...
  Dus 1 of 2 x per jaar....
  Maar dan ook echt een uitje.🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Carolien. Heerlijk om dicht bij de grens te wonen . Wij boeken ook vaak een vakantiehuis , bij de grens. Zuid- Limburg
  Overijssel en over 2 weken gaan we naar Twente vlakbij de grens. Heel erg leuk, om dan ook een dag naar Duitsland te zijn. De Voerstreek waren we ook al eens , erg leuk. Een fijne vakantie toegewenst. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij wonen op ongeveer 30 minuten afstand van de Duitse grens. Dus ik heb niet het geluk van de Belgische grens. Maar het heeft inderdaad veel voordelen : )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne vakantie en veel plezier.
  Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie wonen zeker heel mooi tussen Belgie en Duitsland. Her boek Net over de grens hebben wij ook. Is zeker een aanrader! Wij hebben ook al een aantal leuke plaatsjes bezocht. Fijne vakantie! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!